Coen van der Molen(Viboa): Passie bij alles wat hij doet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 Vorig jaar heb ik voor de Ommelander Courant enkele interviews gemaakt over personen die al heel lang in de diverse sporten actief zijn of nog zijn wat prachtig verhalen opleverde.

 

 

Vorig jaar heb ik voor de Ommelander Courant enkele interviews gemaakt over personen die al heel lang in de diverse sporten actief zijn of nog zijn wat prachtig verhalen opleverde.

 

untitled_2_of_2

 

 

 Een van de foto,s die op www.mijnmomentopname.nl te zien is.    foto: Coen van der Molen Winsum

 Vele bekende sporters of oud-sporters passeerden de revue en uit de voetbalwereld waren dat onder andere oud-trainer Hemmo Battjes, oud-Kloosterburen-doelman Han Bos, de bij Kloosterburen en Noordpool furore gemaakt hebbende Gerard Ernens en een van de beste spitsen die Noordpool heeft gehad, Johnny Veenstra.

Tussen dit illustere gezelschap zat ook de persoon waar dit voetbalportret over heb gemaakt namelijk Coen van der Molen uit Winsum. Coen stond ook op mijn lijstje waar ik graag een interview mee wou maken voor de Ommelander Courant wat door de redactie gehonoreerd werd. Tijdens dat interview kwam zijn gedrevenheid van voor de volle 100% naar boven toen hij al zijn activiteiten belichtte. Velen zullen hem kennen als het lid van de Boetenbaintjes waarmee hij samen met Alje van Bolhuis en Jannie Schaaphok jarenlang veel succes mee heeft ge had. Diverse instrumenten bespeelde hij zoals accordeon, gitaar en waar nodig het slagwerk. Hij had zich zelf veel zo niet alles aangeleerd wat het bespelen van de instrumenten betrof. Dit kwam ook tot uiting  toen hij zich tijdens zijn trainersloopbaan specialiseerde in het trainen van keepers. Zelf kon hij ook een redelijk balletje vangen weet ik uit betrouwbare bron waardoor het keepersvak bleef trekken. Coen verzorgde trainingsbijeenkomsten voor clubs uit de regio rond Winsum waar ondere andere de huidige keeperstrainer van Viboa, Erik van Wijk en Dick Akkerman, die de keepers van SIOS traint les van Coen van der Molen hebben gehad. We hebben dezelfde werkgever, het UMCG in Groningen, en komen elkaar dan ook regelmatig tegen wat straks binnen het ziekenhuis wat minder zal worden. De nog af en toe in het zesde elftal voetballende 63 jarige Winsumer gaat met de VUT zoals dat in de volksmond heet. Toen hij dat vertelde zei hij er direct bij dat hij als hersteltrainer bij Viboa aan de slag ging. Ik zag aan zijn ogen dat hij daar erg veel zin in had net als ik tijdens het interview wat ik met hem had voor de Ommelander aan zijn lichaamstaal zag met hoeveel passie hij over zijn nieuwste hobby, de fotografie, sprak.

Prachtige foto, s liet hij toen zien die hij had gemaakt met de camera die hij van zijn vrouw Ida had gekregen op zijn zestigste verjaardag. Deze foto, s zijn allemaal te bewonderen op www.mijnmomentopname.nl de site van Coen die het bezoeken meer dan waard is. Ik heb hem gevraagd of hij een van zijn mooiste foto, s wilde opsturen zonder dat hij wist waar de foto voor gebruikt zou worden. Ik vind dat we voor iemand die op latere leeftijd nog zo actief is en in de voetbalwereld terug keert als herstel trainer  veel respect voor moeten hebben. Hoe vaak hoor je niet dat mensen na het beëindigen van hun loopbaan achter de spreekwoordelijke geraniums wegkwijnen. Gelukkig zijn er meerdere zoals Coen van der Molen die dat niet doen maar toch is hij een voorbeeld hoe je na een periode van werken nog volop aan het dagelijkse leven kunt deelnemen. Vandaar dit voetbalportret over: Coen van der Molen de man die alles met passie doet.