Deel 2 transfernieuws verspreidingsgebied Ommelander Courant

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” zit erop wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken.

 

De, deadline” zit erop wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken.

In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek.

jasper_groen_geel

Jasper Dijkstra, hier nog in actie voor Ezinge tegen Groen Geel, verhuist naar Viboa   foto : Ite Wiersema

 Voor het duel tegen kampioen VVK waarbij ik voor de Ommelander Courant aanwezig was hoorde ik het nieuws dat Jasper Dijkstra Ezinge ging verlaten. Nadat hij vorig jaar nog nee had gezegd tegen buurman Viboa hadden de Winsumers deze keer wel succes bij de lange spits en vertrekt hij dus naar eerste klasser Viboa. Een grote stap vanuit de vijfde naar de eerste klasse maar met betere voetballers om zich heen kan ik mij niet voorstellen dat, Foppe” niet zal slagen in Winsum. Hoewel de aderlating voor Ezinge groot is was het formidabel hoe er binnen de voetbalvereniging werd gereageerd op het vertrek van de populaire voetballer. Niemand uitgezonderd gunde hem deze overstap wat tekenend is voor de sfeer binnen Ezinge waar men zich er van bewust is dat hij een leegte achterlaat. Dat wist Jasper zelf ook heel goed en zijn band met zijn teamgenoten zorgde er dan ook voor dat hij even twijfelde om de overstap te maken maar zijn ambitie om het ooit op een hoger niveau te proberen overwon uiteindelijk toch. Maar toch denk ik dat Ezinge niet hoeft te wanhopen bleek in een interview dat ik in de winter met hem maakte voor de Ommelander Courant rond zijn honderdste officiële treffer wat het eerste elftal van Ezinge betrof. Daarin vertelde Jasper dat hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal. Mooi om te weten dat er nu in Ezinge een zestienjarige voetballer rond loopt die een neusje voor de goal heeft. In de B-junioren is Wiebe Leistra namelijk een veel scorende spits die met een goede begeleiding op termijn wel eens een hele goede vervanger van Jasper Dijkstra zou kunnen worden.

Marco Reitsma

Een andere verrassing in het rijtje was er een die ik persoonlijk niet verwacht had namelijk het vertrek van Marco Reitsma bij de v.v. Kloosterburen. In de Ommelander Courant viel te lezen dat Marco in Groningen voor de Groninger Boys ging voetballen in een nieuw te vormen vriendenteam. Binnen v.v. Kloosterburen is nog wel geprobeerd om hem voor de ploeg van trainer Willem Pettinga te behouden maar zijn besluit stond vast. Marco Reitsma was, samen met Eric Vos en Danny Beerda, een van de spelers uit het prachtig D1 elftal van de v.V.Kloosterburen van ruim 10 jaar geleden en het zag er naar uit dat hij een mooie toekomst als voetballer tegemoet te gaan. Maar in tegenstelling tot zijn beide toenmalige teamgenoten bleef hij zijn vereniging trouw hoewel er voor de een keer als winnaar van het OC- klassement wat de topscoorders betrof gekroonde aanvaller regelmatig belangstelling was van andere verenigingen. De laatste anderhalf jaar kwam Marco weinig aan het voetballen toe door een stage in het buitenland en een vervelende enkelblessure en werd hij node gemist in de het team van de v.v. Kloosterburen wat een uiterst teleurstellend seizoen doormaakte. Een waslijst aan blessure, s maakte het dat trainer Willem Pettinga iedere week weer moest puzzelen om een representatief team het veld in te kunnen sturen. Maar het sierde de oefenmeester uit Mensingeweer dat hij zich daar niet achter verschool en roeide met de riemen die aanwezig waren. Het vertrek van Marco Reitsma dus een gevoelig verlies voor de Kloosterbuursters die toch al niet over een hele brede selectie beschikken en zo graag naar de vierde klasse wil promoveren. Dat zal nu met de overgebleven spelers moeten gebeuren want verdere mutaties hebben zich bij de v.v. Kloosterburen niet voorgedaan.

fotokloosterburen

Marco Reitsma,staand derde van rechts, gaat volgend seizoen naar Groninger Boys