Transfernieuws Ommelander Courant deel 7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 


De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek. Maar er waren ook enkele verenigingen waar helemaal niets gebeurde waar de Heracliden er een van was.

1270980459_resized

Frank Elzinga(rechts op de foto) zal ook het komend seizoen ongetwijfeld van zich doen spreken  

foto: Photopleasure Ronnie Afman Baflo

De Heracliden wist zijn doelstelling, eindigen bij de eerste vijf om zo te promoveren naar de derde klasse, te halen en dat is iets waar de vereniging trots op mag zijn. Na een jaar eerder kampioen te zijn geworden in de vijfde klasse zag het er in de vierde klasse naar uit dat de Heracliden door moest kunnen stoten naar de derde was de opinie in Uithuizermeeden. Maar het werd een zeer spannende aangelegenheid doordat Marum, Glimmen en SC Scheemda dezelfde snode plannen hadden wat de vijfde plaats betrof. Aan het slot van de competitie stond ook nog eens de kraker tegen buurman Corenos uit Roodeschool op het programma zodat het er niet geweldig uitzag wat de promotiekansen voor de Heracliden betrof. De wedstrijd, waar ik voor de Ommelander Courant liet een duidelijk betere Corenos zien in de eerste zeventig minuten en de Heracliden leek, doordat de andere uitslagen niet in het voordeel van Heiko van den Berg en zijn mannen waren, het kind van de rekening te worden. Maar na het uitvallen van Bert Winter aan de kant van Corenos kantelde het duel volledig en trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Dolle taferelen bij de spelers die nu voor het laatste duel tegen OKVC de kansen nog steeds in eigen hand hadden. Die kans werd tegen een uitgeblust OKVC dan ook benut waardoor de Heracliden zich nu met een ongewijzigde selectie in de derde klasse terug ziet. Een klasse waarin de vereniging ook hoort gezien de hele entourage van de vereniging die over enkele weken over een prachtige nieuwe kantine en kleedkamers zal beschikken. Dat gevoegd bij de uitstekende velden, teammanager Theo Huizinga keurde het hoofdveld in een keer goed voor het duel FC Groningen- RWE-team, in Uithuizermeeden kan het bijna niet anders of het gezegde van Heiko van den Berg zal bewaarheid worden. Bij zijn contractverlenging sprak hij namelijk de woorden , Bij ons is de rek er nog lang niet uit qua club en team.”wat dus gaat gebeuren met dezelfde selectie die ook de vorige jaargang actief was in Uithuizermeeden waardoor de blauwhemden  als team ongetwijfeld sterker zullen worden.