Nieuws uit Almere

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Vorige week sprak ik via e-mailverkeer oud-Zeesterspeler Arno Mollema die enkele jaren geleden naar Almere is verhuisd en bij de Jupiler Leagueclub FC Omniworld als materiaalman/teamleider actief is.

 

Vorige week sprak ik via e-mailverkeer oud-Zeesterspeler Arno Mollema die enkele jaren geleden naar Almere is verhuisd en bij de Jupiler Leagueclub FC Omniworld als materiaalman/teamleider actief is.

eersteelftal

 

Het team van Almere City waar Arno Mollema samen met twee collega,s als materiaalman actief voor is.

Ik had, net als velen met mij, al in de Voetbal International gelezen dat FC Omniworld met ingang van het komende seizoen Almere City gaat heten. Arno bevestigde mijn vermoeden dat het allemaal met de bezuinigingen die de meeste BVO.s moeten doorvoeren te maken had.

‘Per 1 juli is de naam FC Omniworld veranderd in Almere City FC, dit hebben ze gedaan omdat de naam Omniworld in de sportwereld gezien wordt als kansloos en faillissementen bij de basketbal en volleybaltak daar natuurlijk geen goed aandeden. Ook werd ingezien dat door de naamsverandering er meer kansen aanwezig waren om sponsoren aan te trekken en de gemeente Almere daardoor in gaat zien dat er een mooie profclub ontstaat in hun gemeente.”

Voor Arno zelf brak er wel een spannende tijd aan want het bestuur besloot om geen beloftenteam in te schrijven wat de competitie betrof waardoor zijn functie als materiaalman/teamleider op de tocht kwam te staan of misschien wel helemaal zou verdwijnen vertelde de oud-inwoner van Zoutkamp.
‘Dat er dit jaar geen beloftenteam is komt omdat het bestuur schoonschip wil maken dit seizoen. Er loopt nog een kleine restlening bij drie grote sponsoren/investeerders. Daardoor is voor dit seizoen de begroting met zes ton naar beneden gebracht, en heeft de club in mei aandelen op de markt gebracht. Door deze aandelen onder het sponsorbestand te verkopen, en wat 3,5 miljoen op moet leveren, hoopt Almere City zo snel mogelijk een gezonde BVO te zijn. De actie loopt super als ik de verhalen mag geloven en dat zou wat mijn eigen toekomst bij Almere City ook geweldig zijn.”

Door het wegvallen van de beloften werd het namelijk een spannende aangelegenheid of Arno bij de BVO uit Almere actief kon blijven.
‘Voor mijzelf werd het door het wegvallen van het beloften team een spannende periode met betrekking tot mijn werkzaamheden bij Almere City. Toen de mededeling dan ook kwam dat ik kon blijven was ik als een kind zo blij.

We zijn nu met drie materiaalmannen en houden, naast ons werk rond het eerste team ook de kantoren, kleedkamers en de ruimte van de fysiotherapeuten schoon. Door deze uitbreiding van deze werkzaamheden bespaard de club op het inhuren van schoonmakers en het geeft ons drieen meer werk waar je in deze moeilijke tijd niet ontevreden over mag zijn.

Verder verteld de nog regelmatig in het Noorden vertoevende inwoner van Almere dat de sportieve prestaties van zowel het eerste team als de beloften in het seizoen 2009-2010 goed te noemen waren.

‘Het eerste team van trainer Henk Wisman speelde zich zes duels voor het einde veilig dat door iedereen, gezien de beperkte middelen binnen toen nog Omniworld, als een prima prestatie werd beschouwd. De beloften eindigden zelf als derde in de 1e divisie wat natuurlijk helemaal een prestatie van formaat genoemd mocht worden. We hebben tot het einde meegestreden maar Heracles werd uiteindelijk terecht kampioen in de 1e divisie.”

De al jarenlang met rugproblemen kampende Arno Mollema, waardoor het zelf voetballen er niet meer inzit, werd in mei voor 75% afgekeurd door een vernauwing in het midden van zijn ruggenwervels maar probeert wel om binnenkort voor 20 uur ergens aan te slag te komen.

‘Ik hoop dat ik bij een der grotere sponsoren op de loonlijst kan komen zodat ik in goed overleg die twintig uur bij Almere City kan volbrengen.”

Dat zou inderdaad prachtig zijn want in een eerder die ik over Arno schreef vertelde ik dat hij geen betere leermeester had kunnen hebben dan zijn vader Jenne Mollema die er, samen met Rommie Dijkstra, nog alle dagen voor zorgt dat de bezoekers op sportpark Toerkamp in Zoutkamp op een mooi en schoon complex komen.

Daarom verwacht ik dat ze bij Almere City, gezien het feit dat ze wel weten dat ze aan Arno een prima kracht in huis hebben, er wel voor zullen zorgen dat het met dat baantje voor twintig uur wel goed komt.

En dat is iets dat ik hem van harte gun