Transfernieuws Ommelander Courant deel 8

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek.

dennis_van_dijk

Twee spelers van Godlinze zijn in dit duel te sterk voor Dennis van Dijk( Poolster)

foto : photopleasure Ronnie Afman Baflo

Bij de voetbalvereniging Poolster was de grote winst dat topschutter Dennis van Dijk de club trouw bleef en ook clubs die aan andere spelers trokken hadden pech op dat gebied. Poolster zag een nieuweling, Nick Waasdorp van Eems Boys, verschijnen en verder zullen enkele spelers uit de A-junioren de stap naar de eerste selectie van trainer Jur Smit maken. De oefenmeester uit Winsum staat voor een nieuwe klus in zijn al lange trainerscarrière die hem nu in Spijk brengt. Maar verder geen veranderingen die gezien de kwaliteit die er loopt een rol van betekenis moeten kunnen spelen in de vierde klasse.

hans_oosting

Dat kan voor Godlinze weleens een lastig verhaal worden want het team van Peter Ernst raakte twee krachten kwijt in vergelijking tot het vorig seizoen. Doelman Hans Oosting en Ard Oosting stopten definitief en vooral doelman Oosting laat een grote leegte achter. De keeper behoorde tot een van de betere doelmannen in de regio en speelde ook de laatste jaren in veel duels een belangrijke rol. Het verhaal Godlinze staat echter niet op zich zelf want kleinere verenigingen moeten soms het ergste vrezen als de laatste wedstrijden van de competitie achter de rug zijn. Dan begint voor veel clubs het wachten op wat spelers gaan doen en hopen de kleinere clubs dat de bepalende spelers er nog een jaartje aan vast willen knopen. Maar vaker is het dat spelers die al ver in de veertig zijn, zoals Hans Oosting, die dan besluiten, dat het mooi geweest is waardoor de desbetreffende selectie weer kleiner wordt.

paul_koen

Paul Koen zal het komend seizoen bij de routiniers behoren wat Middelstum betreft,

foto: Photopleasure Ronnie Afman Baflo

Ronnie Medema niet meer in het eerste elftal kon als het grote nieuws uit Middelstum gezien worden. De middenvelder nam op vrijdag 11 juni afscheid samen met veel voetballers waar hij in zijn loopbaan mee en tegen gevoetbald had. Twee andere routiniers, Johnny Huizinga( Gruno)en Marcel Pool ( Loppersum) vertrokken ook bij de ploeg van Bert de Vries waar Leon Milkovic en Marc Bouma terugkeren van stages. Verder stromen er een vijftal A-junioren door naar de eerste selectie. Wat Johnny Huizinga betreft weet ik dat hij in het tweede van Gruno gaat spelen en dat team kan, en dan druk ik mij zacht uit, wel een aardig balletje trappen. Huizinga zal mede door zijn prima traptechniek dan ook zeker niet misstaan in het reserveteam van Gruno maar ik denk dat hij ook nog regelmatig op zaterdag in Middelstum langs komt want toen Nederland tegen Spanje speelde was het ook in de stad Groningen waar hij woont ook groot feest uiteraard. Maar de routinier liep rustig in Vita Nova te Middelstum rond waar hij met zijn voetbalmaten uit Middelstum de finale bekeek.