Voetbalschool Marum opent poorten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 Ruim veertig jeugdige voetballertjes, in de categorie E en F pupillen, waren zondagmorgen in Marum aanwezig bij de opening van de voetbalschool SV Marum.

Ruim veertig jeugdige voetballertjes, in de categorie E en F pupillen, waren zondagmorgen in Marum aanwezig bij de opening van de voetbalschool SV Marum.

fotomarum1

 de jeugdige voetballers vol aandacht bij de eerste training van voetbalschool Marum.

De omstandigheden waren niet uitnodigend te noemen maar het enthousiasme in Marum was groot bij zowel, pupillen, ouders als ook de trainers van de voetbalvereniging uit Marum tijdens de opening van de voetbalschool. De eerste plannen kwamen in september 2009 al op tafel toen Nico Kort het idee bij jeugdcoördinator het plan neerlegde of men er bij de SV Marum er niets voor voelde om een eigen voetbalschool te starten. De plannen werden verder uitgewerkt waarbij de startdatum op 28 februari werd bepaald.

En zondag was het dan zover dat John van der Ploeg in een overvolle kantine de acht trainers aan de aanwezige pupillen en ouders kon voorstellen en kon vertellen over de plannen die men had met de voetbalschool.

Die plannen werden helder en duidelijk door de jeugdcoördinator van de SV Marum uitgelegd en kwam er op neer dat de jongens en meisjes(Marum bezit namelijk ook een zeer florende meisjesafdeling) vooral op het technisch vlak de nodige oefenstof aangereikt zouden krijgen.

Nadat burgemeester Tjeerd van Bekkum met een mooie toespraak, die door de verslechterende weersomstandigheden binnen werd gehouden, de jeugd op de zin van het sporten had gewezen kon de voetbalschool dan eindelijk daadwerkelijk geopend worden.

De burgervader had in zijn rede al even gememoreerd aan het feit dat er geen wonderen verwacht moest worden van zijn voetbalvaardigheden.

Eenmaal aangekomen op het veld bleek dit mee te vallen want de eerste burger van Marum presteerde het om de bal precies op de lat van een klein trainingsdoeltje te schieten wat een prestatie van formaat genoemd mocht worden. In zijn tweede poging schoot dhr.van Bekkum wel raak en konden de kinderen aan hun oefeningen beginnen.

Terwijl het steeds harder begon te regenen keek medeorganisator Nico Kort al vooruit naar de komende weken waarin hij verwacht dat het aantal deelnemers nog gaat stijgen mede door de laag gehouden kosten die het deelnemen aan de school met zich meebrengt.

,,Voor tien lessen de kinderen dertig euro waardoor het voor iedereen mogelijk is om lessen aan de voetbalschool te volgen. Bij andere voetbalscholen worden hogere kosten berekent en dan ga je richting de 150 tot 180 euro maar, zo eerlijk moet je zijn, daar krijgen de kinderen dan ook een kledingpakket voor.”

Dat is in Marum niet het geval maar zorgen de laag gehouden kosten ervoor dat alle geïnteresseerde talentjes de mogelijkheid krijgen om zich te verbeteren onder leiding van trainers die hun vrije tijd in dienst stellen van de voetballers van de toekomst.

fotomarum3

 

 De oefeningen werden  enthousiast gedaan op de eerste trainingsdag van voetbalschool Marum ondanks de regen.