Hunsingo heeft drie kampioenen in hun midden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Voor de voetbalvereniging Hunsingo was het seizoen 2009-2010 er een waar gezien de prestaties van de diverse teams met trots op terug gekeken mocht worden.

Voor de voetbalvereniging Hunsingo was het seizoen 2009-2010 er een waar gezien de prestaties van de diverse teams met trots op terug gekeken mocht worden

 

hunsingo1

Het eerste team kende in het seizoen 2008-2009 een dieptepunt toen het tegen alle prognoses in degradeerde naar de vijfde klasse. Die degradatie gebeurde na een nacompetitie waarin de ploeg uiteindelijk in Norg op neutraal terrein zijn Waterloo vond tegen, als ik goed ben ingelicht, Smilde'94. In de loop van het destrastreus verlopen seizoen kwam trainer Egbert Darwinkel de ontslagen Ferry Moeggio vervangen.

Aan het begin van het seizoen 2009-2010 werd al snel duidelijk dat Hunsingo de torenhoge favoriet was wat het kampioenschap in de vijfde klasse D betrof. Naast dat de talentvolle kern van het eerste elftal bij elkaar bleef kwamen van Noordpool Sander Smit en Reinout Geuze en Ricardo Terhave van Oranje Nassau de gelederen van de Winsumers versterken. Hoewel het er nog even naar uitzag dat FVV een belangrijke concurrent zou worden wat de titel betrof werd Hunsingo uiteindelijk met veertien punten voorsprong de terechte kampioen. Trainer Egbert Darwinkel had duidelijk zijn stempel op het team gedrukt door zijn ploeg met verzorgd aanvalsspel het vijandelijke doel te laten opzoeken waardoor geregeld wedstrijden met ruime cijfers door Rood-Witten werden gewonnen. Ook schroomde de bij Hunsingo als trainer debuterende oud-doelman van onder andere FC Groningen en Veendam niet om spelers uit de talentvolle A-junioren mee te laten doen bij het eerste elftal zoals Bram Durenkamp en Paul Broekhuizen.

Dat zijn twee exponenten van de gedegen jeugdopleiding van de v.v. Hunsingo dat als een van de weinige verenigingen in Noord-Groningen een prima A-elftal had in het seizoen 2009-2010. Waar veel verenigingen een keuze moesten maken tussen een B-Juniorenselectie of een A-selectie kon de v.v. Hunsingo in beide leeftijdscategorieën twee teams formeren. Dat dit feit een pluspunt voor de vereniging is moge duidelijk zijn want door het succes van het eerste elftal kwamen er spelers in de belangstelling te staan van andere verenigingen. Zo vertrekt topscoorder Jordi Striedelmeijer naar DIO Groningen maar zal er ongetwijfeld een andere speler op staan die Striedelmeijer mogelijk doet vergeten als veel scorende spits.


De A1,getraind door Egbert Darwinkel en Erik Magnin, was trouwens het tweede team van Hunsingo die de champagneflessen mocht laten knallen wat het kampioenschap betrof. Tegen directe concurrent de Heracliden was na een 2-6 overwinning het kampioenschap een feit wat natuurlijk binnen de vereniging iets was om trots op de zijn. De A-junioren zullen volgend seizoen dan ook in de eerste klasse uitkomen. Dit zal echter gebeuren zonder Bram Durenkamp, David de Jong en Paul Broekhuizen die, althans dat is uit de diverse site, s op te maken de overstap naar de senioren zullen maken. Maar jong talent genoeg bij de v.v. Hunsingo want ook de F-pupillen waren bijna de derde kampioen binnen de vereniging geweest. Helaas eindigde dit team op een eervolle tweede plaats maar liet op paasmaandag wel een uitstekende indruk achter in Osterscheps (Duitsland) op een internationaal toernooi waar het talentvolle jeugdteam de eerste plaats wist te behalen. De derde titel was echter wel weggelegd voor Dames1,getraind door Henk Allsema, die door de 1-2 winst tegen de Pelikanen op 12 mei de vlag in de top konden hijsen.

Kortom in alle geledingen, senioren, dames en jeugd het hoogst spelend team kampioen geeft aan dat de voetbalvereniging Hunsingo een stabiele vereniging is. Een vereniging die duidelijk beseft dat de wereld niet ophoudt bij het eerste elftal maar duidelijk het oog richt op de toekomst. Een toekomst die nog mooier kan worden daar het eerste elftal ook in de vierde klasse ongetwijfeld het komende seizoen in de bovenste regionen te vinden zal zijn volgens vele kenners. Trainer Egbert Darwinkel en zijn overige leden van de technische staf zijn namelijk geen personen die in paniek raken van het vertrek van een of meerdere spelers. Uit een gedegen jeugdopleiding zullen de talenten ongetwijfeld doorstromen wat uiteraard ook voor de damesafdeling van Hunsingo telt dat met het eerste team volgend seizoen in de tweede klasse zal uitkomen. Daarom veel feest op het sportpark aan de Schillingeham door de drie kampioenen maar waar de volgende dag direct weer naar de toekomst gekeken werd want dat weten ze in Winsum natuurlijk ook: Wie steeds naar het verleden kijkt is het zicht op de toekomst kwijt.
Hunsingo gefeliciteerd met jullie drie kampioenschappen.

kampioenen