Techniek training bij Hunsingo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

  Techniek is een belangrijk onderdeel in de voetbalsport. Steeds meer wordt door clubs of zelfstandige voetbalscholen extra getraind om de jonge voetballers/sters de kans te geven om zich nog beter te ontwikkelen.

Techniek is een belangrijk onderdeel in de voetbalsport. Steeds meer wordt door clubs of zelfstandige voetbalscholen extra getraind om de jonge voetballers/sters de kans te geven om zich nog beter te ontwikkelen.

headerHUNSINGO

 

Op de velden van de v.v. Hunsingo zal op 3 september H.T.T.= Hunsingo Techniek Training met trainingen voor de F en E –pupillen. Een prima initiatief van Egbert Darwinkel, Henk Alssema en Dewi van Dalsem om te proberen om de kinderen, en wat zo langzamerhand een maatschappelijk probleem wordt, achter de PC weg te krijgen.

 

Hunsingo Techniek Training
Initiatiefnemers Henk Alssema, Dewi v. Dalsem en Egbert Darwinkel hebben een idee uitgewerkt, waarbij niet talent de doorslag moest geven, maar plezier in het voetbal.
Techniek trainingvoor jongens en meisjes onder leiding van gediplomeerde en ervaren trainers.
Kinderen van H.T.T. onderscheiden zich in techniek van medespelers en tegenstanders van hetzelfde niveau.

Plezier en uitdaging staan voorop!

Kinderen die voetballen, willen uitdaging en wat leren. Het maakt niet uit op welk niveau je voetbalt.
In elke sport geeft de techniek de doorslag en juist daar zijn de cursussen van H.T.T. op gericht. De kinderen moeten de trainingen als een geweldige uitdaging ervaren. Iets nieuws leren en beter worden.
Als je dat als trainer kunt, zie je de kinderen ook snel vooruitgaan.
De trainers van H.T.T.  werken op een manier waarbij plezier en uitdaging voor de kinderen voorop staat.

De visie en doelstellingen blijven hetzelfde. Iedereen op zijn of haar eigen niveau mag zich ontwikkelen/verbeteren, waarbij plezier en uitdaging centraal staan. Dit alles gebeurt onder begeleiding van gediplomeerde trainers, die een vertrouwd en veilig beweegklimaat creëren.

Het plezier beleven van de leukste vorm van bewegen “voetbal’’.

Voor wie?                                          Jongens en meisjes tussen de 5 en 15 jaar

Trainingsdag:                         Vrijdag

 Trainingstijden:                     Vrijdag 17.00 uur tot 18.00 uur (F-  pupillen) / Keepers (F + E)

Vrijdag 18.15 uur tot 19.15 uur (E, (M) D junioren) / Keepers (D + C)

Vrijdag 19;30 uur tot 20.30 uur ((M), C Junioren) / Keepers (A+H+Da)

 Trainingsperiode:                   Maart t/m Juni

18 Mrt. / 25 Mrt. / 01 Apr. / 08 Apr. / 15 Apr. / 22 Apr. / 29 Apr. / 06 Mei

September t/m November

03 Sept. / 10 Sept. / 17 Sept. / 24 Sept. / 01 Okt. / 08 Okt. / 15 Okt. / 22 Okt.

Hoe vaak trainen?

Maart t/m Mei 1 x per week in een periode van 8 weken

September t/m November  1 x per week in periode van 8 weken

 Kosten:                                   € 45,- / jaar (ca. € 2,81 per training)

 Trainingsinhoud:                    We werken maximaal met groepen van 10 spelers(sters)

Bij elke training hebben we verschillende trainingsvormen waar een trainer aan gekoppeld is. Uitgaande van 5 organisatie met vaste doelstelling per training die in een organisatie wordt beleefd, voor een ieder duidelijk en overzichtelijk.

 Club ondersteunend

H.T.T. is niet clubgebonden maar werkt juist club ondersteunend. De deelnemers trainen bij hun eigen club en krijgen een extra techniektraining.. Door het trainen met trainers zal het voetbalniveau omhoog gaan en hier hebben de clubs weer voordeel van en spelers(sters) ook.

 Trainers

H.T.T. werkt met gediplomeerde trainers en/of met trainers welke als spelers actief zijn in het voetbal.

 Cursusopzet

De jongens en meisjes schrijven zich in voor 8 trainingen in de periode september t/m oktober (najaar) of 8 trainingen maart t/m juni (voorjaar).

 Trainingen

De oefenstof is altijd met bal en alle basisprincipes van het voetbal krijgen aandacht. De meeste aandacht gaat uit naar techniektraining. De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers.

 

Keeperstrainingen

Bij H.T.T.  wordt niet alleen aandacht besteed aan voetballers, maar ook aan keepers. De keepers krijgen ook techniektraining.

Huiswerk

De trainers geven de jongens en meisjes ook huiswerkoefeningen mee. Elke dag even 10 minuten oefenen om het geleerde er nog beter in te slijpen. Wij hopen met de huiswerkopdrachten de kinderen ook te stimuleren om meer te gaan bewegen.

 Voelen als een topper

Alle jonge voetballers en keepers dromen ervan om in het 1e elftal te spelen. Bij H.T.T. dragen ze allemaal hetzelfde tenue, ze moeten op tijd aanwezig zijn, de schoenen moeten gepoetst zijn, er wordt professioneel getraind en er is respect voor medespelers en tegenstanders. Wij hopen natuurlijk iemand van H.T.T. terug te zien bij 1e elftal.

 Belasting

Vroeger speelden de kinderen altijd buiten. Niks tv, computer of spelcomputer elke avond moe maar voldaan op bed. De training op de voetbalschool is een extra techniek training welke prima past naast de training (en) van de voetbalclub. Een uur extra beweging is niet te veel maar eerder een prima aanvulling op het beweegpatroon van de kinderen.

 http://www.htt-hetverschil.webs.com/