Jos Korhorn( oud-speler v.v. Kloosterburen) op ludieke manier gewaardeerd door teamgenoten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

 

Soms kom je bij je zoektocht naar nieuwtjes verhalen tegen waarbij je een glimlach niet kunt onderdrukken.

 

Soms kom je bij je zoektocht naar nieuwtjes verhalen tegen waarbij je een glimlach niet kunt onderdrukken.

fotojoskorhorn

 

 

Jos Korhorn geconcentreerd in actie tijdens een van zijn laatste wedstrijden voor de v.v.Kloosterburen in 2009

Dat was ook het geval bij het onderstaande artikel die ik op www.vvkloosterburen.nl vond over de jarenlang in het eerste gespeeld hebbende Jos Korhorn. Jos was een de beste voetballers die Kloosterburen heeft gehad en die volgens mij bescheiden mening op een veel hoger niveau ook uitstekend gepresteerd zou hebben. Maar de centrale verdediger bleef de withemden trouw en bouwde na afloop van zijn carrière af in het derde elftal van de v.v. Kloosterburen waar na het seizoen 2008- 2009 een eind aan kwam. Zijn ploeggenoten hebben hem toen via de onderstaande open brief nog op een ludieke manier proberen over te halen tot een langer verblijf in het derde elftal maar de centrale verdediger zijn besluit stond vast en besloot op vijfenveertig jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen en daarmee de geschiedenis in ging als een van, en misschien wel de beste centrale verdediger die Kloosterburen heeft gehad. Vandaar de publicatie van deze ludieke open brief door zijn teamgenoten.

Ooit was hij het talent van Kloosterburen, begeert door vele clubs en voorbeschikt voor het betaalde voetbal. Beter dan alle talenten die wij hebben voortgebracht. Altijd bleef hij echter zijn cluppie trouw en schonk zijn beste jaren aan de voetbalvereniging Kloosterburen. Nu heeft hij aangegeven dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen wil hangen, om daarmee meer tijd te hebben voor gezin en geranium.
De schrijvers van dit stuk willen hem laten inzien dat het nog niet de tijd is om te stoppen en hopen hem op andere gedachten te brengen. Want het fenomeen Josh Korhorn hoort bij ons. Want hoewel al op leeftijd kan hij nog zijn bijdrage leveren. Is het niet op het veld dan is het wel in de kantine.

We duiken in het verleden teneinde Josh beter te kunnen begrijpen. Hoewel Josh geboren is in Kloosterburen, zijn de eerste zaadjes voor het geslacht Korhorn gelegd in het gehucht Korhorn. Korhorn is een gehucht tussen Oldehove en Kommerzijl, oorspronkelijk behorend tot de Friese Gouw (vandaar ook dat Josh vloeiend Fries spreekt!). De abdij te Echternach (Luxemburg) hield een oogje in het zeil opdat er volgens Goddelijke Regels werd geleefd door de Korhorntjes (Josh spreekt ook vloeiend Luxemburgs). Zoals wij allen weten is dat prima gelukt, want Josh is een zeer regelmatige gast van het Huis van Pastoor Welten.
In geheel Nederland zijn er ca. 40 families Korhorn, dus eigenlijk is het een zeldzame familie. Een opeenhoping van dit geslacht is te vinden in onze omgeving en met name in Kloosterburen. Daarbij komt duidelijk naar voren dat Josh van alle Korhorns de grootste voeten heeft.

Josh is geboren op 12 juli 1965 en is dus eigenlijk nog in de bloei van zijn leven. Om dan al te stoppen met het edele voetbalspel lijkt ons nou niet direct de meest voor de hand liggende beslissing. Het kan natuurlijk zijn dat hij meer tijd wil hebben voor hobby's waar wij hoegenaamd niets van weten. Één zo'n hobby waar wij niets van weten is het zeer intensieve contact wat Josh onderhoudt met ene Snjezana Dervic (bijgenaamd Sneetje). Wie kent deze Snjezana Dervic? In hoeverre heeft zij Josh zover gekregen om met voetballen te stoppen? Is hier meer aan de hand? Weet Hillian hiervan? Wij zullen hier verder niet dieper op ingaan, omdat wij van mening zijn dat zoiets privé is. Maar aan de andere kant willen wij Josh duidelijk maken dat deze hobby's ook zeker naast het voetballen kunnen worden beoefend. Het zou zelfs een voordeel kunnen zijn, omdat met name de conditie met het voetballen op peil blijft. Ook zijn hobby als bloemist past prima binnen dat bestek. Het gaat uitstekend samen. Het zou zelfs een voordeel kunnen zijn omdat met het stekken van geraniums en lobelia's de innerlijke spanningen teniet kunnen worden gedaan. Geheel ontspannen kan Josh dan de wedstrijd aanvangen. Via onze geheime kanalen zijn we er ook achter gekomen dat Josh een nagelstudio heeft (een illegale) en dat hij ook wel Schuifpui Josh wordt genoemd. Dit laatste wisten wij niet, maar deze informatie komt van een medewerker van de BVD.

Het voert binnen dit verslag te ver om nog dieper in te gaan op de zielenroerselen van Josh. In een volgend verslag zou dat natuurlijk kunnen, maar wij verwachten ook enige repliek van onze onvolprezen laatste man en aanvoerder én de man die nooit wissel staat. Medescribent Jan W. is wat bang voor represailles, vandaar ook dat dit stuk gedragen wordt door het hele derde team. Om Josh voor aanvang van het nieuwe seizoen toch te laten inzien dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen, zullen we de voors en tegens op een rijtje zetten.

Wat mist Josh

- plaaggeest zijn
- de nazit
- Tom
- gezelligheid
- de geur van het gras
- Flying Helikopter tackles
- het team
- Betto
- Lodewijk
- Boets
- Basisplaats
- aanvoerderschap (alhoewel?)
- douchescènes
- censuur
- Bottrop
- Winterberg
- wokken in Willibrord
- Roem
- Eer
- Goddelijke lichamen

Wat krijgt Josh er voor terug? (de voors)
- hoegenaamd niets of het moet al saai boekhoudwerk zijn.

Dus Josh, met andere woorden, je mag nog even uitrusten, maar in augustus gaan we er gewoon weer met zijn allen tegen aan. Tot op de eerste trainingsavond

 

bron: www.vvkloosterburen.nl

.