vv Kloosterburen benoemd Henk Korhorn tot erelid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Bij het lezen van de Ommelander Courant die maandag 28 juni op de deurmat viel zag ik een artikel dat mij een zeer goed gevoel gaf. De v.v.Kloosterburen benoemde Henk Korhorn op de afsluitende clubdag wat betrof het seizoen 2009-2010 tot erelid van de vereniging uit de gemeente de Marne.

 

Bij het lezen van de Ommelander Courant die maandag 28 juni op de deurmat viel zag ik een artikel dat mij een zeer goed gevoel gaf. De v.v.Kloosterburen benoemde Henk Korhorn op de afsluitende clubdag wat betrof het seizoen 2009-2010 tot erelid van de vereniging uit de gemeente de Marne.

 Kloosterburenv.v. Kloosterburen             HenkKorhorn_Erelid

 

                 Erelid  Henk Korhorn temidden van zijn pupillen op de verenigingsdag

 Ruim veertig jaar is Henk Korhorn actief binnen de voetbalvereniging Kloosterburen waar ik een aantal jaren van heb meegemaakt. Jeugdleider zat Henk in het bloed en hij beschouwde het bijna als vanzelfsprekend dat hij die taak ging uitvoeren. Vele voetballers en voetbalsters uit Kloosterburen hebben bijna letterlijk aan zijn hand de eerste beginselen van de voetbalsport geleerd waarbij opviel dat Henk Korhorn engelen geduld had bij het geven van oefenstof aan de diverse jeugdleden. Wedstrijdsecretaris voor wat de jeugd betreft is ook een taak die Henk sinds mensenheugenis naar ieders tevredenheid uitvoert. Eerst alles in de grote map van Henk wat nu ongetwijfeld ook in Kruisweg op de computer gebeurd komen de jeugdteams van de v.v. Kloosterburen volop aan hun trekken wat oefenduels en toernooien betreft. Henk Korhorn mag gerust het boegbeeld binnen de v.v. Kloosterburen genoemd worden want veertig jaar als jeugdleider en een diversiteit aan andere functies mag gerust uniek genoemd worden wat door de voetbalvereniging op de juiste waarde is ingeschat. De verrassing was groot voor de als zeer bescheiden te boek staande motorliefhebber die naast een grote foto ook een toertocht door Kloosterburen aangeboden kreeg gevolgd door de jongste jeugd die hij op dit moment traint en begeleidt. Als voetballer was Henk Korhorn uiteraard ook actief voor de vereniging die hij al die jaren een warm hart toedraagt. In mijn jaren binnen de v.v. Kloosterburen mocht Henk rustig als de drijvende kracht achter het tweede elftal van de Kloosterbuurders beschouwd worden. De zelf regelmatig als centrale verdediger opererende hardrocker beschouwde dat team als iets speciaals en had er zoals hij zei gewoon een band mee. Hoeveel jaar hij er in het tweede elftal heeft gespeeld zou ik niet kunnen zeggen maar dat het er veel zijn geweest is duidelijk. In die periode dat ik er speelde en jeugdcoördinator was werd er ook door een vaste groep op de dinsdagavond getraind waarbij o.a de te vroeg overleden Loek de Boer, Ati Stalman, Harry Reitsma,Huib van der Wildt,Arthur Werkman en meer van deze coryfeeën zoals uiteraard ook Henk Korhorn regelmatig aanwezig waren. Prachtige partijen werden er dan gespeeld waarbij de blessureproblematiek van, oude Henk” iedere keer weer tot grote hilariteit leidde.

Buitenkant voetje

Meestal of zo niet altijd trappend met het buitenkant voetje ging dit ook wel eens mis en verdween er een voet in de stugge Groninger klei waar het trainingsveld toen der tijd uit bestond. Gelukkig waren Huib van der Wildt en Harry Reitsma werkzaam in de ziekenzorg en bagatelliseerden de, blessure,s” van Henk met de opmerking dat hij niet moest zeuren en gewoon door moest spelen. Na veel gekraak en gepuf ging de stoomlocomotief even later weer voorop in de strijd op weg naar een volgende blessure. Maar Henk Korhorn is ook iemand die als hij zich een doel heeft gesteld dit ook volbrengt. In die periode liep hij in zijn spaarzame vrije tijd ook mee in de diverse hardloopwedstrijden in de provincie Groningen en ging hij uiteindelijk ook naar de beroemde marathon van Rotterdam. Natuurlijk liep hij die uit en in een wereld die bestaat uit energiedrank en voedingsupplementen presteerde de levensgenieter het om na afloop een zwaar shagje op te steken en een blikje bier uit de koelbox te pakken. Na deze twee, in zijn ogen, traktaties was hij de inspanningen in Rotterdam al snel vergeten waar ik een ongelofelijke bewondering voor had. Zo is Henk Korhorn nog steeds iemand die niets teveel is en geen zee te hoog wat de voetbalvereniging uit het carnavalsdorp betreft. Daarom complimenten voor het bestuur van de v.v. Kloosterburen die de man die dat meer dan verdiend, Henk Korhorn, tot erelid heeft benoemd.