Ard Torrenga ziet nieuwe Bergkamp

op . Geplaatst in De derde helft

.

Dinsdag was de eerste echte krachtmeting van KNVB district Noord o 14. Op het prachtige sportcomplex van SC Emmeloord was district West 1 (Amsterdam e.o.) de tegenstander

Door Ard Torrenga

Stefan en Duncan verliezenen van West1

Dinsdag was de eerste echte krachtmeting van KNVB district Noord o 14. Op het prachtige sportcomplex van SC Emmeloord was district West 1 (Amsterdam e.o.) de tegenstander

logoviboa

Door een tekort aan spelers(competitieverplichtingen,blessures en ziekte) was JPN Noord maar met elf spelers (waaronder twee keepers).

Omdat JPN West 1 geen spelers wilde afstaan, werd vanuit de C1 van SC Emmeloord, dat aan het trainen was, een speler opgetrommeld zodat de reservedoelman niet als veldspeler de wei in hoefde.

Dan uiteindelijk kon er worden begonnen.

JPN West 1 liet van begin af aan zien er helemaal voor te gaan.

Alle duels werden bijna gewonnen en JPN Noord kwam maar zelden tot een goede aanval. Vanuit de verdediging werd veelal de lange (paniek)bal gehanteerd, waardoor de middenvelders (Duncan centraal) de meest ballen over zich heen zagen gaan en totaal niet aan het voetballen kwamen. Bij Duncan zag je dan ook al na 15 minuten dat hij er totaal geen plezier in had. Jammer genoeg voor hem kon hij niet worden gewisseld, zodat hij ook nog de volledige 70 minuten moest volmaken. Slechts een keer kon hij zich onderscheiden met een mooie pass, alleen faalde de rechterspits oog in oog met de doelman.

Ook was het vandaag niet de wedstrijd van Stefan (spits). In de eerste helft kreeg hij één mogelijkheid, maar zijn inzet buitenkantje rechts ging rakelings naast.

Ondanks de grote druk van West 1 had de doelman van JPN Noord weinig te doen. Tegen de verhouding in nam JPN Noord de leiding. De gastspeler (SC Emmeloord) denderde vanaf rechtsbackpositie langs de lijn naar voren om een afgemeten voorzet op de rechterspits te geven, die snoeihard binnenkopte, 1-0.

In de rust sprak ik met een aantal ouders en we waren allemaal wel onder de indruk van de spits van West 1. Een type Bergkamp. Elke keer als hij de bal kreeg ging ik er voor zitten. Fantastisch. Technisch zeer vaardig, overzicht en zeer slim. Later meer over deze speler.

West 1 wisselde in de rust en bracht vier frisse spelers in, terwijl JPN Noord alleen de doelman kon vervangen. Toch was het weer JPN Noord dat scoorde. Een lange haal naar voren werd door de rechterspits op ongeveer dertig meter van het doel opgevangen, waarna de doelman van West 1 met een boogbal werd geklopt, 2-0. Hierna kreeg Stefan nog een mogelijkheid, maar zijn inzet met links was niet goed genoeg om de doelman te verrassen. Ook Duncan liet zich nog even zien met een mooi steekballetje, maar nu was het de linkerspits die niet wist te scoren. Je zag bij JPN Noord de laatste krachten wegvloeien, in een wedstrijd dat in zeer hoog tempo werd gespeeld.

De "Amsterdammers" gaven daarna nog even gas bij en JPN Noord kwam er nog maar zelden uit. Zes minuten voor tijd werd het speloverwicht van West 1 beloond, al was er een frommelgoal voor nodig om het verzet van JPN Noord te breken. Vanuit de kluts hobbelde de bal tergend langzaam over de liggende doelman, die tot aan dat moment niet één keer handelend had moeten optreden, 2-1.

Hierna kregen we de "Bergkamp-show". De spits van West 1 ging even helemaal los en scoorde een minuut later de gelijkmaker, na de gehele verdediging zoekgespeeld te hebben, 2-2.

Nog geen 60 seconden later gaf hij de assist voor de 2-3, om drie minuten later ook de aangever te zijn voor de beslissende 2-4. Ook aan deze beide goals gingen weergaloze acties van "Bergkamp" vooraf.

Hierna floot de scheidsrechter wegens invallende duisternis af.

In de kantine hoorde ik van Henk Grim (ex-Ajax) dat de spits volgend seizoen te bewonderen zal zijn op De Toekomst. De kwaliteiten van deze jongen ken ik inmiddels, allen zijn naam (nog) niet. Maar dat zal ongetwijfeld veranderen.

Bron: www.viboa.nl