En toen was het over

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

 

Na iedere ochtend weer heerlijk te hebben ontbeten op het balkon van ons op de vijfde verdieping liggende appartement in Appartementencomplex Havanna met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee ,,surfde" ik graag richting Nederland om toch maar op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in voetballend Groningen.

Na iedere ochtend weer heerlijk te hebben ontbeten op het balkon van ons op de vijfde verdieping liggende appartement in Appartementencomplex Havanna met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee ,,surfde" ik graag richting Nederland om toch maar op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in voetballend Groningen.

 

asset_1a765_cropped

Appartementencomplex Havanna in Alanya

 Mijn oog viel  vanmorgen op een artikel op de clubsite van Viboa( bij een verkiezing tot beste clubsite komen ze bij mij op 1!) met als kop En toen was het over waarin Ben Breukelman beschreef dat zijn periode als jeugdleider erop zat daar zoon Bas naar de senioren over zal gaan. Onderstaand stuk is te mooi om het niet aan de bezoekers te laten lezen.

Het regende, de druppels klonken op de dug-out van het Stoffel Wintersveld, maar harder als het geluid van de vallende regen, klonk het laatste fluitsignaal. Toen realiseerde ik mij dat het over was. Einde van vele jaren leider zijn bij de jeugd van Viboa. Begonnen bij de F-jeugd en het eindigde afgelopen dinsdag. We hebben met elkaar een fantastische tijd bij de jeugd gehad, met vele hoogte en diepte punten, het klinkt cliche matig, maar het is zo. Na de vakantie alles anders, maar ook weer om naar uit te kijken. De laatste wedstrijd van Viboa A1 en wel tegen FC Groningen B1, een mooie affiche om afstand te nemen van je periode als jeugdvoetballer. Nog 1x met elkaar genieten en vlammen! en dat lukte ondanks het feit dat de FC er alles aan deed om het ons lastig te maken, werd er in de eerste helft niet gescoord. In de tweede helft werd het anders, doordat Viboa toch meer druk naar voren ging zetten, kreeg de FC meer ruimte en kwamen zij dan ook op een 0-2 voorsprong. Van achteruit werd de bal door Flaviou op Nico gespeeld, hij gaf een voorzet op maat en Tom schoot de bal fantastisch binnen 1-2. Dit was voor de jongens het sein om nog een tandje erbij te doen en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Jeroen had de gelijkmaker op zijn slof, hij schoot de bal op de goal, maar met een uiterste krachtsinspanning tikte de keeper de bal naast de goal en werd het geen 2-2. Het werd uiteindelijk 1-3, na bal verlies op het middenveld, was de omschakeling van de FC razend snel en kon de bal makkelijk in het doel geschoten worden. Jongens bedankt, trainer Jur Smit bedankt, ouders en supporters bedankt!

Mooi geschreven door een liefhebber die zijn periode als jeugdleider als prachtig heeft ervaren. Daarom is de bovenstaande tekst hopelijk een aanzet voor ouders,verzorgers of vrijwilligers om bij welke vereniging dan ook zich aan te melden want je krijgt er, zo weten velen uit ervaring er prachtige herinneringen voor terug. Herinneringen die wij aankomende vrijdag ook zullen hebben als we uit Alanya richting huiswaarts zullen keren waar maandag het ,, gewone" leven weer zal beginnen. Maar de herinnering aan Alanya zal blijven en omgezet worden in een herhaling want, bij een goede gezondheid uiteraard, zal het niet bij een keer blijven. We zullen volgend jaar naar alle waarschijnlijk weer naar Alanya terugkeren om wederom twee weken in appartementencomplex Havanna te vertoeven.

Martine was hier de doorslaggevende factor in die zich direct op haar gemak voelde in Alannya terwijl ik daar, door de drukke periode voor onze vakantie, duidelijk meer moeite mee had. Maar appartementencomplex Havanna, restaurant Elite, het personeel, Alanya, het prachtig weer, en niet te vergeten Cleopatrabeach zorgden ervoor dat ook ik mijn hart aan het mooie plaatsje aan de Middelandse Zee hebt verpand en we hopelijk nog lang niet hoeven te zeggen....  En toen was het over

asset_1a769

 Een prachtig uitzicht vanaf de vijfde verdieping van Havanna richting de Middelandse Zee