Mooie woorden van een bevlogen voetbaldier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Viboa

Zaterdag speelde Viboa C1 zijn laatste wedstrijd voor de zomerstop.Helaas gebeurde dit door diverse omstandigheden niet in de vertrouwde samenstelling. Blessures, zware blessures en een schooltrip naar Polen zorgden er voor dat maarliefst 7 spelers (Rick, Jasper, Rutger, Erik, Robin, Cedric en Jeff) ontbraken. En dan moet je nog even tegen FC Groningen C1. Met de vijf vervangers (Roel, Noordpool UFC), Jesse (VV Eenrum), Lennart (C2), Wouter en Menno (D1) werd de strijd aangebonden. Laatstgenoemde (en enige wissel) moest al na een kwartiertje de aan zijn hamstring geblesseerde Delano vervangen, waardoor ons aanspeelpunt voorin wegviel. Ons tactiek kon de kast in en hard werken en gokken op een countertje was hetgeen ons restte. De 0-2 bij rust was mee te leven, alleen zou zelf een goaltje maken leuk zijn. Met die instelling is Viboa ook aan de tweede helft begonnen. Twee mogelijkheden kreeg Viboa; een iets te korte lob van Duncan en Stefan die van te ver moest komen en zijn inzet gepareerd zag worden door de Groninger goalie. In tweede instantie leek Menno de bal alsnog binnen te kunnen tikken , alleen was de doelman net iets sneller bij de bal.Meer kon dit Viboa C1 (?) niet brengen, maar desondanks de 6-0 nederlaag kon worden teruggezien op een leuke wedstrijd. De nieuwelingen hebben laten zien een welkome versterking te zijn voor de jeugd. En zonder de anderen te kort te doen, wil ik Wouter even complimenteren met zijn zeer goede optreden in het doel. Waar keihard trainen (met Erik) toe kan leiden. Met dank aan moeder, die vier keer per week met zoonlief naar Winsum rijdt.

Na afloop van de wedstrijd werden Roy, Ard, Jordy en Martin nog even in het zonnetje gezet door de ouders. Met een bloemetje en een paar heerlijke zoenen van Sandra werden de vier bedankt voor het (succesvolle) seizoen, waarin veel lief en leed met elkaar is gedeeld. Ook Jasper werd nog even apart genomen. Zijn seizoen speelde zich grotendeels in bed af, levend in onzekerheid. Hij kreeg een t-shirt met voorop een foto van zijn goal in de kampioenswedstrijd. Achterop stonden de namen van spelers en begeleiding. Ondanks dat het team uit elkaar gaat zal het komend seizoen nog twee keer in oude samenstelling worden gespeeld. Op 5 oktober in Friesland tegen SC Heerenveen C1 en in de winterstop nogmaals tegen FC Groningen C1.

Namens de selectie wil ik iedereen bedanken die C1 het afgelopen jaar heeft gesteund en gevolgd. De belangstelling tijdens wedstrijden (competitie en oefen), maar vooral de belangstelling naar Jasper. Het heeft hem en zijn familie enorm goed gedaan. Maar ook mij. En vooral het team, dat sinds de midwintercup (bij het zien van een doodzieke Jasper) ook geestelijk ontzettend is gegroeid. Het heeft C1 als team alleen nog maar sterker gemaakt, met het kampioenschap als resultaat.

Een kampioenschap van ons allen. Bedankt !!