Transfernieuws Ommelander Courant deel 9

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline" is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

De, deadline" is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek.

elftalCVVB1

Rick Setz ( tweede rij derde van links) keert het komend seizoen terug bij Noordwolde

Zo had ik niet verwacht dat Rick Setz na een jaar terug zou keren naar Noordwolde. Setz speelde het afgelopen seizoen voor eerste klasser CVVB en voetbalde daar door de grotere concurrentie niet altijd op het middenveld wat zijn favoriete linie niet is. Bij de ploeg uit Noordwolde komt hij weer op zijn vertrouwde positie te spelen en het mag duidelijk zijn dat Rick Setz een versterking is wat dat betreft. Verder zijn er geen nieuwkomers van buitenaf te melden in Noordwolde waar trainer Jan Potma veel vertrouwen heeft in enkele aankomende talenten uit de A-junioren die de plaatsen van de gestopte Raymond Scholtens, en Michel Klappe(verhuist) en de met onbekende bestemming vertrokken Virgil Narain op termijn moeten opvolgen.

corenos

Corenos- Poolster vorig seizoen zal door de promotie van Corenos in 2010-2011 niet op het programma staan

Foto: Photopleasure  Ronnie Afman Baflo

 

Corenos, dat naar de derde klasse promoveerde, zag in tegenstelling tot Noordwolde wel meerdere spelers de gelederen komen versterken. De oud-speler van ZEC, Jari Koopman, kwam na een uitstapje naar het Friese Oostergo weer terug naar het Groninger land en besloot voor Corenos te gaan spelen waar hij zijn oude teamgenoot Albert Bakker tegen zal komen die van ZEC overkwam naar de Roodeschoolsters en zo weer op het oude nest terugkeert. Ook drie jeugdige voetballers van ’t Zandt, Gerry Winkel, Robert Knol en Pieter Veltman maakten de overstap naar Corenos wat ook Anco Wierema deed die vorig seizoen al regelmatig stond van Noordpool maar dit viertal zal in eerste instantie in de A-junioren uitkomen. Klaas van der Ploeg echter een beetje kennende schroomt de oefenmeester uit Winsum niet om jong talent voor de leeuwen te gooien als hij dat nodig acht. Corenos zal het verder nog enkele maanden zonder doelman Willem Duinkerken moeten doen die in een van de laatste duels van het vorig seizoen tegen SC Scheemda een zware knieblessure opliep maar de man die Willem al eerder had vervangen toen hij voor zijn werkzaamheden in China zat, de 45 jarige Arné Hoving, zal ook ongetwijfeld nu weer de plaats onder de lat innemen wat voor Klaas van der Ploeg een geruststellende gedachte zal zijn.

foto_de_fivel

Weinig veranderingen bij De Fivel het komende seizoen    Foto: Photopleasure Ronnie Afman Baflo

 

Dat zal ook de gedachte zijn van Jeroen Korpershoek die als trainer van De Fivel zijn tweede seizoen ingaat en van de eerste selectie niemand zag vertrekken. Daar is de oefenmeester duidelijk blij mee en zo kan voortborduren op de weg die het vorig seizoen al werd ingeslagen. Voor het bekerduel tegen ’t Zandt vertelde Jeroen dat na twee degradaties het plezier binnen De Fivel weer moest terugkeren en ik moet zeggen dat het plezier duidelijk terug is bij de ploeg uit het mooie Zeerijp. In 2009-2010 had De Fivel de pech dat VVK in de competitie een van de tegenstanders was en de Groningers hadden hun zeer getalenteerde 2e elftal in zijn geheel overgeheveld naar de 1e selectie en dat team werd uiteindelijk kampioen. De zwaardere tegenstanders kunnen deze keer weleens uit oost-groningen komen met ploegen als SC Scheemda en WVV. Toch ben ik er van overtuigd dat De Fivel mee doet in de bovenste regionen gezien de selectie die Jeroen Korpershoek ter beschikking en waar binnen de van ’t Zandt over gekomen Roderick van der Werff het enigste nieuwe gezicht is.