Het voetbal is veranderd. Helaas!

op . Geplaatst in De derde helft

Het voetbal is veranderd. Het gaat sneller, zegt mannen. Het Lijkt sneller, zeg ik. Het is meer fysiek, zegt mannen. Het Lijkt meer fysiek, zeg ik. Het is beter, zegt mannen. Het is slechter, zeg ik.

oud

Foto: Sommige,, oudjes "Kunnen het op krukken nog niet laten hier Zoals Frank de Boer

Je Kunt het eigenlijk ook niet met elkaar vergelijken, verdedigt Zich dan mannen. Lulkoek, zeg ik dan.

Hieronder mooi voorbeeld:

Afscheidswedstrijd van Viboa-speler Olivier v / d Kley nu ruim twee jaar geleden. Viboa 1 (1e klasse) tegen oud-Viboa 1 (destijds 3e nl 4e klasse) uitslag 4-2. Viboa 1: twee keer trainen en de wekelijkse competitiewedstrijd. Oud Viboa 1: de helft traint al jaren niet meer van op (zeer) laag niveau en sommigen moesten nog voetbalschoenen lenen

Na de snelle 2-0 voor Viboa 1, hadden de "oudjes" het team staan en dicteerde het de wedstrijd. Ruststand 2-1. Na de rust hetzelfde beeld en Werd het zowaar 2-2, wat bij het destijds Huidige eerste elftal niet echt Werd als prettig ervaren. Nadat een tweetal spelers (waaronder ik) deur doldwaze acties, met een tik op de enkels vroegtijdig het veld had moeten verlaten en voor de rest de wedstrijd net 10 minuten te lang duurde, zegevierde de hoofdmacht uiteindelijk nog met 4-2.

Gemiddelde Het leeftijdsverschil was zeker 12 jaar. Het Gemiddelde conditieverschil lag nog hoger (Kwam Vooral door mij), om over De gemiddelde snelheid maar te zwijgen. In een aantal andere opzichten waren de oudjes in het voordeel en laten dat nou net de meest Essentiële zijn, waar het in het hedendaagse voetbal aan ontbreekt: Techniek, Tactiek, inzicht, coaching en voetbalgogme.

Hieronder een mooi voorbeeld:

Techniek: Goede balbehandeling (links / rechts), Waardoor je sneller Kunt handelen. Tactiek: Het elftal goed neerzetten, Zodat je het Meeste rendement behaald. Inzicht: Een wedstrijd lezen. Zwakke plekken zien en vroegtijdig Kunnen Anticiperen op Situaties.Coaching: "Een stapje naar links" (scheelt mij 30 meter achter de tegenstander aan sjouwen).Voetbalgogme: Slimmigheid, sluwheid En vooral ook weten wat een bal doet.

De reactie van het publiek, Na afloop van de wedstrijd was veelzeggend, wat de "oudjes" ertoe heeft bewogen om komend seizoen (2010 - 2011) als Viboa 3 van de 4 de competitie in te gaan. Bijna hetzelfde had ik bij VV Hunsingo ook al eens meegemaakt.

Om toch een zeker aantal mensen te ontvangen Mogen Werd er op de dag van de Nieuwjaarsreceptie een wedstrijd geregeld between Hunsingo (4e klasse) en Hunsingo 5 (veteranen). Gemiddelde Het leeftijdsverschil zal hier niet ver van 30 jaar hebben afgezeten. Ondanks verwoedde pogingen en een enorme Drang wisten de oudjes het Doel zeer lang vrij eenvoudig schoon te houden (0-0 bij roest), waarbij de oudjes ook nog 2 zeer goede mogelijkheden onbenut Lieten. Een foutpass in de verdediging bij de veteranen Werd op snelheid Afgestraft, waarna het eerste elftal in het laatste kwartier nog twee keer scoorde en de eindstand op 3-0 Bracht. Ook in deze wedstrijd Bleek DAT je met Techniek en Tactiek al een heel eind kan komen. De snelheid heeft de oudjes uiteindelijk toch genekt, snelheid dus blijkt maar weer DAT een goed wapen kan zijn. Dat weet ook ik. Maar wat heb je aan snelheid met de bal als je geen techniek hebt en wat heb je aan snelheid zonder de bal, als je medespelers je niet zien staan van je niet (op tijd) weten te bereiken? In vergelijking met het hedendaagse voetbal, liep er vroeger in elanden eerste elftal wel een speler die de ballen Tijdig en op maat GAF. Een echte spelverdeler, die Bepaalde hoe er gespeeld werd. Hij liet anderen beter voetballen. En Omdat het altijd de speler is, die technisch, tactisch ver boven de anderen uitstak en Meestal ook nog Onvoorspelbaar was, leidde dit tot Meestal Veel kijkplezier.

Helaas zie je dit niet meer.

Een van de volgende keren kom ik terug op: de nummer 10.

Ard