Carsten Meywaard: Een gedreven doelman

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 Ik heb dit seizoen de E1 junioren van GVAV Rapiditas een viertal keren zien spelen en iedere keer viel hij mij weer op.

 

Ik heb dit seizoen de E1 junioren van GVAV Rapiditas een viertal keren zien spelen en iedere keer viel hij mij weer op.

 

 fotokarsten

 

 Carsten Meijwaard doelman GVAV Rapiditas E1       foto : Alma van Veen

 Zeer gedreven en geconcentreerd zat hij helemaal in de wedstrijd zoals voetbalkenners dat zo mooi zeggen. Zijn teamgenoten coachend en aanwijzingen gevend hield hij iedereen scherp om er samen voor te zorgen dat de tegenpartij het scoren van een goal werd belet.

Een echte keeper is Carsten Meijwaard, want daar gaat dit voetbalportret over, in mijn ogen want het is een doelman met uitstraling. Een van het type Piet Veldhuizen die ook graag een portie bravoure in de strijd gooit wat mooi is om te zien.

Ik zag hem onder andere spelen tegen Be Quick E1 op de Esserberg in de stromende regen. De week voor het duel tussen de twee koplopers in de hoofdklasse wat de E junioren betrof was Carsten ziek en zat er een kans in dat hij niet zou kunnen spelen. Als hij daadwerkelijk afwezig zou zijn betekende  dat een duidelijke verzwakking voor het team. Dit betekend overigens niet dat de doelman van de E2 van GVAV, Lorenzo Iwema, een slechte doelman is  maar iedere voetbalkenner weet dat een verdediging en doelman op elkaar ingespeeld moeten zijn en zeker in duels waar het omgaat. Het keepen in de E1 van GVAV Rapiditas is namelijk niet gemakkelijk. Het team herbergt enorm  veel talent en voetballend vermogen en legt in de meeste duels hun wil op aan de tegenstander en winnen dan ook vaak met ruime cijfers. Als doelman krijg je in dat soort wedstrijden weinig werk te verrichten.Hou dan als jochie van tien of elf jaar je concentratie maar eens vast. Zaterdag speelde de E1 tegen Leek Rodenburg wat een tegenstander was waar in Leek met ruime cijfers van was gewonnen en Carsten de ballen die hij in die wedstrijd kreeg( drie stuks ongeveer) uitstekend verwerkte . Zaterdag in het thuisduel tegen datzelfde Leek Rodenburg gebeurde het  niet anders was en had hij weer enkele uitstekende  reddingen.

Carsten_Marum

 

foto: Alma van Veen

Maar op 28 november 2009 op de Esserberg was de situatie totaal anders. Natuurlijk stond Carsten, na enkele dagen ziek te zijn geweest, niet top fit onder de lat. In de stromende regen toonde hij toen echter aan dat hij uit het goede keepershout is gesneden door met enkele fantastische reddingen zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden. Enkele jaren daarvoor stond hij nog in zijn, burgerkloffie” te kijken naar een training van de F-junioren toen trainer Ruud Kuipers aan Carsten vroeg of hij mee wilde doen. Vanaf dat moment is het snel gegaan met de jeugdige doelman die ondertussen al door FC Groningen is ontdekt en daar iedere woensdagmiddag op de voetbalschool traint. Een talent waar de begeleiders van GVAV Rapiditas blij mee zijn omdat niet iedereen het kan opbrengen om bij een goal op afstand te moeten juichen, ook kan niet iedere keeper het opbrengen om drie ballen per wedstrijd te krijgen maar wel minimaal drie keer per week te trainen. Keepers zijn een beetje gek wordt er vaak gezegd maar dat is natuurlijk onzin. Keepers zijn bezeten van het spelletje en hebben maar een doel voor ogen en dat is de nul vast houden. In Engeland waar men houdt van grote prestaties en dat ook weet te waarderen heet dat een,, Clean Sheet”. Ik hoop dat Carsten nog heel veel, clean sheets” zal scoren want naast genoemde kwaliteiten zijn er nog twee niet onbelangrijke zaken die hem tot de keeper maken waar ik persoonlijk van kan genieten. Zaterdag was het koud op Kardinge en de meeste keepers keepten in een lange broek. Maar de doelman van GVAV Rapiditas E1 niet. Carsten keepte op ( kunstgras)veld 10B in een korte broek met daaronder en zoals ik vind dat het bij een goede keeper hoort ….witte kousen.

Carsten Meijwaard ………. Hopelijk gaan we nog veel van horen.

 

Ik denk van wel.