Johannes Kalfsbeek heeft respect voor de tegenstander

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 Ik heb het al en paar keer genoemd maar de wedstrijdverslagen van Johannes Kalfsbeek zijn een lust voor het oog.

Ik heb het al en paar keer genoemd maar de wedstrijdverslagen van Johannes Kalfsbeek zijn een lust voor het oog

 

TEO                                         marum

Gevuld met humor en geschreven met respect naar de tegenstander zoals in het verslag tussen TEO en de SV Marum. In het verslag laat hij weer zien dat hij een echte liefhebber is die oog heeft voor randzaken die een club als TEO, ondanks de degradatie, ook groot maken. Vandaar het verslag van TEO- Marum in rondom de bal!

 

 

Marum zaterdag wint in Ten Post tegenTEO na een zakelijke ook ietwat gelukkige wedstrijd met duidelijke cijfers maar overheersend vandaag is het niet het heeft meer het karakter van C"EST PARTIR EST MOURIR UN PEU!!

Nog drie te gaan de eerste is uit naar Ten Post,weliswaar de rode lantaarndrager in 4D,maar de laatste drie wedstrijden pakte TEO toch zeven punten en niet tegen de minste tegenstanders met o.a de koploper,HS'88.

Mooi weer,mooi veld,mooi resultaat,maar ook mooie club met mooie emotie ik denk dat ik deze kernwoorden gerust regelmatig te voorschijn kan halen.
Voorlopig geen TEO meer voor sv Marum want ze spelen niet meer in dezelfde klasse volgend seizoen want TEO daalt af en Marum blijft of de kans bestaat nog zal stijgen naar een trapje hoger.
We hadden als familie een primeur want kleindochter Esmee(half jaarjong is ze) ging voor het eerst bij Papa David kijken met een uitwedstrijd.Opeens kwam dat geweldige gevoel weer boven met je nageslacht op reis,of het nu als vader of als Opa is het blijft fantastisch.Dat het wat extra tijd opslurpt was ik even vergeten vandaar dat de eerste minuten bij aankomst reeds verstreken waren.

Na het beginsignaal maakte Marum rap z'n bedoelingen duidelijk,snel scoren en dan controleren van de wedstrijd.Captain Auke van der Vlugt en Peter Bijlsma kregen rap drie opgelgde kansen die verlammend leken te werken op Marum want het vertoonde spel wekt veel op maar geen spanning of sensatie want het loopt niet.Veel slordige passes,onbegrepen communicatie toch zet Marum af en toe goed druk en dan zie je TEO het lastig heeft maar Marum zet te weinig collectief druk.
Naast me hoor ik ze zijn aan het ontgisten,vond ik bij deze wedstrijd een mooie term,het leek wel of ze de vorige avond bruiloft hadden gehad met z'n allen.
Eindelijk een mooie aanval die wordt opgezet door Tjibbe Bakker,doorschuiven naar Gert Heuker en Auke van der V. maar het schot wordt gekraakt.
TEO komt er gevaarlijk uit net als keeper Willem Jan Bijlsma van sv Marum maar het loopt allemaal goed af.Anno Jaap Grondsma(met blessure)en z'n toekomstig gemalin arriveren ook en inspecteren naar wat er in de buggy ligt,"een kenner" roept of hij een tekening zoekt!Geen reaktie men schat meteen in dat Anno Jaap een kundig doehetzelver is waarvan akte zal ik maar zeggen!
Het mooie veld staat in schril kontrast met het presteren van Marum,er gebeurt vanalles wat veel adrealine genereert,een dotterbehandeling overbodig maakt,althans voorlopig, want de schrik doet de bloedsomloop tot grooste hoogte opstuwen en aderen opschonen!
Moment supreme is de redding van Klaas Tjalsma op de lijn na een vloeiende aanval van TEO tot op de achterlijn,voorzet inschieten en redder Klaas T. luidt de broodnodige rust in.

In de knusse kantine een bakkie colombia om even weer balans te brengen in lichaam en geest zou ik het bijna willen noemen,bij menig liefhebber even nodig.
Geen geluk in de loterij vandaag maar als je het afzet tegen het geluk in de liefde roept mijn maat,we waren unaniem deze mening toegdaan,dan zit het er voorlopig ook niet in!
Marum trainer Gerard van der Ploeg blijkt een prikkelnde speech gehouden te hebben in de pauze wat er eerst nog even niet uitkwam maar uiteindelijk z'n werking niet zou missen.
Erwin Bandringa komt voor Theo Beyert maar TEO brandt het eerst los met een vlammend schot wat evenzo fraai door onze keeper Willem Jan B. wordt gepeareerd.Erwin B. is inmiddels op stoom en bedient Peter Bijlsma maar z'n vizier staat nog niet scherp.
Na de volgende combinatie stapt Auke van der V. over de bal en Erwin B. scoort onhoudbaar voor de TEO..er keeper de 0-1.
Hielke de Jonge(moest wel eefm met Sonja Bakker in de boan roept een supporter!) maakt z'n rentree en doet dit zeer verdienstelijk,mooi dat je er weer bij bent Hielke want we hebben iedereen nodig nu.
Melle Kuipers staat inmiddels ook op het veld en gaat als een trein,speelt Erwin aan die Auke van der V. die de keeper omspeelt en 0-2.Mooi werk mannen en nu even doorduwen maar TEO geeft niet op en Hans Reitsma scoort de aansluiter 1-2.

Ik raak geamuseerd in gesprek met multifunktioneel TEO Topper Aart Timmer,wie kent hem niet bij TEO maar ook daarbuiten.Onder de indruk ben ik van Aart zijn kunde die je iets kunt vragen over TEO en hij weet het.
Wij smaken tijdens het voetbal regelmatig een lolly wat aan Aart ook gezellig en dankbaar besteed is.Dit is waarschijnlijk ook de reden,als de bal ver weg is tenminste,dat we even kunnen babbelen.Op z'n rug prijkt de titel Technisch Direkteur dus kon hij ons ook vertellen wie de dragende spelers zijn van TEO.Namen geen probleem,Aart Reitsma en Chiel Timmer(met de terechte trotse toevoeging mijn broer) maar nummers geeft Aart niet,we willen ze graag maar begrijpelijk dat hij ze niet geeft want de wedstrijd loopt nog tenslotte.
Een T.D zoals menig club zou mogen wensen want Aart is een positieve stimulator,let op zegt Aart we gaan voor de 2-2,helaas voor TEO wordt het 1-3 maar dat deert Aart totaal niet want hij roept direkt dan gaan we voor de 2-3.Peter B. scoort nog een keer en de 1-4 staat.Aart legt zich er bij neer vandaag zit het er niet in roept hij volgende wedstrijd beter.
Wat een geweldig mens dat je zo achter je ploeg blijft staan maar bovenal zo positief,is dat mooie emotie of kan menigeen hier een voorbeeld aan nemen.
TEO gaat volgend jaar een klasse lager proberen weer te promotie te maken,Marum gaat nog voor een prijsje zelfs na deze zakelijk gewonnen matige wedstrijd mede verdienste van TEO lijkt me.
Deze keer spreek ik even voor mezelf maar ik zal TEO,in het bijzonder vriend Aart,missen, deelgenoot van een symphatieke club wat bij mij mede gevormd is door de verslaggever van TEO,ook zo'n voetbaldier Freek Reitsma.
Als we vertrekken ligt de selektie voor het clubgebouw met elkaar een biertje te drinken,de saamhorigheid straalt ervan af zo te zien en eigenlijk doe je het hier allemaal voor naar mijn bescheiden mening.

TEO succes volgend seizoen en wie weet komen we elkaar weer tegen.

De Reporter.(Johannes Kalfsbeek bron: www.svmarum.nl