Het ‘Puurvoetbalonlinesterrenteam 2015-2016’: Linkerspits Gert Jan Dijkhuizen(v.v. Warffum).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het seizoen 2015-2016 zit er op. Voor Puurvoetbalonline een teken om met een ‘sterrenteam’ te komen. Een team bestaande uit spelers uit het gebied waarin ik voor de Ommelander Courant en voor de Oostermoer actief ben. Mijn ‘sterrenteam bestaat in sommige gevallen uit spelers die in de wedstrijden wat extra’s brachten maar die ik in sommige gevallen om een andere reden in mijn ‘Sterrenteam 2015-2016’ heb gekozen. Het criteria dat ik heb gehanteerd is dat ik een speler minimaal twee wedstrijden heb zien spelen en dat ik per club maar een speler kies. In deze elfde aflevering de linkerspits.

image 2016 07 07 2

Mijn linkerspits is geen gepolijste voetballer. Het tegendeel is eerder waar. Maar toch mocht Gert-Jan Dijkhuizen niet ontbreken in mijn 'sterrenteam'. De Warffumer is namelijk een type speler die goud waard kan zijn voor zijn team maar soms ook het bloed onder de nagels van een trainer kan weghalen. Een mooi voorbeeld daarvan was het duel Warffum-SV Bedum in het seizoen 2015-2016. De Warffumers speelden in de eerste vijfenveertig minuten niet best. Het liep niet binnen de thuisploeg waar Gert-Jan Dijkhuizen een van de spelers die te weinig liet zien. Dit tot woede van trainer Simon Bos die zijn aanvaller figuurlijk wel achter het behang wilde plakken.

Maar hoe anders was het na de rust. De geroutineerde aanvaller nam nu zijn team wel op sleeptouw. Hij maakte, zo noemde een supporter van SV Bedum het, de paarshemden helemaal 'gek' met zijn gezeur, gesleur en 'oorlog' maken. Een verandering die er voor zorgde dat de Warffumers een 0-1 achterstand ombogen naar een 2-1 winst. Uiteraard was Gert-Jan Dijkhuizen daar niet alleen verantwoordelijk voor. Maar hij was in die wedstrijd wel de 'klootzak' die het spel op de wagen bracht. Een 'klootzak' om tegen te moeten voetballen. Enkele weken geleden sprak hem tijdens het oefenduel De Heracliden-RWE Eemsmond. Een leuk gesprek met een voetballer die binnen de lijnen, en wat ieder team nodig heeft, een beest kan zijn waar ik in de kantine van De Heracliden niets van terug zag.