Deel 4 Tranfersnieuws Ommelander Courant

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken al enkele weken verstreken.

 

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken al enkele weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek.

1275236162_resized

De cruciale redding van Ruben Danhof in het duel tegen Middelstum die Loppersum uiteindelijk mede de zege bezorgde

foto: Photopleasure Ronnie Afman  Baflo

 

Ruben Danhof

De kersverse tweede klasser SC Loppersum is er volgens trainer Jaap Danhof in de breedte in sterker op geworden trainer. Loppersum heeft nu achttien gelijkwaardige selectie en de sympathieke oefenmeester weet dat een brede selectie een vereiste is om goed beslagen ten ijs te komen in een tweede klasse. Een klasse waar Loppersum trouwens voor het eerst in de historie van de in 2011 vijfentwintig jaar bestaande vereniging uit zal komen. De nieuwelingen zijn de van Flevo Boys overgekomen Peter Heerema, Gert Kostwinder (Eems Boys), Marcel Pool(Middelstum), Dennis en Jeffrey de Vries( beide de Pelikanen) en van de zondagafdeling van de Lopsters zijn Jasper en Erwin Zwaagman overgekomen. Dit gevoegd bij het aanwezige talent van doelman Peter-Paul Datema, Joris Jurna, de broertjes Rudolf en Jan Willem Hidskes en ,last but not least, Ruben Danhof.

Ik heb Ruben twee keer zien spelen in het seizoen 2009-2010 en vind het een prachtige voetballer om te zien spelen. Enkele weken geleden interviewde ik hem voor de Ommelander Courant in het kader van het wereldkampioenschap voetbal en uiteraard kwam ook de promotie van Loppersum aan de orde. Bevlogen verelde de enkele weken eerder 20 jaar geworden centrale verdediger over hoe blij hij was voor de vele vrijwilligers en het dorp dat Loppersum gepromoveerd was. Het dorp waar hij is opgegroeid neemt duidelijk een belangrijke plaats in zijn leven in zo viel duidelijk op te merken. Ik vroeg hem dan ook of hij weleens benaderd was door andere verenigingen om daar te komen spelen. Hij antwoordde daar bevestigend op maar vertelde er direct bij dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij de vereniging uit zijn geboortedorp.

Loppersum zal en mag er blij mee zijn want bij de beslissingswedstrijd tussen Wykels Hallum en Loppersum zat ik naast de voor het DvhN schrijvende Jan Houwing op de tribune die mij enkele vragen stelde over het voor hem redelijk onbekende Loppersum. Al snel was de vraag van Jan wie die nummer vier van Loppersum was. Waarop ik antwoordde, Ruben Danhof en je moet eens opletten dat is een geweldige centrale verdediger die alles zoveel mogelijk probeert alles voetballend op te lossen. Na afloop was Jan vol lof over Ruben en snapte niet dat clubs uit de hogere regionen van het amateurvoetbal hem nog niet ontdekt hadden. Maar gelukkig bestaan ze nog de voetballers die ondanks dat ze best hogerop zouden kunnen spelen nog graag met de tas op het stuur van de fiets naar de trainingen in hun geboortedorp gaan. En gelukkig voor Loppersum is Ruben Danhof zo iemand.