Deel 3 transfernieuws verspreidingsgebied Ommelander Courant

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” zit erop wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken.

 

De, deadline” zit erop wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek.

1274628377_resized


Robin Beukema hier nog in de kleuren van CVVB in de wedstrijd tegen Buitenpost   foto: photopleasure Ronnie Afman Baflo

Bij het Bedumer CVVB waren er ook veel mutaties te zien zo viel in de Ommelander Courant te lezen. Zo vertrokken Elte Hotman (Oranje Nassau), Bart Apotheker( ACV), Bas Groeneveld( Peize) en Robin Beukema (Achilles 1894). Die keren dat ik voor de Ommelander Courant bij een wedstrijd van CVVB aanwezig was kon ik altijd wel genieten van Robin. Ik mocht, en daar zullen als je de commentaren langs de lijn hoorde sommige toeschouwers anders over denken,  hem graag zien voetballen en had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij zou vertrekken bij CVVB. Maar er kunnen diverse redenen te bedenken zijn dat hij er voor koos om richting Assen te gaan. Daarnaast is het wat zijn voetbalcarrière betreft nu definitief afgelopen voor Remy van der Wal. De routinier werd door de naar HS’ 88 vertrokken René Wollerich samen met Hans Vos teruggehaald bij de selectie om voor meer routine te zorgen in de jonge selectie van CVVB zodat het in de eerste klasse actief zou blijven. Via de thriller van Norg lukte dit uiteindelijk zodat de CVVB-er in hart en nieren zich nu kan richten op het nieuwe seizoen waarin hij als assistent van de nieuwe trainer en oud-speler van CVVB, Rolf de Boer, zal fungeren en ze een viertal nieuwe spelers kunnen verwelkomen. Erwin Pomstra( Lycurgus), Richard Gerdes (Titan), Lennart Havinga (Be Quick) en Soeratmin Venema ( FVV). Laatst genoemde is trouwens geen onbekende binnen CVVB daar hij in zijn jongere jaren ook al voor Bedumers is uitgekomen.

Siebrand Dijkema

Er zijn ook verenigingen waar alles bij het oude is gebleven maar in zekere zin ook niet. Bij Stedum is Siebrand Dijkema ondertussen teruggekeerd van zijn wereldreis en dat is toch wel een duidelijke versterking voor wat de selectie van Stedum betreft het komende seizoen waarin de Stedumers in de vierde klasse uitkomen. Een vierde klasse waar het veel oude bekenden zal tegenkomen zoals FC LEO, Ezinge en De Fivel maar ook Poolster en Godlinze zijn daar als tegenstander bijgekomen. Kortom een mooie klasse met weer ongetwijfeld vele leuke derby, s Bij Stedum volgt Krijno Bos de naar SIOS vertrokken Rob Brouwer op als trainer en het zou mij niet verbazen zijn als Stedum in rol van betekenis gaat spelen om de bovenste plaatsen. De ploeg speelt al een aantal jaren in dezelfde samenstelling en gezien het jeugdig talent wat bij de Geel-Zwarten aanwezig is, die vorig seizoen al regelmatig hun opwachting in het eerste elftal maakten, ziet het er voor de vereniging met de prachtige tribune, zoals FC Groningen-scout en oud-Stedumkeeper Bart Straatman onlangs zei in het interview dat ik met hem had, rooskleurig uit.

1269784469_resized

Ronald Werkman ,met op de achtergrond Hendrik Niewold,  zal ook het komende seizoen VVSV'09 als tegenstander in de vierde klasse tegenkomen   foto: photopleasure  Ronnie Afman Baflo