Harke Kalsbeek( Avanti Stiens en sv Marum): Ik ga voor het hoogst haalbare.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Voetbaltrainers overal in den lande krijgen al vlekken in hun nek als het woord zaalvoetbal valt.

Voetbaltrainers overal in den lande krijgen al vlekken in hun nek als het woord zaalvoetbal valt.

                                                                          fotoharkekalfsbeek

Angst dat spelers blessures oplopen tijdens het zaalvoetballen is voor sommige oefenmeesters de voedingsbodem om zich af te zetten tegen het zaalvoetballen. Toch zijn er voetballers die op jonge leeftijd al voor het zaalvoetballen kiezen omdat ze daar volgens de speler zelf meer in kunnen bereiken dan een rol in de schaduw zoals voor velen op het veld is weggelegd waar de 21 jarige Harke Kalfsbeek een voorbeeld van genoemd mag worden.

Spelend bij de v.v. Marum bleek de jeugdige voetballer naast dat hij goed op het veld uit de voeten kon enorm veel aanleg voor het in de zaal voetballen te hebben wat ook, tot grote wanhoop van sommige bij Marum werkzaam zijnde trainers, in zijn woonplaats wordt bedreven. Voor zowel in de zaal als op het veld werd hij regelmatig geselecteerd voor de diverse regionale selecties van de KNVB maar zag het jeugdig talent op een gegeven moment dat hij in de zaal weleens meer zou kunnen bereiken dan met het veldvoetbal. Hij besloot zich dan ook nog meer te gaan toeleggen op het voetballen in de zaal en besloot naar het zaalvoetbalbolwerk in Leek, de Leekster Eagles te vertrekken. Daar ontwikkelde Harke zich onder begeleiding van trainer Anand Jagdewsing tot een speler waar het publiek voor naar de sporthallen komt wat ondermeer bleek toen hij op het grootste zaalvoetbalgala in Groningen, het Leeksterzaalvoetbalgala, in 2009 tot beste speler van het A-toernooi werd uitgeroepen. Als je dat verwezenlijkt hebt kun je zeggen dat je een uitstekende zaalvoetballer bent en de jonge Marumer beschouwd dit naast zijn kampioenschappen met de jeugd van de Leekster Eagles en het winnen van het Leekstervoetbalgala met Leek Rodenburg dan ook als het absolute hoogtepunt in zijn nog prille carrière.Een carrière die hem ondertussen naar Friesland heeft gebracht waar hij wederom zijn trainer uit de Eaglestijd, Anand Jagdewsing, weer tegenkwam.Samen met de, in de ogen van Harke, een van de beste zaalvoetbaltrainers in Nederland is hij nu actief voor Avanti Stiens wat als een zeer ambitieuze club gezien wordt door de bijna zijn studie Marketing en Communicatie afgerond hebbende 21 jarige Marumer.

Naast zijn studie wekt hij verder voor Select4all Consultancy in Drachten en heeft hij zich wat het zaalvoetballen, betreft opgewerkt tot Oranje onder de 23 of zoals het ook wel genoemd wordt Jong Oranje. Dat is een geweldige prestatie die des te groter te noemen valt omdat het team uit duidelijk minder spelers dan het veldvoetbal waar de bondscoaches met een selectie van tweeëntwintig spelers ten strijde trekken. Maar de noorderling is zeker geen vreemde eend in de bijt tussen het technisch geweld en als je de gegevens er een beetje bijzoekt zelfs een van de jonge talenten is die in potentie het, grote " Oranje zou kunnen behalen. Dat is dan ook de ambitie die hij heeft om te proberen op zaalvoetbalgebied ook als seniorspeler Nederland te mogen vertegenwoordigen. Zijn andere ambitie zou hem echter ook zo maar naar onze Zuiderburen, België, kunnen drijven. Want de op het veld in het tweede team van Marum acterende Harke Kalsfsbeek ziet in ons buurland dat het niveau daar duidelijk hoger ligt dan in ons land. Genoeg ambities dus voor een jonge voetballer die al op jonge leeftijd zijn keuze voor het zaalvoetballen maakte en in vader Johannes en moeder Tineke Kalfsbeek twee trouwe supporters heeft. Ook bij de sv Marum heeft hij het prima naar zijn zin in het tweede elftal omdat hij volgens de regels van de KNVB nu eenmaal niet in een standaardelftal mag uitkomen. Dan geniet hij, net als vele voetballers, met zijn vrienden van de derde helft die hem na een weekend met wedstrijden voor Avanti Stiens en Marum 2 een prachtige afsluiting van een mooi voetbalweekend bezorgen.