voorbeschouwing 1e klasse E zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-2011.

 

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-2011.

ViboaOmlandiaAHolwierde_11301agrijpskerkCVVBLOGO TKB

De zes Groninger ploegen die in de eerste klasse E uitkomen

 Door de ingevoerde topklasse is er veel veranderd wat de competities betreft en zijn er clubs die zich opeens terugvinden in een klasse waar ze een paar jaar geleden nog niet van durfden te dromen. Via een voorbeschouwing zal Puurvoetbalonline in de, stille” periode de diverse competities onder de loep nemen. We beginnen wat dat betreft in de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal waar voor wat betreft de Groninger clubs er weer een debutant te melden valt. Omlandia uit Ten Boer wist namelijk beslag te leggen op een van de promotie plaatsen en stootte in twee jaar tijd van de derde naar de eerste klasse. Door de overige verenigingen uit Groningen werd dit met gejuich ontvangen daar men liever tegen provinciegenoten speelt gezien het publiek wat op dit soort duels afkomt. Want naast zoals gezegd Omlandia zijn ook Holwierde, Viboa, The Knickerbockers, Grijpskerk en CVVB in de eerste klasse vertegenwoordigt. Dat CVVB zich wist te handhaven mag gerust als het wonder van Norg beschouwd worden want in het beslissingsduel waarbij ik voor de Ommelander Courant aanwezig was leek het er na een half uur spelen op dat Heerenveense Boys als overwinnaar van het veld zou stappen. De Friezen namen op dat moment een voorsprong van 2-0 tegen de Bedumers die totaal niet in de wedstrijd zaten. Maar vlak voor het rustsignaal scoorde Bart Apotheker uit het niets de zeer belangrijke aansluitingstreffer en begon CVVB in de tweede helft de jacht op, in eerste instantie, de gelijkmaker. In een tweede helft waarin van alles gebeurde moesten de trouwe fans van de Bedumers tot twee minuten voor het einde wachten voordat Elte Hofman beide teams weer op gelijke hoogte bracht. In de verlenging die daarop volgende was het doelman Martijn van der Wal die zijn ploeg in de race hield en het uiteindelijk op strafschoppen uitdraaide. Een loterij wordt het altijd genoemd en CVVB was in dit geval de gelukkigste doordat Hans Setz de beslissende strafschop vakkundig binnenschoot terwijl, man of the match, Martijn van der Wal er een wist te stoppen. Zodoende bleef CVVB in de eerste klasse waar het nieuwe trainerskoppel Rolf de Boer en Remy van der Wal mogen proberen de lijn van vijf jaar bij CVVB actief geweest zijnde Rene Wollerich door te trekken en van CVVB een stabiele eerste klasser te maken. Daardoor staan er dus mooie derby, s op het programma zoals Viboa-CVVB, Holwierde- Omlandia, CVVB-Omlandia en Grijpskerk-Viboa wat zonder twijfel weer vele Groninger voetballiefhebbers naar de velden zal brengen.