Eltjo Doling: Voetbalportret van een SIOS-man in hart en nieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Eltjo Doling voetbalt al bijna veertig jaar bij SIOS uit Sauwerd en werd door de in maart veertigjarige vereniging dan ook voor gedragen als een van de clubiconen uit de geschiedenis van SIOS.

Eltjo Doling voetbalt al bijna veertig jaar bij SIOS uit Sauwerd en werd door de in maart veertigjarige vereniging dan ook voor gedragen als een van de clubiconen uit de geschiedenis van SIOS

SIOS bestond vorige maand veertig jaar en een van de leden die al bijna vanaf het begin van de oprichting lid actief is voor de vereniging uit Sauwerd is de nu zestig jarige Eltjo Doling, De zestiger voetbalt nog altijd in het derde elftal van SIOS en was naast dat hij door zijn specifieke voetbalkwaliteiten gewaardeerd werd ook jarenlang een gewaardeerd bestuurslid binnen SIOS als penningmeester. De voetbalcapaciteiten van Eltjo Doling waren zelfs van dien aard dat hij in zijn jongere jaren ook voor regionale selecties werd uitgekozen weet zoon Chris zich uit verhalen uit de oude doos te herinneren.

, Ik heb mijn vader in zijn beginjaren bij SIOS nooit zien voetballen wat ik wel jammer vind maar wat ik uit de verhalen hoor was het een snelle spits die in die periode zeker zijn waarde had voor het eerste elftal."

Bij alle verenigingen kom je personen als Eltjo Doling tegen die al bijna veertig, of in sommige gevallen langer, actief lid zijn van een vereniging. De zestig plusser hoopt uiteraard de veertig jaar als voetballer vol te maken wat gezien het dalende ledenaantal bij de senioren wel eens problematisch kan worden weet bestuurslid Petra Rutgers te vertellen.

, Het derde elftal waar Eltjo in voetbalt, is niet altijd volledig en we hebben al op het punt gestaan om het uit de competitie te halen. Voor spelers, zoals onze zeer gewaarde oud- penningmeester, die nog een wedstrijdje willen spelen zou dat jammer zijn en waar we ook alles aan doen omdat te voorkomen. De woorden van de nu zelf als secretaris actieve Petra Rutgers worden bevestigd door Eltjo Doling zijn zoon Chris die het prachtig vind dat zijn vader nog voetbalt.

,, Ik heb daar veel respect voor en vind het mooi dat hij nog zo fit is wat ook tot uiting komt in zijn andere hobby, het skiën."

Want ook daar is de op de afdeling Financiën van de gemeente Groningen werkzaam zijnde Eltjo Doling een fervente liefhebber van. Toch loopt het voetballen bij SIOS als een rode draad door het leven van de voetballer die het spelletje nog te leuk vind en waar wij voor hopen dat hij de veertig jaar als voetballer zal volmaken.