Erewedstrijd als een warme deken voor Jan van Dijken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Velen waren zaterdag naar het sportcomplex aan de sportlaan in Bedum gekomen voor de erewedstrijd voor een CVVB-er in hart en nieren, Jan van Dijken.

 

Velen waren zaterdag naar het sportcomplex aan de sportlaan in Bedum gekomen voor de erewedstrijd voor een CVVB-er in hart en nieren, Jan van Dijken.

DSC_1774

 Jan van Dijken ten voeten uit          foto: Egbert Euser

De zeer populaire Jan van Dijken is al geruime tijd ernstig ziek waardoor deze erewedstrijd voor hem georganiseerd werd. De man die als jeugdtrainer veel van de spelers uit de huidige eerste en tweede selectie onder zijn hoede heeft gehad kreeg een wedstrijd aangeboden die gespeeld werd tussen spelers van de huidige 1e en 2e selectie van CVVB en spelers die ondertussen vertrokken zijn bij de Bedumers maar voor deze gelegenheid graag terug kwamen om in de erewedstrijd van hun oud-trainer uit te komen. Maar naast dat er binnen de lijnen vele bekenden aanwezig waren kon ook de conclusie getrokken worden dat Jan van Dijken binnen sportminnend Bedum een groot aanzien geniet. Sporters als langebaanschaatster Jolanda Langeland, oud-speler van DIO- Bedum Niek Brontsema, oud-teammanager van DIO Bedum Fre Brontsema en de onlangs gestopte spelverdeelster Carry Lanenga van DIO waren net als vele anderen van de partij als toeschouwer bij het ereduel voor Jan van Dijken. De organisatie, bestaande uit Olaf Kessels en Peter Langeland, had Michel Winter benaderd voor het fluiten van het duel en de in het betaalde actief zijnde Winter had uiteraard positief op dit verzoek gereageerd en werd geassisteerd door Cor Boer en Albert Niemeijer.

 

1274685797NDSC_1785

Het team van Jan van Dijken   foto: Egbert Euser

Rond de klok van 18.00 uur kwamen beide teams samen met diverse jeugdspelertjes het veld op en werden de gebruikelijke elftalfoto, s gemaakt van de teams. Al snel werd duidelijk dat de lach overheerste in een duel tussen spelers die s,middags nog  in de nacompetitie hadden gespeeld en voetballers die al een tijdje de schoenen aan de wilgen hadden hangen. De voetbalhumor hing dan ook als een warme deken over het sportpark in Bedum en duidelijk was dat de hoofdpersoon van deze avond, Jan van Dijken, daar met volle teugen van genoot. Zijn team waarin beide schoonzoons, WKE-speler Eric Eleveld en Emmen-speler Guus de Vries meespeelden, gaf goed partij aan het team van CVVB waarin ook een plaatsje ingeruimd was voor trainer Rene Wollerich en zijn assistent Jelte Horneman. De prestaties van  beide trainers werd uiteraard zeer kritisch gevolgd door de spelers en het mocht duidelijk zijn dat de ballen die beide trainers aangespeeld kregen dichtbij moeilijkheidsgraad tien in de buurt kwamen wat tot grote hilariteit in de dug-outs leidde.

DSC_1905

 Volledige concentratie bij Rene Wollerich     foto: Egbert Euser

Ondertussen werden er prima combinaties op de mat gelegd en was het na de eerste helft van dertig minuten een 2-2 tussenstand te zien op het scorebord. Na de rust bleef de score gelijk opgaan en kreeg bij de stand 5-4 in het voordeel van CVVB  Erik Eleveld een dot van een kans op de mooie stand van 5-5. De verder fantastisch spelende Eleveld joeg de bal echter naast waarna arbiter Michel Winter de wedstrijd goed aanvoelde door eigenhandig te bepalen dat er nog minimaal vijf minuten langer gespeeld werd om te proberen de 5-5 op het scorebord te krijgen. Helaas pakte dit verkeerd uit voor het team van coach Jan van Dijken want het team van de 1e en 2e selectie won het duel uiteindelijk met 6-4.

Direct na deze treffer floot Michel Winter dan ook af en verplaatste het gezelschap zich naar de kantine waar Jan van Dijken verder in het zonnetje werd gezet. De zeer aimabele clubman kreeg daar namens de twee selecties een ingelijst shirt aangeboden en de wedstrijdbal met alle handtekeningen van de spelers erop. Verder werd van het geld dat ingezameld was tijdens de erewedstrijd Jan een laptop aangeboden en ging het overgebleven geld op verzoek van de hoofdpersoon maar het KWF-kankerstichting wat gezien de reacties van de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld. Reacties die trouwens ook lovend waren over het initiatief om deze geweldige clubman in een voor hem moeilijke periode in het zonnetje te zetten. Want Jan van Dijken kreeg op  deze koude avond in mei in de vorm van deze prachtige erewedstrijd  namelijk een warme deken over zich heen die gezien  wat hij voor CVVB betekend heeft meer dan verdiend genoemd mag worden.