Artikelen

Rene Wollerich : Nieuwe uitdaging bij HS'88

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

hs88Als hoofdtrainer van eersteklasser CVVB bracht Rene Wollerich de afgelopen vijf jaar een positieve ontwikkeling teweeg op Sportpark Bedum. En dat is niet onopgemerkt gebleven. De coach verlegde zijn trainersloopbaan, en is komend seizoen in dienst van HS ’88.

’’Na vijf jaar CVVB was ik toe aan een nieuwe uitdaging, dus het besluit dat ik zou vertrekken stond al langer vast. Ik zocht een club die in het verlengde van mijn ambitie past en vond die uitdaging bij HS ’88’’, vertelt Wollerich.

Bij HS ’88 is Wollerich verantwoordelijk voor de aansturing van de eerste en tweede selectie. Een uitdaging die de trainer naar eigen zeggen op het lijf is geschreven. ‘’Ik ben het liefst bezig met de opleiding van spelers en HS ’88 is wat dat betreft op een goed moment op mijn pad terechtgekomen. De selectie is in vergelijking met het afgelopen seizoen nagenoeg intact gebleven. Daarnaast zijn er veel A-junioren bijgekomen. Kortom, het is een hele mooie uitdaging’’, vervolgt Wollerich.

Wollerich wil het hoogste rendement halen uit de ploeg die afgelopen seizoen via de kortste route promotie afdwong, maar houdt ook een slag om de arm. ‘’Je bent niet zomaar de beste in deze veredelde vierde klasse, maar wij doen ook niet mee voor het meedoen. Deze competitie is nieuw voor mij, ik kom op veel nieuwe velden en ontdek veel clubs die ik nog niet ken. We gaan gewoon ons uiterste best doen om er dit seizoen iets van te maken.’’

Wildervank wil in linkerrijtje

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Wildervank’Promotie is het meest tastbare van ambitie’’, vertelt Wildervank-trainer Bart Hartman, maar is meer nodig om tot resultaat te komen benadrukt de oefenmeester. Tweemaal eerder bedankte de coach voor de opdracht, maar de vereniging is in ontwikkeling. En dat gegeven zette het licht voor Hartman op groen.

’’Het beleid dat een aantal jaren geleden is ingezet met betrekking tot de jeugd was voor mij een voorwaarde om hoofdtrainer te worden’’, vervolgt Hartman. Het resultaat is ernaar, want in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deed een vijftal getalenteerde A-junioren al volop mee met de hoofdmacht. Nieuw binnen het eerste elftal van Wildervank zijn de namen van Kor Oldenburger (voorheen Appingedam), Mark van Beusekom (Nieuw Buinen), Roland van der Velde (Nieuw Buinen), Robert Smit (Hoogezand) en Dennis Huizinga (tweede elftal). Een tweetal spelers vertrok. Michael Geerts koos voor een nieuw avontuur bij FC Ter Apel ’96 en Rob Olijve is komend seizoen actief voor Veendam 1894.

Evenwicht

Hartman is tot nu toe zeer te spreken over zijn ploeg en ziet voldoende uitdaging in zijn nieuwe functie. ‘’Ik heb dit seizoen de beschikking over een jonge gretige groep, maar er is veel grond dat nog niet ontgonnen is. De selectie bestaat momenteel uit 18 spelers en 3 keepers, dus daar kunnen we dit seizoen in elk geval goed mee vooruit.’’

Doelstelling

Afgelopen seizoen eindigde de club op de negende plek in de derde klasse C. Dat moet, en kan beter legt Hartman tenslotte uit. ‘’Vorig seizoen was Wildervank vaak toch wel de betere ploeg, maar kwam het in de score niet uitdrukking. Vooruitblikkend op het nieuwe seizoen zijn we met de huidige selectie, waarvan Roland van der Velde helaas tijdelijk geen deel uitmaakt wegens een beenbreuk, minimaal aan onze stand verplicht om bij de eerste vijf te eindigen.’’

Wildervank opent het seizoen op zondag 5 september met een thuiswedstrijd tegen Helpman. Verder neemt het elftal van Hartman het op tegen ZNC, Bellingwolde, Haren, FC Lewenborg, Muntendam, Musselkanaal, FC Ter Apel ’96, De Vogels, Veendam 1894, Amicitia VMC, Stadskanaal en HSC.

Nieuwe ronde nieuwe kansen Woltersum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

woltersumNieuwe ronde, nieuwe kansen. Dus ook voor de op 18 juni 1919 opgerichte SV Woltersum. De voetbalclub uit de gemeente Ten Boer keert terug als vijfdeklasser. Woltersum is ingedeeld in 5F, die uit 13 clubs bestaat. De 12 tegenstanders komen uit de oostelijke helft van de provincie Groningen.

De withemden openen zondag in Woldendorp tegen WEO. Op 12 september komt Oosterhoek naar het sportpark aan de Dobbestraat 17 in Woltersum, dat op de derde speeldag DWZ in Veendam bezoekt. Op 26 september volgt de ontmoeting Woltersum-Drieborg.

In 2009 bestond SV Woltersum 90 jaar. De omnisportvereniging biedt het volgende pakket: voetbal, gymnastiek (voor kinderen en ouderen), volleybal, jeu de boules, badminton, steps en aerobics.

In 2006 degradeerden de voetballers naar de zesde klasse. Afgelopen seizoen legden ze in ‘D’ beslag op de achtste plaats. Omdat de zesde klasse voltooid verleden tijd is, ‘promoveert’ het eerste elftal automatisch naar de vijfde klasse. Nieuwe hoofdtrainer van Woltersum is René de Vries. Hij treedt in de voetsporen van Ronald Bouwman. Deze huidige oefenmeester van Farmsum was van 2006 tot medio 2010 actief in Woltersum. Met uitzondering van het seizoen 2008-2009 toen Krijno Bos zich over de selectie ontfermde.

Scheidsrechter gezocht!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

fluitVoor aanstaande zondag zoekt de VV Haren een scheidsrechter voor het 2e elftal. De wedstrijd zal om 11.00 uur en er staat eventueel een standaard scheidsrechtervergoeding tegenover.

Mensen mogen zich melden bij Patrick Dijkstra 06 17 47 69 14.

Scheidsrechter gezocht!

Voor aanstaande zondag zoekt de VV Haren een scheidsrechter voor het 2e elftal. De wedstrijd zal om 11.00 uur en er staat eventueel een standaard scheidsrechtervergoeding tegenover.

Mensen mogen zich melden bij Patrick Dijkstra 06 17 47 69 14.

 

Farmsum kan goed met de buren overweg

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Farmsum,,Wij zijn Farmsum en kennen onze beperkingen. Gemakkelijk krijgen we het niet, maar met voldoende inzet en enthousiasme zie ik voor ons een leuke rol weggelegd.’’ Dat zegt Gea Visscher-van Loon, die als voorzitter bezig is aan haar derde seizoen.

Sindsdien is er op sportpark Tuikwerd aan titels en promoties geen gebrek. Zo promoveerde de hoofdmacht van de zesde naar de vierde klasse, waarin de Farmsumers onder meer stadgenoot Neptunia treffen. Overigens is de jeugd van Farmsum en Oosterhoek samengegaan. In totaal gaat het om vijf teams. ,,We kunnen goed met onze buren opschieten’’, zegt Gea Visscher, in het dagelijks leven journaliste van De Veendammer. Inmiddels stuurt haar club aan op een verdere samenwerking. ,,Dat zou heel goed tot een fusie kunnen leiden’’, beaamt ze. ,,We anticiperen op de komende ontwikkelingen in de gemeente Delfzijl.’’

In het typische mannenwereldje heeft ze haar draai gevonden. ,,Meestal is het leuk om voorzitter te zijn. Je weet waar je het voor doet. Mijn dochters Linda en Leonie voetbalden hier al, zó kwam ik met Farmsum in contact. Eén keer ben ik in de bestuurskamer overgeslagen. Een man kwam binnen en gaf iedereen een hand, behalve mij. Kennelijk dacht-ie dat ik bij één van de mannen hoorde’’, lacht de 57-jarige inwoonster van Delfzijl. Bij Farmsum is hoofdtrainer Ron Visscher opgevolgd door Ronald Bouwman (ex-Woltersum). ,,Op mij komt-ie over als competent, enthousiast en gedreven’’, vindt de preses. Farmsum opent de competitie op 5 september thuis tegen VAKO. Rest te vermelden dat Taxi van Dijk zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan de club heeft verbonden.

Pelikanen blazen niet te hoog van toren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

DePelikanenUithuilen en opnieuw beginnen. Ook in het amateurvoetbal is het een gevleugelde kreet. Bij De Pelikanen weten ‘ze’ er alles van. In plaats van te profiteren van de versterkte promotie zingt de hoofdmacht van de Damster zaterdagvereniging juist een toontje lager. De degradatie uit de derde klasse betekende dan ook een fikse streep door de rekening. Of de gevoelige dreun overwonnen is, zal de (nabije) toekomst uitwijzen. Slechter en ongelukkiger dan tijdens de vorige competitie kan bijna niet.

Aan de hoofdtrainer zal het niet liggen. Ras-Damster Jan Medema is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. Daarnaast runt de 57-jarige oefenmeester met stadgenoot Gerard Zeeman Voetbalschool Eemsmond (www.voetbalschooleemsmond.nl). Medema volgde medio 2008 Jan Potma op. Een jaar daarvoor waren de Peli’s nog tweedeklasser, want ook op het Burgemeester Welleman Sportpark aan de Burgemeester Klauckelaan kan het verkeren… De buren (lees: vv Appingedam) kunnen erover meepraten.

De Pelikanen werd opgericht op 15 september 1951. Volgend jaar bestaat de club van voorzitter Abel Mannes dus 60 jaar. Uiteraard zou promotie het mooist denkbare geschenk betekenen. De klasse 4C telt 14 clubs, die vanaf 4 september 26 competitieduels afwerken. Daarin kan De Pelikanen de borst natmaken. In de vele streekderby’s, zoals tegen De Fivel, Poolster, Godlinze en Stedum, zijn de rood-witten namelijk de te kloppen ploeg. De Pelikanen begint zaterdag in en tegen Ezinge. Volgende tegenstanders zijn Stedum (thuis), VVS (in Oostwold) en De Fivel (thuis). De openingsserie geeft ongetwijfeld een indicatie van de Damster mogelijkheden.

Jaap Pranger zet in op middenmoot

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

vev67logoVEV ’67-trainer Jaap Pranger is na een jaar van afwezigheid weer definitief teruggekeerd als hoofdtrainer van de vereniging op Sportpark Oostindie. Met Pranger aan het roer zet de hoofdmacht komend seizoen minimaal in op de onderkant van linkerrijtje.

Pranger is daarmee de opvolger van Piet van der Veen. ‘’Helaas heeft VEV ‘67 vorig seizoen het pijnlijke besluit moeten nemen om de samenwerking met Van der Veen stop te zetten. Vervolgens ging de club op zoek naar een trainer die beter past binnen het profiel van de vereniging en kwam op dat moment bij mij uit’’, vertelt Pranger die zijn sporen in dienst van de club ruimschoots heeft verdiend.

De tijden zijn veranderd voor wat betreft het eerste elftal geeft Pranger toe, maar er ligt tegelijkertijd ook een nieuwe uitdaging. ‘’In vergelijking met het seizoen 2008/2009 is er een viertal spelers van het eerste elftal overgebleven. Daartegenover staat de doorstroom van een groep jonge jongens die ik komend seizoen zo goed mogelijk ervaring wil laten opdoen met het niveau van de tweede klasse. We spelen tegen een groot aantal onbekende ploegen, maar dat is voor deze enthousiaste jonge groep direct een mooie uitdaging.’’

FC- TEAM op Groningskampioenschap Footgolf

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

footgolf

Namens FC Groningen zullen Koen van de Laak, Danny Holla, Petter Andersson, Leandro Bacuna en Gonzalo Garcia op maandag 6 september deelnemen aan het Gronings Kampioenschap Footgolf.


 

Het Gronings Kampioenschap Footgolf wordt gehouden in het Stadspark te Groningen. Om 16.00 uur gaan de spelers van start. Het deelnemersveld bestaat uit spelers uit de eerste selecties van FC Groningen, BV Veendam, PKC’83, Be Quick 1887, Oranje Nassau, The Knickerbockers, Gronitas en VIBOA. RTV Noord treedt aan met een team van prominenten. Het is de eerste keer dat dit kampioenschap wordt georganiseerd.

Gratis
De toegang voor belangstellenden, die op maandag 6 september een kijkje willen nemen, is geheel gratis! Parkeren kan bij het Stadsparkpaviljoen Ni Hao of tegenover de drafbaan. Het parcours is globaal gelegen ten noordwesten van het Stadsparkpaviljoen. Het evenement duurt tot 18.00 uur. Ter plaatse zullen parcoursplattegronden verkrijgbaar zijn.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.footgolfgroningen.nl. Daar zal in de loop van de week ook meer nieuws, zoals een complete spelerslijst, te vinden zijn.

Corenos gaat voor handhaving

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Corenos1,,We zitten in een moeilijke klasse, maar we hopen er mooi in te blijven en misschien nog te stunten in een periode.’’ Aan het woord is aanvoerder Aalderd Duinkerken van zaterdagclub Corenos. De Combinatie REO-Noorderboys uit Roodeschool ziet terug op een goed seizoen door in 4D beslag te leggen op de derde plaats.

Die keurige klassering volstond voor promotie naar de derde klasse, waaruit de club in 2008 degradeerde. ,,Promotie was vooraf ook ons doel’’, bevestigt Duinkerken. ,,We hebben het redelijk gemakkelijk gehaald. We zaten met een smalle selectie en hadden veel blessures en schorsingen. Aan het eind van de competitie begon het te lopen, mede door de aanvulling uit de A-junioren’’, benadrukt de 29-jarige banddrager uit Uithuizermeeden. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de gemeente Eemsmond.

Reeds als 16-jarige debuteerde Duinkerken in de hoofdmacht van Corenos, waarin de middenvelder één van de steunpilaren is. ,,Ik speel nog steeds met plezier’’, reageert de man die nog lang niet aan stoppen denkt. Bij Corenos is hoofdtrainer Klaas van der Ploeg bezig aan zijn tweede jaar. Volgens Duinkerken past de oefenmeester uit Winsum goed bij de gemoedelijke vereniging, die in 1963 werd opgericht. De aanvoerder voorziet dus een pittig seizoen, inclusief duels tegen de degradanten Middelstum en SGV. Plus uiteraard de derby’s tegen De Heracliden. Beide beladen partijen leverden Corenos vorig jaar slechts één punt op, zodat de withemden erop gebrand zijn tegen de streekgenoot beter te presteren. De eerste onderlinge confrontatie staat gepland voor 30 oktober (in Roodeschool).

Nieuweling Jari Koopman kwam over van ZEC. De langdurig geblesseerden Daniël Wezeman, Dennis Pieterman en Richard Knol zijn weer fit. Duinkerken concludeert dan ook dat de selectie duidelijk is verbreed. In de derde klasse is dat geen overbodige luxe. Corenos opent het seizoen in en tegen Middelstum. Op 11 september komt Marum op bezoek.

Beleving moet terug in Zevenhuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zevenhuizen_14090aHet afgelopen seizoen was voor Zevenhuizen één om gauw te vergeten. Een opeenstapeling van blessures maakte het voor trainer Reinder Jeensma knap lastig om er iets van te maken. Komend seizoen moet het anders en ligt het accent niet direct op prestatie.

‘’Ik vind het van groot belang dat de groep het plezier weer terugkrijgt in het voetbal. Doordat we waren gepromoveerd werd 2009/2010 een zwaar seizoen, en als je dan ook nog een waslijst aan blessures voor je kiezen krijgt, dan wordt het natuurlijk een lastig verhaal’’, vertelt Jeensma.

De selectie van Jeensma is in vergelijking met het afgelopen seizoen redelijk in evenwicht gebleven.

Marcel de Bree (VEV ’67), Henk Oonk (Harkstede) en Jasper Pieterse (gestopt) keren komend seizoen niet meer terug in het eerste elftal. Arjen de Vries en Jeroen Slotema stromen daarentegen door vanuit de eigen jeugd. Hoge verwachtingen hoeft men vooralsnog niet te hebben legt Jeensma tenslotte uit. ‘’We moeten de boel gewoon heel houden en de jongens moeten in de eerste plaats weer plezier krijgen in het voetbal. Het resultaat komt dan vanzelf.’’ Zevenhuizen start zondag 5 september met een uitwedstrijd tegen De Wilper Boys.

Grote belangstelling Aftrapbijeenkomst Vboa

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ViboaDagvoorzitter Ben Breukelman (voorzitter Jeugdcommissie) kon ruim 70 trainers, leiders en commissieleden verwelkomen. Dit jaar was voor het eerst gekozen voor de combinatie van jeugd en senioren, gezien de grote belangstelling een goede zet.

Als eerste kreeg voorzitter Rik Carmio het woord over de gedragsregels binnen Viboa, tevens werd het project benoemd wat Viboa van HARTE ondersteund. Een 16 jarige meisje die inmiddels zelf gestorven is aan kanker heeft een fonds opgericht om het te pas gebruik van het woord kanker de kop in te drukken. Hoe vaak horen we het wel niet, er niet bij stilstaande hoeveel mensen hiermee gekwetst worden, je zult het maar hebben of van nabij meegemaakt hebben. Door middel van het ophangen van een poster werd een start gemaakt om deze campagne breed uit te steunen binnen de club. Bert de Vries sprak vervolgens namens de Commissie Voetbal Zaken over de veranderingen die er plaats gevonden hebben binnen de organisatie, met als doel om alles overzichtelijk te houden en duidelijke aanspreekpunten te hebben voor trainers en leiders.

 

Verder werden nog aandacht gevraagd voor het netjes omgaan met de materialen en schoonhouden van de kleedkamers na trainingen en wedstrijden om op deze manier het werk van de Accommodatie commissie te verlichten. Harry Schaaphok  gaf vanuit de Seniorencommissie tekst en uitleg over de taakverdeling binnen de commissie en wie waar verantwoordelijk voor is, tevens sprak hij van de websitecommissie de wens uit dat de leiders en trainers zich aanmelden om voor hun team webmaster te worden en verslagen e.d op de site te zetten. Een goed toegankelijke site die door gezamenlijk gebruik alleen nog maar gelezen zal worden.

 Vanuit de Jeugdcommissie gaf Ben Breukelman aan wat er allemaal geregeld moet worden rondom een wedstrijd, zoals: leiders, scheidsrechters, veldindelingen, velden klaar maken, gastheren/dames, consul, planning wedstrijden. Kortom veel werk, maar ook een mooi uitdaging om dit samen te realiseren. Ook kwam de banketletteractie georganiseerd door Judith Zwart aan de orde om hier SAMEN de schouders onder te zetten en deze opnieuw tot een SUC6 te maken. Sjabbe Datema stelde hierna de nieuwe commissie kleding en materialen nog even voor en hun taak binnen de vereniging.  Hij gaf aan dat goed beheer van kleding en materiaal een hoop geld bespaard voor de clubAlle leiders konden vervolgens hun kledingtas voor hun team meenemen. Als laatste bedankte voorzitter Rik Carmio een ieder voor zijn bijdrage en wenste iedereen een sportief en gezond seizoen.

Op informele wijze kon hierna onder genot van een hapje en drankje nog nagepraat worden en kennis met elkaar gemaakt worden.Al met al een zeer geslaagde avond, waarin maar weer eens duidelijk werd dat er veel mensen bereid zijn om vrijwilligerswerk te doen voor de club en hier ook plezier aan beleven.

 

bron: www.viboa.nl

 

 

 

Corenos op weg naar 225e lid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Corenos1Sinds 1 augustus heeft een groot aantal spelers de weg naar Corenos gevonden. De lijst is aanzienlijk. Hieronder is de lijst met leden die vanaf 1 augustus lid zijn geworden van Corenos :
Arjan Alkema, Albert Bakker, Robert Knol, Jari Koopman, Dirk Pieter Veldman, Rick Vonk, Anko Wierema, Gerrie Winkel, Rianne Bakker, Kimberly Jans, Nynke Knol, Erwin Bisschop, Wesley Riemeijer, Wieneke Delker, Kevin Riemeijer en Robert Westerdijk.

Deze grote groep nieuwe leden brengt het totaal aantal leden op 224! Het 225-ste lid zal in het zonnetje worden gezet. Wie wordt het 225-ste lid is nu de vraag maar dat zal niert lang meer duren of dit nieuwtje is terug te vinden op de site van Corenos uit de Roodeschool

 

Hoe Fivelingo De Fivel werd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Zaterdag mag ik voor de Ommelander Courant richting Zeerijp. Daar wordt dan het duel gespeeld tussen De Fivel en Poolster.\

 

Parel van Ter Apel trainer in Mussel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FC_Ter_Apel_96_12494aMedio mei werd bekend dat Harris Huizingh komend seizoen hoofdtrainer is van SV Mussel. De ex-prof die in de hoogtijdagen van zijn voetballoopbaan zelfs nog heel even in beeld was van Ajax is weinig veranderd. ’’Als het plezier in het voetbal centraal staat, dan kun je op me rekenen’’, trapt Huizingh af.

En dat bracht Huizingh bij SV Mussel. In de periode dat het doek leek te zijn gevallen voor BV Veendam, waar Huizingh momenteel nog steeds actief is als assistent-trainer, gooide SV Mussel-voorzitter Abel Boels direct een lijntje uit. ’’Ik werd gelijk gebeld en na een aantal goede gesprekken was de zaak beklonken’’, vervolgt Huizingh.

Naast een ingrijpende aanpak van de sportaccommodatie wil de vereniging in de nabije toekomst sportief gezien eveneens een stap voorwaarts zetten. Hoe die weg omhoog moet worden ingezet begint eenvoudig legt de Huizingh uit. ’’Het is allereerst van groot belang dat je conditioneel gezien op het juiste niveau komt. Daarnaast heb ik met mijn assistent Theo Gennissen ook wel een idee over het type voetbal dat we willen gaan spelen. Het is natuurlijk geen verrassing dat een trainer die een voorkeur heeft voor aanvallend voetbal dat binnen de lijnen graag terug wil zien.’’

Huizingh die in 419 wedstrijden in het betaald voetbal 83 doelpunten produceerde kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn profcarrière. ’’In die tijd speelden we nog met een veter in de bal’’, memoreert Huizingh. ’’Het is alweer zo lang geleden. Momenteel heb ik het uitstekend naar mijn zin bij Mussel.’’

Eigen kracht

De indeling van de vierde klasse C is niet doorslaggevend voor het verloop van de competitie benadrukt Huizingh. ’’De ploegen zeggen mij eerlijk gezegd niet zoveel. Wij gaan uit van onze eigen kracht, maar ik verwacht dat we dit seizoen toch wel gaan meespelen voor de bovenste plaatsen.’’

De hoofdmacht werd versterkt met de komst van een viertal nieuwelingen. Naast Theo Gennissen (WKE), die komend seizoen als speler en assistent van Huizingh actief zal zijn voor Mussel, kwam Edward Holtjer over van SJS. Tom Groenewold en Rene Folkers stroomden door vanuit de eigen jeugd. Hans Boels (gestopt) en Aaron Strengholt (Be Quick 1887) keren niet terug binnen het eerste elftal.

Ter Apel en Swarts willen omhoog

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

TER_APEL_96_-_LOEK_S_14030g

De hoofdmacht van FC Ter Apel ’96 hield de voeten afgelopen seizoen ternauwernood droog. Na tweemaal op rij te zijn gedegradeerd, kwam het eerste elftal vlak voor de zomer op de tiende plek tot stilstand, en dat was net genoeg. Het moet anders, en als het aan de nieuwe trainer Loek Swarts ligt kan het ook anders.

’’Het publiek in Ter Apel is niet verwend de afgelopen jaren’’, vertelt Swarts. En daarmee slaat de trainer de spijker op zijn kop. De 53-jarige coach werd naar Ter Apel gehaald om het eerste elftal in meerdere opzichten weer vooruit te helpen. ’’Allereerst vind ik het belangrijk dat het plezier in het voetbal hier terugkomt’’, vervolgt Swarts die Bellingwolde afgelopen seizoen tot de drempel van de tweede klasse bracht.

Op het sportieve vlak wordt 2010/2011 geen eenvoudig karwei benadrukt de coach, maar kansloos acht hij zijn selectie ook niet. ’’Ik probeer altijd voor een prijs te gaan en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. De Vogels zie ik momenteel als grootste kandidaat voor de titel in deze klasse, en dat is ook direct onze allereerste tegenstander. Daarna spelen we twee uitduels tegen Amicitia, HSC en de derby’s tegen Musselkanaal en Stadskanaal. Begin oktober weten we dus ongeveer waar we staan.’’

Hoogezand wacht zware uitdaging

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

hoogezandlogoHoogezand-trainer Jan Kloetstra is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Hoogezand. In de afgelopen periode promoveerde de hoofdmacht tweemaal op rij. Met het oog op komend seizoen staat de coach met beide benen op de grond. 2010/2011 wordt sportief gezien een lastig jaar.

Niets ten nadele van de selectie, die in vergelijking met het afgelopen seizoen in tact is gebleven, en zelf werd aangevuld met Ruben Wasia (Kwiek) en Kevin Schuring (Achilles 1894), maar Kloetstra weet wat hij in huis heeft. ‘’Gelet op het spelersmateriaal dat ik nu tot mijn beschikking heb zitten we zo langzamerhand wel aan het plafond van onze mogelijkheden, dus ik denk dat we ons allereerst maar eens moeten proberen te handhaven in de tweede klasse, en dat zal lastig genoeg worden’’, vertelt Kloetstra.

Lang hoefde de coach niet te twijfelen om zich voor nog een seizoen te verbinden aan de vereniging. Dat Kloetstra nog een jaar door zou gaan stond al snel vast. ‘’Normaal gesproken moet je hierover al vroeg beslissen, maar ik heb het naar zin bij de club, dus de keuze was makkelijk gemaakt’’, vervolgt Kloetstra. Hoogezand streed afgelopen seizoen met ASVB tot de laatste snik om de titel en opent het seizoen wederom tegen de ploeg uit Blijham. ‘’Dat heeft de KNVB mooi gedaan. Wij zijn er klaar voor, want we hebben nog een appeltje te schillen met deze ploeg’’, besluit Kloetstra.

Be Quick gokt op top 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Be_QuicklogoBe Quick 1887-aanvaller Willem Lanjouw staat aan de vooravond van zijn tiende seizoen in dienst van Be Quick 1887. Hoogtepunt was vooralsnog de promotie richting de Hoofdklasse in het seizoen 2002/2003. Komend seizoen opent Be Quick 1887 de jacht op een plek bij de eerste drie.

En dat doel is reëel volgens de goaltjesdief die inmiddels 137 competitiedoelpunten op naam heeft staan. ‘’Afgelopen seizoen was uiteindelijk een teleurstelling voor ons, omdat we net niet promoveerden, maar dit seizoen willen we er weer staan. Natuurlijk is WKE favoriet voor de titel, maar niet alle wedstrijden worden op kwaliteit beslist. Daar waar we kunnen toeslaan, zullen we het niet nalaten’’, vertelt Lanjouw.

Kwalitatief gezien heeft Be Quick 1887 met het vertrek van Wouter Bonke, Matthias Frankema, Christian Kjosas (allen naar Gronitas), Jelmer Dijkstra (VVOG) en Bram Bessem (lager elftal) aan ervaring moeten inleveren, maar daar is een grote lichting nieuwe spelers voor teruggekomen. ‘’Deze groep heeft minder ervaring en zal dus snel volwassen moeten worden, want wij willen proberen dit jaar bij de eerste drie te eindigen’’, besluit Lanjouw.

Be Quick 1887 opent het seizoen op 5 september met een uitwedstrijd tegen NEC. Op 26 september wacht de eerste krachtmeting voor eigen publiek tegen titelkandidaat WKE.

Gronitas gooit hoge ogen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Gronitas1Gronitas-elftalleider Jeroen Dekker is komend seizoen alweer voor het vierde jaar actief voor de zondaghoofdmacht van Gronitas. De leider zag de selectie waarmee hoofdtrainer Jan Korte binnenkort start in de afgelopen drie jaar promoveren van de derde naar de eerste klasse.

De rek is er volgens Dekker, die zeven seizoenen in het eerste elftal van de club speelde, nog niet uit. In de voorbereiding moest de selectie onder leiding van een nieuwe trainersstaf vol aan de bak. ‘’Er is in de afgelopen periode pittig getraind door Jan Korte en assistent-trainer Martin Drent, want daar houden ze van’’, vertelt Dekker. Of de voorbereiding zijn vruchten gaat afwerpen lijkt waarschijnlijk met de komst van veel nieuwe spelers, waarvan een deel afgelopen seizoen nog op het niveau van de hoofdklasse speelde. ‘’Ik heb zelf het gevoel dat er momenteel een betere ploeg staat in vergelijking met afgelopen seizoen’’, vervolgt Dekker.

In 2009/2010 lukte het Gronitas net niet om promotie af te dwingen richting de hoofdklasse. De inzet is dit seizoen duidelijk legt Dekker uit. ‘’Wij kunnen hoge ogen gooien, maar we moeten eerst maar even afwachten, want de snelle promotie van de afgelopen jaren is natuurlijk heel bijzonder geweest. We beginnen 5 september met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas en dan weten we gelijk waar we staan.’’

Naast de openingswedstrijd tegen GVAV Rapiditas speelt Gronitas tegen Stevo, DIO Groningen, LAC Frisia 1883, Achilles 1894, SVBO, SC Joure, HODO, SC Erica, Dalen, Appingedam, Bergum en Nieuw Buinen.

jan ten Brinke heeft er zin in bij Zuidhorn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zuidhorn1Jan ten Brinke is er even tussenuit geweest, maar ondertussen weer helemaal terug in het amateurvoetbal. Na een periode van drie jaar is Zuidhorn de volgende stap in zijn trainersloopbaan.

Na een goed verlopen voorbereiding waarin Zuidhorn lang standhield tegen zondageersteklasser Gronitas (3-1), werd er verloren van Geel Wit (3-2) en gewonnen van Gruno (3-0). Een resultatenreeks waarmee Ten Brinke over het geheel genomen tevreden is. ’’Het is natuurlijk even wennen als je na zo’n lange tijd weer terug bent, maar ik kijk met een positief gevoel terug op de voorbereiding. Deze groep is leergierig en ze willen ook graag. Er wordt goed getikt en dat waardeer ik enorm als trainer’’, vertelt Ten Brinke.

Nieuw binnen de selectie van Zuidhorn zijn de namen van Victor Schoenmakers, Jan Wolbers (allebei DIO Groningen), Stefan de Walle (Leekster Eagles) en Freddy Draaisma (voorheen Zuidhorn).

Na de promotie van het afgelopen seizoen ligt er voor 2010/2011 alweer een mooie doelstelling besluit Ten Brinke. ‘’We zitten dit jaar niet echt in een bijzonder zware klasse, dus wij moeten minimaal in de middenmoot terechtkomen, maar het mooiste zou natuurlijk zijn als we ons bovenin staande kunnen houden.’’

René Battjes vol vetrouwen over toekomst Holwierde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

battjes_14092g

Oud-doelman Rene Battjes actief als fotograaf 

 

Bij Holwierde is na de vorige competitie veel veranderd. De zaterdag eersteklasser zwaaide zo ongeveer een compleet elftal uit en ook de technische staf wijzigde van samenstelling. Hoofdtrainer Bert Vos maakte plaats voor Dick van Streun, die van 2001-2004 reeds werkzaam was op sportpark Katmis. Keeperstrainer Richard Vennema is opgevolgd door Hilbrand Mos.

Ondanks de leegloop ziet René Battjes het bepaald niet somber in. Als websitebeheerder (samen met Koos Prak) en clubfotograaf heeft de lange oud-doelman recht van spreken. Vanaf zijn 18e tot zijn 32e jaar stond de Holwierdenaar onder de lat. ,,Natuurlijk heeft de selectie aardig aan kwaliteit ingeboet. Mijn indruk is echter dat de rest een hechter team vormt dan vorig jaar. Er is meer teambuilding, want toen stond er geen team’’, vindt de inmiddels 40-jarige clubman. In plaats van mee te doen om de versterkte promotie moesten de withemden alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Uiteindelijk werd beslag gelegd op de negende plaats.

Om uiteenlopende redenen hielden de volgende spelers het voor gezien: Herbert van Brugge (gestopt), Marcel Kok (Viboa), Achmed Mohammed (Godlinze), Serhan Candan (Veendam 1894), Tim Rosema, Masohi Tauran, Jeffrey Wu (allen Oranje Nassau), Michel de Voogd (ASVB) en Rafaël Tuankotta (PKC’83). Ook doelman Mike Römer koos voor deze Groninger hoofdklasser. Om de erfenis tussen de palen strijden Robin Kuipers en Bas Westerhuis. Beide jeugdige sluitposten deden enige ervaring op bij respectievelijk FC Groningen en BV Veendam. ,,Mijn eerste indruk is uitstekend. Beiden zijn gretig en vastberaden om eerste keeper te worden’’, zegt Battjes. Hij voorziet ,,een leuke strijd. Holwierde hoeft zich geen zorgen te maken wie de ballen gaat pakken. Ik ga zeker met veel plezier naar het veld om deze jongens te zien keepen.’’

Hoopvol

Oók Sven Luimers (Neptunia) en Bobby de Vries (Farmsum) zijn nieuwe gezichten in de selectie van coach Dick van Streun. De resultaten in de voorbereiding stemmen René Battjes hoopvol. Zo resulteerde het oefenduel tegen PKC’83 in een verrassende 1-0 victorie. De bekerpartij tegen Knickerbockers werd met liefst 4-1 gewonnen. De Groninger studenten zijn straks één van de dertien competitietegenstanders. Holwierde begint tegen drie nieuwkomers: Oeverzwaluwen uit Koudum (thuis), Omlandia (in Ten Boer) en het Asser LTC (thuis). Op 25 september volgt CVVB-Holwierde. ,,Competitie is natuurlijk iets anders dan de beker. Mooi meedraaien in de middenmoot acht ik zeker mogelijk. Als ze maar een team blijven’’, benadrukt Battjes. De beheerder van de site www.vvholwierde.nl voorspelt ,,een open competitie’’ met Urk, Noordscheschut en Knickerbockers als voornaamste titelpretendenten.

 

Rinie Jurna ziet voldoende perspectief

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

PEIZE_-_RINIE_JURNA_14028gPeize-trainer Rinie Jurna heeft het naar zijn zin bij Peize. Komend seizoen maakt de 52-jarige trainer zich alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar sterk voor de hoofdmacht.

‘’Nooit gedacht dat ik er ondertussen alweer zo lang mee bezig ben’’, vertelt Jurna. Het is ondertussen alweer het derde seizoen waarin het eerste elftal van Peize in de tweede klasse acteert. De doelstelling voor het seizoen 2010/2011 is net zo helder als die van het afgelopen seizoen. Jurna werkte er hard aan om van Peize een stabiele tweedeklasser te maken en is in die opzet duidelijk geslaagd. Of er komend seizoen wellicht meer in zit hangt voor de coach af van een aantal factoren.

‘’We spelen nu in een competitie met 14 teams en daar had de KNVB iets anders op kunnen bedenken door er bijvoorbeeld nog een klasse bij te maken. Dat is jammer genoeg niet aan de orde. Het is uniek voor Peize dat we alweer bezig zijn aan ons derde seizoen in de tweede klasse. We zijn er in de afgelopen seizoenen al vaak dichtbij geweest, maar als het besef in de groep aanwezig is, dan kunnen wij dit jaar verrassen met een periodetitel.’’

Alteveer winnaar Henk Plasman bokaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

MusselVoorafgaand aan het competitieduel tussen SV Mussel en WVV op zaterdag 11 september vindt de uireiking van de Henk Plasman Bokaal plaats. Alteveer is dit jaar winnaar. De prijs is bedoeld voor die ploeg uit de Kanaalstreek die in het voorbije voetbalseizoen het beste heeft gepresteerd.

Alteveer werd dit jaar kampioen van de zesde klasse D. In de nacompetitie om promotie naar de vierde (!) klasse wonnen de geelzwarten na strafschoppen van Nieuw Roden, waarna het werd uitgeschakeld door VV Harkstede.

De Henk Plasman Bokaal werd in 2008 geïnitieerd door het weekblad Kanaalstreek, als eerbetoon aan de toen ernstige zieke Henk Plasman. Als speler en trainer stuwde Plasman SV Mussel in de jaren negentig op in de vaart der volkeren. De eerste Henk Plasman Bokaal ging naar Musselkanaal. De cup werd door Plasman zelf overhandigd. Hij stierf later dat jaar.

Vorig jaar ging de bokaal naar Nieuw Buinen. De prijs werd toen overhandigd door Plasmans vrouw Gitte en kinderen Mylan en Tatum.

PELIKAAN S zoekt nieuwe meiden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

PelikaanSNu al hebben zich maar liefst 24 meiden aangemeld bij Pelikaan S, die allen binnenkort een prachtig sportcomplex tot hun beschikking krijgen.

Met een kunstgrasveld, sportzaal, fitness-krachthonk, verzorgingsruimte, instructielokalen, dakterras en een prachtig sportcafé, ontbreekt het deze nieuwe meiden dan ook aan niets.

De club zal de nieuwe competitie deelnemen met twee teams, maar dan zijn er nog wel een paar meiden nodig. Enthousiaste/gezellige meiden kunnen zich aanmelden bij: Iris Heijs, telefoon: 06-41837993 of bij Alberdina Haisma 06-18653937 en natuurlijk bij het secretariaat: Hennie Molema 050-5515100.

VVK2 zoekt Elftalleider

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

vvk1Het 2e zondagelftal van het stad-Groningse VVK (uitkomend in de reserve 4 klasse) zoekt een elftalleider die zich bezig gaat houden met alle randzaken rond het elftal. Zondag 2 werkt nauw samen met Zondag 1 (selectie-elftal). Het ambitieuze Zondag 1 wil, met steun van Zondag 2, op de korte termijn (binnen 3 jaar) opereren in de 3e klasse.

 Daarnaast is het Zondag 1 op zoek naar een grensrechter.

 Voor beide “functies” geldt dat ze op vrijwillige basis zijn. Je wordt opgenomen in een leuke, gezellige, warme omgeving. De vergoeding zal bestaan uit een regelmatig toegestopt biertje (3e helft), de bekende gehaktbal, veel waardering en hopelijk een hoop voldoening.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henk Meertens, 06-51968238.

Voetbalclub GvB zet succes voort

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

GVBlogoDe Grootegaster Voetbal Boys kunnen terugkijken op een mooi eerste voetbalseizoen. Goede resultaten en een prachtige vereniging met vooral leden die van voetbal houden en samen de schouders er onder willen zetten. Daar kunnen ze trots op zijn. De opsplitsing van het zaterdag en zondagvoetbal lijkt nu in ieder geval, bij de GVB-ers, positieve resultaten te brengen. Regio Grootegast staat weer op de (voetbal)kaart!

Met een 30 nieuwe leden denkt vvGVB de groei verder door te kunnen zetten. Er zijn dan ook vele nieuwe initiatieven genomen om de vereniging verder op weg te helpen in de komende jaren. De basis van de vereniging is verder versterkt door naast het heren veldvoetbal (3 teams) ook te starten met een damesteam. Daarnaast ook een futsal afdeling met maar liefst 3 teams! Verder heeft vvGVB nu geen eigen jeugdafdeling maar zal zeker activiteiten ondernemen en er voor zorgen dat de jeugd zich verder kan ontwikkelen in de regio. Een ongelofelijke prestatie voor een jonge vereniging.

Afgelopen seizoen is er een start gemaakt met de training voor een damesteam. Met inmiddels 18 dames gaat vvGVB zich verder voorbereiden op het komende seizoen. Voorlopig nog met trainingen en oefenwedstrijden. De verwachting is dat de dames in het seizoen 2011/2012 een start kunnen maken met de competitie.

De Grootegaster Voetbalclub laat van zich horen. Dat hebben ze vaker geroepen maar maken het weer waar! vvGVB heeft het initiatief genomen door een zaalvoetbalafdeling (futsal) op te richten. Al jarenlang was er een wens van vele voetballers Futsal in Grootegast mogelijk te maken. vvGVB maakt het mogelijk! Nieuwe spelers van diverse verenigingen hebben zich hier bij aangesloten en we verwachten zeker mooie resultaten en veel extra plezier. De thuiswedstrijden worden gespeeld op de dinsdagavond 22.00 uur (GVB 1 en 2) in Doezum en op de donderdagavond 21.00 uur (GVB3) in Opende.

Dat vvGVB graag aandacht wil geven aan de jeugd is wel duidelijk. Ook nog zonder jeugdafdeling neemt vvGVB de jeugd serieus. Het bestuur heeft al diverse malen aangegeven te willen samenwerken met de zaterdagafdeling maar tot nu toe helaas zonder resultaat.  vvGVB zal verder gaan met het uitdragen van het belang van samenwerking en daarmee de jeugd op de eerste plaats te zetten. vvGVB zal hiervoor financiële middelen beschikbaar stellen en inzet van ervaren spelers en trainers bij de geplande activiteiten.

De veldselectie is inmiddels ook in volle training. De velden liggen er weer mooi bij. De afgelopen bekerwedstrijden zijn gebruikt als oefening en op 5 september zal vvGVB 1 haar eerste competitiewedstrijd spelen. Noteer het alvast in uw agenda. De nieuwe trainer Jannes Taekema heeft de ambitie de selectie dit jaar ver te brengen en we wensen hem alle succes toe. Wilt u meer weten of voor actuele informatie ga dan naar de website van de voetbalvereniging www.vvgvb.nl

 

 

Rene van der Gijp naar Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

marum

Op uitnodiging van de sponsorcommissie van de SV Marum komt René van der Gijp, bekend als voetballer en analyticus bij VI Insite, naar de Kruisweg te Marum.

 VanderGijp-Lyra02


Voorafgaand aan het optreden van René van der Gijp zal er een forumdiscussie plaatsvinden tussen een aantal voorzitters uit de omliggende omgeving.

Na de pauze de verloting  met diverse, geweldige prijzen.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 – 19.30 Inloop, tevens lotenverkoop

19.30 – 20.15 Forum met 4 à 5 voorzitters van verenigingen uit de omgeving

20.15 – 20.30 Koffie,  met lotenverkoop

20.30 – 21.45 René van der Gijp

21.45 – 22.15 Pauze

22.15 – 22.30 Verloting

22.30 – 23.30 gezellig samenzijn, onder het genot van een drankje

 De kosten bedragen € 5,00 p.p. inclusief koffie

 Deze avond is bestemd voor de sponsoren, leden, vrijwilligers en leden van omliggende verenigingen.

Wij rekenen op een geweldige opkomst,

met als spraakmaker René van der Gijp!

 

Tot 6 oktober in De Kruisweg te Marum.

 

De sponsorcommissie.

 

Teambuilding met CVVB D2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Teambuilding

 

In de rubriek Teambuildin  volgen we vier teams, VVSV’09 2 ( zaterdag), Haren 3(zondag), GVAV Rapiditas C3 en CVVB D2 (jeugdvoetbal). Deze teams zullen we in aan de bezoekers van Puurvoetbalonline voorstellen.

 

Historische Wedstrijd slachtoffer websiteproblemen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

pvo_logo_01

 Iedereen die puurvoetbalonline een beetje volgt weet dat er vorige week grote problemen waren. De site was bijna een heel etmaal uit de lucht. Om hem over te zetten is er echter geplaatst materiaal verloren gegaan maar ook enkele mails. Rond de historische wedstrijd weet ik dat André Philips gereageerd heeft maar zijn gegevens zijn helaas weg. Daarom André zou je zo vriendelijk willen zijn om contact met ons op te nemen via johan@puurvoetbalonline.nl of 06-23094685.

Eenrum dames winnen Freerk Kramer bokaal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

 

De dames van Eenrum namen zondag deel aan het 'Freerk Kramer Toernooi' van Dokkum in het gelijknamig dorp. Samen met drie Friese ploegen werd gestreden om het eremetaal. 

 

logoeenrum

Allereerst waren de dames van Rood Geel uit Leeuwarden de tegenstander. Eenrum kwam met negen dames maar wist door twee eigen doelpunten, waarvan één na een voorzet van Janet Toonder en Sarah Rijzinga, en een treffer van Minke Toonder met 3-1 te winnen.

Vervolgens moesten de roodbaadjes aantreden tegen SVC LSC 1890 uit Sneek en deze werden eenvoudig met 2-0 verslagen. Als laatste waren de dames van het organiserende Dokkum de tegenstander. Eenrum kwam eerst met 0-2 achter maar kreeg vervolgens ondersteuning van een speelster van LSC zodat men met tien dames kon spelen. Janet Toonder verkleinde naar 1-2 maar viel vervolgens geblesseerd uit. Gelukkig viel er ook een speelster van Dokkum uit zodat de verhoudingen enigszins weer in balans waren. Echter Eenrum was hierdoor niet teneergeslagen want door twee doelpunten van Sarah Rijzinga werd de wedstrijd afgesloten met een 3-2 overwinning en legde Eenrum verdiend beslag op de 1e plaats.

Een goede opstap voor de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 4 september thuis tegen Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.

Eerste clinic van Indoor Soccer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

In het sportcemtrum de Hullen in Roden werd van 11.00-12.00 op zondagochtend een zaalvoetbalclinic verzorgd door Indoor Soccer Noord.

indoor_soccer

Met veel plezier en enthousiasme werden er, onder leiding van Freddie van der Velde, verschillende zaalvoetbalgerichte pass- en trapvormen uitgevoerd, een aantal nieuwe bewegingen aangeleerd en werd er afgesloten met een odnerling 2 vs. 2 minitoernooi. Voor de jongens en meisjes die deelnamen aan de clinic en de twee trainers van Indoor Soccer Noord was het een geslaagde clinic.

Belangstelling? Neem dan een kijkje op www.indoorsoccernoord.nl of mail naar info@indoorsoccernoord.nl.

De reporter uit MARUM is weer in vorm

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Ze zijn weer terug van weggeweest de mooie verslagen van de 'One and Only'' echte reporter uit Marum en Omstreken, Johannes Kalfsbeek

marumEen ronde verder altijd leuk,ondanks dat bekerwedstrijden vaak als oefenpotjes voor het naderende seizoen dienen voor menig trainer

De poule begon enigszins stroef met Godlinze,3-2 winst,maar tegen Siddeburen werden er veel kansen gecreeerd en uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Uit tegen Siddeburen,een onbekende tegenstander wat het ook weer leuk maakt,ontvangst waar niks op aan te merken valt,een geweldig gastheer en ook dat is leuk om in het herinneringsboek te gaan.
Een grasmat zoals je er maar weinig tegenkomt,Eredivisie waardig,wel net nieuw maar dat maakt ook niet uit.Heerlijk om op te ballen,de eerste helft was van hoog nivo van Marum maar van laag nivo wat betreft het benutten van kansen. Oorzaak m.n in het te moeilijk willen doen als het vooral makkelijk kan is de mening van de "deskundigen".
Trainer Gerard van der Ploeg kan nog een keer experimenteren met z'n jongens wie op welke plek ze moeten voetballen als de competitie begint.
Scoreverloop 1-0 Siddeburen,1-1 Peter Bljlsma,1-2 Mart Hoekstra en door een slippertje 2-2 bij de rust. In de gezellige en gastvrije kantine eefm een bakkie en kiekn wat de tweede helft brengt want Marum speelt toch prima.
Siddeburen is scherp en maakt de 3-2,niet nodig maar toch.Captain Auke van der Vlugt maakt de verdiende 3-3 en Mart Hoekstra pegelt de 4-3 en winnende binnen. Detail is toch hoe de ene trainer t.o.v de andere trainer tijdens en na een wedstrijd comminiceert met z'n boys,de mannen van Siddeburen incasseren op een manlijke manier en dat vinden we knap,
Het is inmiddels zaterdag 28 augustus,Marum moet z'n laatste potje spelen in Groningen tegen de Groninger Boys op wederom een puik veldje maar deze keer kunstgras,voor de een orgastisch(kunst met rubber!) voor de ander verfoeilijk,de natuurliefhebber! Het complex maakt deel uit van Lycurgus en Gruno, waar de hoofdvelden er desolaat bij liggen vanwege een emelten? plaag,

28 augustus feest in de Stad want in 1673 werd Groningen ontzet vooral dank zij Karel van Rabenhaupt die met succes voor de poorten van de stad de vijand versloeg. Best een mooi verhaal met o.a Bommen Berend,even GOOGLE en je leest een prachtige story over Groningen en omliggend land. Dit wordt dus altijd nog gevierd door de stadjers en terecht want wat is er nu mooier dan vrijheid en dat dan weer te vieren met een gerstenatje wat de gastheren waarschijnlijk de avond before the match al hadden gedaan.
Aftrap o.l.v een goed fluitende scheidsrechter waar de naam(programmaboekje!) helaas ontbreekt maar dat is ook minder belangrijk want hij heerste als van Rabenhaupt in positieve zin kun je stellen. Marum zonder de geblesseerde David Verweij(pootje is kleurrijker dan de regenboog!),Auke van der Vlught ziek,Eddy Tjalsma en Erwin Bandringa ook ziek en Peter Bijlsma werkplicht. Dus nogmaals puzzelen en uitproberen voor trainer van der Ploeg ook nog zonder Leider en klankbord Emko Bandringa die met z'n princes Gonda in de Bourgondische Dordogne bivakkeert op tour d'ámour,vakantie in Frankriek dus!

Het is een wedstrijd geworden waar een telraam geen overbodige luxe was vandaag want na de laatste riedel van van Rabenhaupt stond de teller op 2-13. Een wedstrijd die van ongelijk gewicht  der partijen zich heeft afgespeeld op de prachtige kunstgras mat.Misschien is het wel net zo knap om vandaag 2 tegendoelpunten te maken i.p.v 13 doelpunten voor te scoren. Marum incasseert in drie bekerduels 7 tegendoelpunten wat voor mijn gevoel veel is,daarentegen is 20 voor ook veel natuurlijk maar hier ligt ook een uitdaging en voor het kader een misschien wel een kritsiche noot! 0-4 bij de rust,2x Wilco Elshof en 2x Mart Hoekstra,twee jonkie's die aardig aan de poort rammelen in Marum1.

Koffie,met veel gezellige discussie over Marum1 en wat het seizoen gaat brengen. De beleving is mooi rondom het team,eerst komt Evert Wensink met een speler die met het tweede team(ook een geweldig mooi elftal,0-4 winst op CSVH) van Marum binnen met de derde wissel. Dan de veelscorende spits net terug van vakantie,Ronald de Vrij(U weet wel van die rooie vuur(doelpunten)spuwende schoenen!) in Marum3 en Marum2,volop in training en op jacht naar een plek in Marum1.Even hierna komt nagenoeg het gehele 2de team de tweede helft van Marum1 bekijken chapo mannen en trainer Verrie Moegio.

0-5 0-6 Wilco E.
1-6 waar de defensie van Marum er niet goed uitzag.
1-7 Arnold Boekema.
1-8 Hielke de Jong.
1-9 Tjibbe Bakker
1-10 Tjibbe Bakker.
1-11Wilco E.
1-12 Hielke de J.
1-13 Wilco E.
2-13 eindstand na een sportieve wedstrijd.

We fietsen mooi door de beker aldus het kader wat de symphatieke Hielke de Jong deed besluiten om zelfs en nieuwe fiets aan te schaffen. Echter halverwege De Wilp(Hielke's habitat) naar  Marum,Hielke is een conditie- en sportief beest,hij leeft zich helemaal uit,trapt hij de voorvork van z'n nieuwe fiets dwars doormidden.Hij schroomt vervolgens niet en belt de trainer haal me op anders kom ik te laat,wissel staan kom ik niet voor, en zo geschiedde. Een stevige discussie is nu gaande want er zijn nu meerdere  diagnose's die circuleren.Was Hielke nog niet aan een nieuwe fiets toe?Kwaliteit van de fiets?,Passen Krachtpatser en fiets niet bij elkaar?Is de concurrentie om een basisplaats zo groot dat geen middel ongebruikt blijft?Of is het mysterie nog in nevelen gehuld? Wat ik wel  regelmatig gehoord heb Hielke,jij mag hem intikken, is dat je het op een oude fiets moet leren!! Zoals altijd,zo ook met de fiets affaire van Hielke,U hoort weer van mij, Zaterdag a.s op Marumnello Marum-OKVC aanvang 14.30 uur.

U bent allemaal weer van harte welkom.

Was getekend,

De Reporter.

Hoogezand D1 plaatst zich voor Finale Talenten toernooi

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hoogezand D1 heeft zich, evenals vorig jaar, geplaatst voor de finale van het Nationaal Kampioenschap Voetbal Talenten Toernooi (VTT) 2010/2011 voor D1 elftallen uitkomende in de Hoofdklasse van de KNVB.
In deze finale, die op donderdag 2 juni 2011 plaats zal vinden op het sportpark sportcomplex Oostenburg in Oosterwolde  (Friesland), zullen zestien teams uit heel Nederland om de nationale titel gaan strijden. Op het district toernooi in Oosterwolde won Hoogezand, afgelopen zaterdag, de poule.
De enige wedstrijd die werd verloren was de openingswedstrijd tegen Zuidlaren (1-2 ). De overige wedstrijden werden gewonnen tegen Steenwijkerwold (4-2) en Genemuiden (2-1).
In de kwartfinale speelde Hoogezand tegen Drachtsterboys waarvan met 1-0 werd gewonnen door een schitterende goal van Jeremy Anakotta. In de halve finale speelde Hoogezand een spannende wedstrijd tegen J.V.Z. Gerwin Bodewes maakte het enige doelpunt en bracht zo Hoogezand een stap verder naar de eindstrijd.
In de finale liet Hoogezand nog even zien dat ze goed kunnen voetballen. Tegen O.N.S. Sneek D1 speelde Ronald Smit zich goed vrij en tekende de eerste treffer aan. O.N.S. probeerde nog wel langszij te komen maar wederom was het de kleine Gerwin Bodewes die Hoogezand met een 2-0 winst in veilige haven wist te brengen.
Na de wedstrijd was er de huldiging en mochten de spelers en begeleiding naast een beker en medailles ook de voetbaltalenten Wissel Bokaal in ontvangst nemen. Hoogezand heeft vooralsnog drie toernooien op rij gewonnen en zijn ook in de bekerpoule een ronde verder. De Rood-Zwarten kunnen terug zien op een goed verlopen voorbereiding en gaan dan ook vol vertrouwen de competitie tegemoed welke volgende week gaat beginnen.

PKC te sterk voor Holwierde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

pkc-holw

Onder de toeziende ogen van een scout van ONS Sneek heeft PKC '83 zich prima hersteld van de forse nederlaag afgelopen woensdag tegen Achilles '29. Met bij vlagen prima voetbal werd Holwierde met 5-0 verslagen.

 PKC '83 werd in de eerste helft in het zadel geholpen door twee uitglijders in de Holwierder defensie. Marcel Pannekoek en Erolund Derguti konden profiteren. De 3-0 ruststand kwam op het scorebord na een mooie aanval via de schijven Derguti, Shutlan Axwijk en als afmaker Marcel Pannekoek.

In de tweede helft mochten Denillo Gutierrez, Hersel Wams en Pong Clemencia hun kunnen tonen. PKC '83 bleef de bovenliggende partij. Hersel Wams en de sterk spelende Jacob Noordmans brachten de eindstand op 5-0.

Dinsdag speelt PKC '83 de laatste poulewedstrijd voor de districtsbeker tegen Knickerbockers op het Zernikecomplex. Zaterdag begint de competitie. Dan kruist PKC '83 de degens met ONS Sneek.

Hoogezand D1 naar talententoernooi Hoofdklasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Hoogezand_D1_seizoen_13777g

Op zaterdag 28 augustus neemt Hoogezand D1 deel aan de editie van het voetbaltalententoernooi voor de hoofdklasse in district Noord voor de nieuwe D-1 teams. De organisatie is in handen van JV Oostenburg op het sportcomplex in Oosterwolde.

Aan het toernooi nemen zestien verenigingen deel met de nieuwe D1. Er zullen dus zeker de nodige talenten te zien zijn in Oosterwolde. Vanuit eerder gespeelde toernooien komen enthousiaste verhalen met mooi voetbal en veel publiek.

Er is een echte openings- en sluitingsceremonie, voor iedere ploeg een prijs en er wordt gezorgd voor goede arbitrage. Op deze dag zal op het hele complex uitsluitend gezonde voeding te krijgen zijn. De chips en snoep en de frituurzaken gaan deze dag dus even in de kast en wordt vervangen door broodjes gezond, fruit en andere gezonde zaken welke tegen goed betaalbare prijzen verkrijgbaar zijn. De organisatie hoopt zo iedereen daadwerkelijk ook eens bezig te laten zijn met het begrip “gezonde voeding”.

De openingsceremonie zal plaatsvinden om 09.30 uur. De finale wordt om 16.30 uur gespeeld met direct aansluitend de prijsuitreiking voor alle teams.

De eerste drie teams van het toernooi zullen zich plaatsen voor het landelijke finaletoernooi in mei 2011. Voor iedere deelnemer is er een beker. Er wordt in een compleet schema gestreden om de 1e tot en met de 16e plaats. Daarnaast zal er ook weer een sportiviteitprijs te winnen zijn.

Spontane actie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 balpenEnkele personen hebben als gastschrijver geschreven voor Puurvoetbalonline. Harry Reitsma, Ard Torrenga, Johannes Kalfsbeek, Leon Balkema zijn enkele namen die mij zo te binnen schieten en die hopelijk nog wel een keer in de pen willen klimmen.

Binnenkort mogen we een bijdrage van Ursula Sennema, Merijn Slagter en in de rubriek ‘Jan van Dijken ontmoet” een bijdrage van Jan verwachten. Maar soms zijn er ook spontane acties zoals die van Klaas Doesburg die het wedstrijdverslag schreef  over de wedstrijd Omlandia D2- CVVB D2. Een mooi verslag, een spontane actie, dus daarom Klaas bedankt  voor het leuk verslag en wat Puurvoetbalonline betreft voor herhaling vatbaar!

Voorbeschouwing vierde klasse C zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

 De vakanties zijn voor de meeste voetballers voorbij en het nieuwe seizoen wacht. Een seizoen dat ongetwijfeld verrassende uitslagen zal opleveren door de versterkte promotie regeling in het seizoen 2009-2010. In deze nog, rustige” periode zullen we de voorbeschouwingen afmaken van de nog resterende vierde en vijfde klasses tot aan de competitiestart die op zaterdag 4 en zondag 5 september zal plaatsvinden.

 

Oud-doelman Sape Hoekstra gaat keeperschool leiden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

stopperballen_13158a

 

Dit seizoen start Voetbalacademie Oost-Groningen met een eigen keeperschool. Niemand minder dan Sape Hoekstra is bereid gevonden om de keeperschool te gaan leiden. Voor de jongere lezers, Sape Hoekstra was jaren keeper bij BV Veendam en speelde o.a. met BV Veendam in de eredivisie.

De keeperstraining is voor keepers vanaf de F-pupillen tot en met de C-junioren en er wordt getraind in twee leeftijdscategorieën de U-10 en de U13, waarbij er in de leeftijdscategorieën ook nog weer een scheiding zal worden gemaakt. Er wordt getraind op de velden van ASVB in Blijham en de keeperstrainingen zullen plaats vinden op de woensdagavond (de start zal woensdag 8 september zijn). De aanvangstijden worden eind augustus bekend gemaakt.

De basiscursus kost € 90,-, hiervoor krijgen de deelnemers acht trainingen van een uur, een keepershirt, korte keeperbroek, kousen, een bal en een certificaat. In de acht trainingen komen de volgende onderdelen aan bod, de vangtechniek, duiken, uitgangshouding, uittrappen.

Op het moment dat deze onderdelen gemiddeld met een 7 worden afgesloten kan in het voorjaar verder worden gegaan met de vervolgcursus 1 die ook weer € 90,- kost en waar weer andere onderdelen naar voren zullen komen. Z kan doorgegaan worden tot de masterclass.

Voor beide groepen zijn 10 plaatsen beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.voetbalacademieoostgroningen.nlo

Koert Bierman nieuwe voorzitter SV MARUM

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

marum                                                 Bierman

                                                                Koert Bierman nieuwe voorzitter SV Marum.

Met ingang van 1 september 2010 is Koert Bierman de nieuwe voorzitter van de SV Marum. Hij volgt Rinke Dongstra op die, na 21 jaar bestuurlijke functies binnen de SV Marum, stopt met het voorzitterschap. Het bestuur van de SV Marum staat volledig achter dit besluit. Het besluit moet nog wel goedgekeurd worden binnen de ledenvergadering van de club. Er is voor gekozen om de wisseling vooruitlopend op deze goedkeuring in te laten gaan om vanaf de aanvang van het seizoen duidelijkheid te verschaffen.Het nieuw opgestelde beleidsplan (organisatorisch en technisch) moet ten uitvoer worden gebracht en dan is een verandering van leiderschap een logische stap. Koert Bierman gaat zich vanaf 1 september 2010 vooral richten op de algemene aansturing en het voetbaltechnische gedeelte van de club. In onderling overleg is afgesproken dat Rinke Dongstra voor een beperkte van te voren afgebakende periode nog een aantal taken gaat uitvoeren die te maken met de ondersteunende functies binnen de SV Marum. Op deze wijze kan sprake zijn van een geleidelijke overgang.

 

Voorbeschouwing vierde klasse D zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl een gedeelte van Nederland op dit moment nog geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer enkele weken geleden bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

COVS lanceert eigen website

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

covs 

 www.covsgroningen.nl vanaf 9 augustus online
Website Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken richt zich op alle voetballiefhebbers

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken heeft vandaag 9 augustus haar eigen website gelanceerd. Op www.covsgroningen.nl is van alles over de voetbalarbitrage in het algemeen én de Scheidsrechtersvereniging in het bijzonder te vinden. De Groninger arbiters richten zich met de site niet alleen op haar eigen leden, maar ook op het brede voetbalpubliek. Zo is op de site veel informatie over spelregels en fair play te vinden. Wekelijks wordt bijvoorbeeld een pittige spelregelvraag geplaatst.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken koesterde al lange tijd de wens een eigen website te realiseren. Deze zomer kwam het er eindelijk van. De website is in opdracht van de vereniging ontworpen en gebouwd door het Groninger bedrijf Webfactor BV.

Op www.covsgroningen.nl is onder andere het volgende te vinden:
- de laatste verenigingsnieuwtjes
- de volledige verenigingsagenda
- een overzicht van alle diensten en faciliteiten van de vereniging; ook dat wat de voetbalverenigingen van de club kunnen verwachten
- een overzicht van alle winnaars ooit van de fair play prijs
- een uitgebreide spelregelhoek, met de volledige Handleiding Spelregels, tal van oefenvragen en diverse interessante artikelen
- een online Spelregelvraag van de Week
- de nodige handige downloads
- een pagina waar leden zelf hun wedstrijdaanstellingen kunnen publiceren
- een uitgebreid fotoboek
- een stelling van de maand
- een online aanmeldingsformulier voor leden en donateurs
- handige aanbiedingen van de sponsors van de vereniging
- en nog veel meer….

Over de Scheidsrechtersvereniging
De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is op 8 maart 1933 opgericht en is één van de grootste belangenverenigingen voor scheidsrechters in Nederland. De vereniging telt circa 200 leden, 50 donateurs en 80 aangesloten donateurverenigingen. Men komt op voor de belangen van scheidsrechters, organiseert trainingen (2x per week), een jaarlijks technisch weekeinde en diverse andere activiteiten. Bovendien wordt jaarlijks een fair play prijs uitgereikt.

Just4Keepers start complete keeperopleiding in Leek

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

keepers_leek

 

Marcel Loef (links) en Johan Wardenier zijn zeer enthousiast over de samenwerking tussen Voetbalschool Noord en Just4keepers

Just4Keepers Groningen zal vrijdag 3 September in opdracht van de Voetbalschool Noord Leek starten met het aanbieden van een complete keepersopleiding. De 12 wekelijkse trainingen zullen op vrijdag zijn van 16.15 tot 17.15 uur en 17.30 tot 18.30 uur en zullen gelijktijdig plaatsvinden met de techniektrainingen van de veldspelers van Voetbalschool Noord. Daardoor hebben de keepers de unieke mogelijkheid om wedstrijdecht te trainen en de spelers van Voetbalschool Noord te trainen met weerstand van een keeper.

Just4Keepers is een wereldwijde organisatie die actief is in elf verschillende landen en al meer dan tien jaar bestaat. Just4Keepers is opgericht door ex Everton keeper Ray Newland en heeft coaches in dienst die met elkaar goed zij voor meer dan 450 jaar ervaring in de professionele voetbalwereld.

Just4Keepers focust zich op een langdurige samenwerking tussen trainers en keepers om op die manier haar keepers gedurende hun loopbaan optimaal te kunnen begeleiden. Doordat Just4Keepers wereldwijd actief is en de trainers allemaal werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest bij verschillende topclubs zoals Liverpool, Manchester United, Everton etc. zijn er in de tien jaar dat ze bestaan zeer goede contacten opgebouwd wereldwijd met verschillende profclubs en zijn er in de afgelopen jaren meer dan 200 keepers van J4K doorgedrongen tot de profclubs waarvan een aantal uiteindelijk een contract hebben afgedwongen. Geen enkele andere keepers organisatie of keepersschool komt zelfs dicht bij dit feit. Just4Keepers is er zeer trots op dat ze hun keepers meer mogelijkheden kunnen bieden dan welke keepersschool dan ook.

USA

Just4Keepers Groningen zal onder leiding staan van Marcel Loer. Marcel is werkzaam geweest in de Pro Goal organisatie van Maarten Arts. Voor die organisatie is hij bij verschillende clubs uit de Duitse Bundesliga als keeperstrainer actief geweest tijdens de Pro Goal tour en heeft daar samengewerkt met alle top level professionele keepers en keeperstrainers. Vervolgens is hij naar Amerika vertrokken om daar een Goalkeeping Academy op te zetten bij een voetbalschool in New Jersey. Marcel is twee jaar lang werkzaam in de USA geweest als Director van de DTS Goalkeeping Academy en als professioneel keeperstrainer bij verschillende High Schools in New Jersey. Hij heeft o.a. gewerkt met verschillende keepers van de New York Redbulls, keepers van diverse colleges en Universities, keepersdagen en kampen georganiseerd, clinics gegeven door heel New Jersey en New York en de keeperstrainingen verzorgt bij diverse clubs in de staat New Jersey.

Voor meer informatie over de cursussen, data, kosten en omn te schrijven voor de keepersopleiding: Marcel Loer, Director Just4Keepers Groningen, www.just4keepers.com, mloer@live.nl, 06-20115543

Nieuws uit Almere

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Vorige week sprak ik via e-mailverkeer oud-Zeesterspeler Arno Mollema die enkele jaren geleden naar Almere is verhuisd en bij de Jupiler Leagueclub FC Omniworld als materiaalman/teamleider actief is.

 

Transfernieuws Ommelander Courant deel 9

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline" is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

Transfernieuws Ommelander Courant deel 8

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

Techniek training bij Hunsingo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

  Techniek is een belangrijk onderdeel in de voetbalsport. Steeds meer wordt door clubs of zelfstandige voetbalscholen extra getraind om de jonge voetballers/sters de kans te geven om zich nog beter te ontwikkelen.

Transfernieuws Ommelander Courant deel 7

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel 5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Transfernieuws Ommelander Courant deel 6

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

 

 

 

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken. In de Ommelander Courant van 14 juni stonden alle, transfers” vermeldt die zich bij de verenigingen in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant hadden voorgedaan. Daar waren er verrassende bij en ook een paar waar ik persoonlijk niet raar van op keek zoals het vertrek van het drietal Danny Maasdamme, Paolo da Sousa en Angelo Baarslag bij ZEC.

ZEC

Veel veranderingen bij ZEC wat het komend seizoen betreft waar trainer Wout Kluin, na drie jaar Glen Muskiet, als nieuwe oefenmeester in Zandeweer voor de groep zal staan. De eerder voor Noordpool actieve Kluin ziet een groot aantal nieuwe gezichten binnen de selectie want de voetballers die met trainer Glen Muskiet meekwamen zijn nu de trainer niet meer in Zandeweer werkzaam is eveneens vertrokken. Voor deze spelers kwamen Robert Bakker en Arjan Knol van buurman Noordpool en uit Usquert kwam Stefan de Jong de gelederen versterken van de vijfde klasser. Verder kwamen de Noordpool A-junioren Marcel Wit, Reinder en Arjen Wieringa naar ZEC waardoor er weleens een jonge ploeg rond de twee routiniers Jos Klip en Ronny Bakker gebouwd zou kunnen worden. Een andere routinier, Jan Posthumus, gaf het stokje over aan talentvolle 17 jarige Dennis Werkman. De jonge doelman, die getraind wordt door zijn voorganger, werd vorige maand tijdens een clinic van Frans Hoek uitgeroepen tot meest talentvolle doelman waardoor ZEC, wat de toekomst betreft, een zeer adequate opvolger voor Jan Posthumus in huis heeft. Hoewel het er in het afgelopen seizoen donkere wolken boven ZEC hingen wat het eerste elftal betrof breekt nu de zon weer door in Zandeweer. Een totale leegloop werd voorkomen en de ploeg hoopt het komend seizoen op een rol bovenin de vijfde klasse of nog mooier promotie naar de vierde klasse. Met alle respect voor de tegenstanders van ZEC hoop ik dat ook want persoonlijk vind ik dat prima voetballers als Jos Klip en Ronny Bakker niet in de vijfde klasse, wat op dit moment de laagste klasse van het amateurvoetbal is, behoren te voetballen.

 

Transfernieuws Ommelander Courant deel 5

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging wilden vertrekken al een aantal weken verstreken.

 

Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel 4

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Voorbeschouwing derde klasse B zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

         

Terwijl een groot gedeelte van Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

Voorbeschouwing derde klasse C zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl een groot gedeelte van Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer enkele weken geleden bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

Deel 4 Tranfersnieuws Ommelander Courant

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

De, deadline” is wat de overschrijvingen betreft voor de voetballers die, om wat voor redenen dan ook, naar een andere vereniging willen vertrekken al enkele weken verstreken.

 

Voorbeschouwing derde klasse D zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl een groot gedeelte van  Nederland op dit moment geniet van een welverdiende vakantie heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

Clublied VVK

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

VVK staat voor Voetbal Vereniging Korreweg. De vereniging werd in 1930 opgericht en speelde haar wedstrijden op sportpark de Hoogte.

De BIG 4 en de tactiek van Bret van Armwijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Het wereldkampioenschap zit er weer op en iedereen heeft er wel zijn mening  over of Spanje wel of niet terecht wereldkampioen is geworden. Ook hebben sommige  hun gedachte over de tactiek van Oranje in Zuid Afrika dat de ploeg wel in de finale bracht maar het spel soms niet om aan te gluren was. Ard Torrenga stuurde mij een mail met bijgevoegde analyse van het spel van onder andere de Grote vier en de tactiek van, zoals Ard hem noemde, Bret van Armwijk. Omdat Oranje alles en iedereen bezig hield de afgelopen  weken plaatsen we deze analyse en mag iedereen zelf bepalen of hij of zij het er mee eens is of niet.

 

Nabeschouwing door lezen voetbalbijlage deel1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wie wat bewaard heeft wat is een spreekwoord die voor veel mensen opgaat. Verzamelwoede, niets willen weggooien, denken dat je iets ooit nog eens kunt gebruiken zal iedereen bekend in de oren klinken.

 

Voorbeschouwing derde klasse C zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl heel Nederland op dit moment geniet van de prestaties van Oranje heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011 wat het amateurvoetbal betreft.

 

Voorbeschouwing tweede klasse L zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

 

vv Kloosterburen benoemd Henk Korhorn tot erelid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Bij het lezen van de Ommelander Courant die maandag 28 juni op de deurmat viel zag ik een artikel dat mij een zeer goed gevoel gaf. De v.v.Kloosterburen benoemde Henk Korhorn op de afsluitende clubdag wat betrof het seizoen 2009-2010 tot erelid van de vereniging uit de gemeente de Marne.

 

Voorbeschouwing tweede klasse K zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

Voorbeschouwing tweede klasse J zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor het seizoen 2010-2011.

 

Duur foutje!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

We hebben het allemaal wel eens gehoord of misschien wel meegemaakt dat een wedstrijd schriftelijk afgehandeld wordt.

YOU NEVER WALK ALONE

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

YOU NEVER WALK ALONE.

Liverpool-Fans-wallpaper-26-468x332

De fans van Liverpool tijdens het zingen van YOU NEVER WALK ALONE
 

Een van de beroemdste voetballiederen is er één die even net als het Hand en Hand Kameraden van Feyenoord vele voetballiefhebbers
koude rillingen bezorgt.
Dit voetballied bij uitstek is het YOU NEVER WALK ALONE.
Het is allang niet meer alleen bij de voetbalclub Liverpool dat dit
lied wordt gezongen. In vele stadions hoor je het vandaag de dag maar toch blijf ik het een lied vinden dat bij de club van Ryan Babel en Dirk Kuyt hoort. Dirk Kuyt vertelde in een van de interviews die ik over hem las hoe geïmponeerd hij was toen hij het gezang voor de eerste keer als speler van Liverpool mee maakte. Op de beroemde tribune van Liverpool, de Spionkop, wordt het nummer met een overgave gezongen die zijn weerga niet kent. De fans steunen daarmee hun favorieten op weg naar alle successen die de, Reds” door de jaren heen al behaald hebben
Ook bij Nederlandse clubs valt deze klassieker vaak te horen. Toen in november 2005 toenmalig FC Utrecht-speler David di Tommaso aan een acute hartstilstand overleed werd er in stadion Galgenwaard een indrukwekkende herdenkingsdienst gehouden. Duizenden supporters, en ook collega, s van andere clubs namen daar afscheid van de sympathieke Fransman. Op die avond werd ook het YOU NEVER WALK ALONE gezongen waarbij je wel een hele koele kikker moest zijn als het gezang je onberoerd liet. Zo is het nummer uitgegroeid tot het beroemdste voetballied aller tijden terwijl het nummer ooit gecomponeerd is als een onderdeel voor een musical die helemaal niets met voetbal te maken had Het nummer YOU NEVER WALK ALONE komt oorspronkelijk uit de musical Carrousel (1945) van Rodgers en Hammerstein
.
Het werd gezongen nadat een van de personages in de musical was overleden en is later onder meer door Elvis Presley, Pat Boone, Frank Sinatra, Pink Floyd, Lee Towers, Andre Hazes en niet te vergeten: Gerry and the Pacemakers gezongen in de hun bekende stijl waardoor het lied wereldberoemd is geworden. De informatie dat YOU NEVER WALK ALONE van oorsprong
geen voetballied was kwam van wie anders dan Gerard Helsma die deze informatie opstuurde wat ik zeer waardeer.

YOU NEVER WALK ALONE …..mooier kan het niet.

 

 

voorbeschouwing 1e klasse F zondag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-2011.

voorbeschouwing 1e klasse E zaterdag

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Terwijl de laatste confettisnippers nog maar net zijn opgeruimd wat betreft de diverse nacompetities heeft de KNVB de nieuwe indeling alweer bekend gemaakt voor wat betreft het seizoen 2010-2011.

 

Mooie woorden van een bevlogen voetbaldier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Viboa

Zaterdag speelde Viboa C1 zijn laatste wedstrijd voor de zomerstop.Helaas gebeurde dit door diverse omstandigheden niet in de vertrouwde samenstelling. Blessures, zware blessures en een schooltrip naar Polen zorgden er voor dat maarliefst 7 spelers (Rick, Jasper, Rutger, Erik, Robin, Cedric en Jeff) ontbraken. En dan moet je nog even tegen FC Groningen C1. Met de vijf vervangers (Roel, Noordpool UFC), Jesse (VV Eenrum), Lennart (C2), Wouter en Menno (D1) werd de strijd aangebonden. Laatstgenoemde (en enige wissel) moest al na een kwartiertje de aan zijn hamstring geblesseerde Delano vervangen, waardoor ons aanspeelpunt voorin wegviel. Ons tactiek kon de kast in en hard werken en gokken op een countertje was hetgeen ons restte. De 0-2 bij rust was mee te leven, alleen zou zelf een goaltje maken leuk zijn. Met die instelling is Viboa ook aan de tweede helft begonnen. Twee mogelijkheden kreeg Viboa; een iets te korte lob van Duncan en Stefan die van te ver moest komen en zijn inzet gepareerd zag worden door de Groninger goalie. In tweede instantie leek Menno de bal alsnog binnen te kunnen tikken , alleen was de doelman net iets sneller bij de bal.Meer kon dit Viboa C1 (?) niet brengen, maar desondanks de 6-0 nederlaag kon worden teruggezien op een leuke wedstrijd. De nieuwelingen hebben laten zien een welkome versterking te zijn voor de jeugd. En zonder de anderen te kort te doen, wil ik Wouter even complimenteren met zijn zeer goede optreden in het doel. Waar keihard trainen (met Erik) toe kan leiden. Met dank aan moeder, die vier keer per week met zoonlief naar Winsum rijdt.

Na afloop van de wedstrijd werden Roy, Ard, Jordy en Martin nog even in het zonnetje gezet door de ouders. Met een bloemetje en een paar heerlijke zoenen van Sandra werden de vier bedankt voor het (succesvolle) seizoen, waarin veel lief en leed met elkaar is gedeeld. Ook Jasper werd nog even apart genomen. Zijn seizoen speelde zich grotendeels in bed af, levend in onzekerheid. Hij kreeg een t-shirt met voorop een foto van zijn goal in de kampioenswedstrijd. Achterop stonden de namen van spelers en begeleiding. Ondanks dat het team uit elkaar gaat zal het komend seizoen nog twee keer in oude samenstelling worden gespeeld. Op 5 oktober in Friesland tegen SC Heerenveen C1 en in de winterstop nogmaals tegen FC Groningen C1.

Namens de selectie wil ik iedereen bedanken die C1 het afgelopen jaar heeft gesteund en gevolgd. De belangstelling tijdens wedstrijden (competitie en oefen), maar vooral de belangstelling naar Jasper. Het heeft hem en zijn familie enorm goed gedaan. Maar ook mij. En vooral het team, dat sinds de midwintercup (bij het zien van een doodzieke Jasper) ook geestelijk ontzettend is gegroeid. Het heeft C1 als team alleen nog maar sterker gemaakt, met het kampioenschap als resultaat.

Een kampioenschap van ons allen. Bedankt !!

Groots afscheıd Ronnıe Medema( v.v. Middelstum)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Toen ik donderdag 3 juni bij Ronnie Medema op bezoek kwam voor het interview dat op 7 juni in de Ommelander Courant zou verschijnen rond zijn afscheid was de routinier al behoorlijk nerveus.

Zesde Meıdenvoetbaltoernooı Eeenrum weer succes!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

logoeenrumVV Dokkum wint finale na strafschoppen tegen Drachtster Boys, SV Rees (Duitsland) in halve finale verrassend uitgeschakeld.

Op zaterdag 12 juni organiseerde VV Eenrum voor de zesde achtereenvolgende keer het meidenvoetbaltoernooi. 36 teams, waarvan 1 elftal uit Duitsland, maakten er een vlekkeloos verlopen toernooi van. Bijna 500 speelsters kwamen in actie, de teams kwamen uit de provincies Groningen, Friesland, Overijssel, Noord Holland, Utrecht en Flevoland.

MC: Meiden Junioren (tot 16 jaar):

Net als de voorgaande 5 edities kende het MC-toernooi weer een zeer spannend verloop.

Wel was duidelijk dat Dokkum, Drachtster Boys, SV Rees en Helpman vandaag de sterkste teams waren en zij plaatsten zich dan ook voor de halve finales. Met name SV Rees maakte indruk door alle poulewedstrijden met ruime cijfers te winnen. Toch werden de Duitse meiden, hoewel ze een overwicht hadden en een aantal uitstekende kansen kregen, in de halve finale uitgeschakeld door Drachtster Boys. De andere halve finale ging tussen het Groningse Helpman en VV Dokkum. Dokkum won en daarmee werd de finale een Fries onderonsje. Drachtster Boys kwam op 1-0 doordat een hoekschop rechtstreeks in de kruising belandde, door een eigen doelpunt kwam het fysiek sterke Dokkum op 1-1. Dit was ook de eindstand zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Dokkum nam deze net iets beter: daarmee kende het toernooi na Buitenveldert (2005), RKHVV (2006), Oranje Nassau (2008) en SV Rees (2009) opnieuw een andere winnaar*.

De eindstand: 1. Dokkum; 2. Drachtster Boys; 3. SV Rees; 4. Helpman; 5. Hooglanderveen; 6. OKVC; 7. Appingedam; 8. Hunsingo; 9. Flevo Boys; 10. Zwaagwesteinde; 11. Warffum; 12. Blauw Wit '34; 13. Eenrum; 14. Heracliden; 15. KRC.

MD: Meiden Pupillen (tot 13 jaar)

Ook de finale tussen Hunsingo en Bolsward bij de DM-meiden was zeer spannend, pas in de laatste seconden werd de wedstrijd beslist door een doelpunt van de meiden uit Winsum en daarmee kende ook het MD-toernooi, na Oerterp (2005), Be Quick Zwolle (2006), Drachtster Boys (2008) en Hooglanderveen (2009) een nieuwe winnaar. De 12 teams maakten er een leuk toernooi van.

De eindstand (eerste vier): 1. Hunsingo; 2. Bolsward; 3. Drachtster Boys; 4. Helpman.

ME: Meisjes Pupillen (tot 11 jaar)

Voor het eerst werd een ME-poule bestaande uit zes teams voor de allerjongste meiden samengesteld, Geuzen Middenmeer uit Amsterdam nam voor het eerst deel en ging meteen met de eerste prijs aan de haal. De eindstand: 1. Geuzen Middenmeer; 2. Hunsingo; 3. Kootstertille; 4. Eenrum; 5. De Fivel; 6. Waskemeer.

Toernooi wederom groot succes, in 2011 de 7e editieç Het toernooi was wederom een groot succes, onder prima weersomstandigheden lieten de speelsters voetbal op hoog niveau zien en de sfeer was wederom zeer sportief en gezellig.Volgend jaar zal de 7e editie van het Meiden Toernooi plaatsvinden, gezien de altijd weer enthousiaste reacties, blijkt dit groots opgezette en sterk bezette meidenvoetbaltoernooi, een schot in de roos en waarschijnlijk uniek in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

En toen was het over

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

 

Na iedere ochtend weer heerlijk te hebben ontbeten op het balkon van ons op de vijfde verdieping liggende appartement in Appartementencomplex Havanna met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee ,,surfde" ik graag richting Nederland om toch maar op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in voetballend Groningen.

Joodse voetbalclubs deel2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Joods Voetbal deel 2.  door Gerard Helsma
RA01_30051001477154_W

De stad Groninger voetbalclubs:Hakoah en DE Raven waren Joodse clubs,
maar er waren wel meer clubs waar Joodse spelers lid waren.
W.V.V. uit Winschoten had in de periode 1920-1921 een team met alleen
Joodse spelers. De leden beschouwen het als een eer tot dit elftal te behoren.
De ziel van de elftalcommissie was Simon Cohen en Sam van Dam fungeerde
als leider van het z.g. Sam team.
Bekende spelers waren o.a.:
Levie Bollegraaf
Levie Simons
Juultje Israels
Marcus Rintel
Jopie West
Elie Frank.

OUDE PEKELA had in de jaren 1920 ook een team wat haast geheel uit Joodse
spelers bestond. De naam van de club was: HARJOSTEFF.
De club werd opgericht door Jo Kosses,de slager uit Oude Pekela ,die later nog
met Koetje Brons de achterhoede van W.V.V. heeft gevormd.
met Koetje Brons de achterhoede van W.V.V. heeft gevormd.
Kosses en Brons mochten er wezen,het duo was goed voor 400 pond gewicht.
Harjosteff speelde achter Hotel Nienoord in Oude Pekela.

Ook in de rest van Nederland waren voor de 2e Wereldoorlog  veel Joodse Clubs.
Enkele bekende clubs waren:
Achdoeth (Leeuwarden).
Maccabi (Tilburg)
De Ooievaars (Den Haag)
H.J.V.C.Tempo (Den Haag)
Bar Kochba (Amsterdam)
Maccabi  (Amsterdam)
H.D.E.W    (Amsterdam)
Wilhelmina Vooruit (Amsterdam)
Wilhelmina vooruit was de club van de oud topscheidsrechter LEO HORN.
Ook in het buitenland waren veel Joodse Voetbalclubs.
In Antwerpen (België waren er zelfs drie).
Jask
Hapoël
Maccabi
De allerbekendste  en beste Joodse voetbalclub kwam echter
uit OOSTENRIJK.
Het was HAKOAH WIEN,de club werd in de jaren 20 zelfs
kampioen van Oostenrijk
Vele spelers kwamen uit voor het nationale elftal van Oostenrijk.
In 1938 hield de club op te bestaan.
De velden werden ingevorderd door de Duitsers.
Hakoah Groningen die  in 1929  werd opgericht  nam de zelfde
naam (HAKOAH) aan als eerbetoon aan deze Oostenrijkse Topclub.

Doelman een uitstervend ras?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Doelmannen een uitstervend ras?

 

Doelmannen gevraagd zie ik geregeld staan in onder andere de berichten op Twee-Nul de site van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Nu was het bericht dat de v.v. Noordwolde een doelman zocht een bericht wat mijn aandacht trok. Ik hoor niets te snappen dat er clubs zijn die een doelman zoeken maar ik begrijp het wel. Doelman zijn is in de jeugd al een drama en er zijn in de onderbouw niet veel teams die een vaste doelman hebben. In de wedstrijd van CVVB E2 tegen Hunsingo zag ik echter een echte , Julian Walraven. Een doelman met op zijn leeftijd al een uitstraling van, jullie komen mij niet voorbij vandaag. Maar vooral in de onderbouw moet je ze met een lantaarn zoeken en op latere leeftijd wordt het helemaal een strijd om een goede doelman te vinden. In mijn jeugd hadden we nog geen PC en in mijn aller jongste jaren ook geen TV. Toen dat wel zo werd zagen mijn broertjes en ik doelmannen als Jan van Beveren, Eddy PG, Tonny van Leeuwen, en uit het buitenland, Gordon Banks en Lev Yashin voorbij komen. Dan werden er door de broertjes Staal op het ,,olle veld” in Eenrum met deze mannen als voorbeeld veel strijd geleverd wie zo lang mogelijk op doel kon staan van ons drieën. Maar eerlijk is eerlijk we konden alle drie wel een balletje vangen en ook de schotkracht werd redelijk ontwikkeld waarbij ik zo eerlijk ben om toe te geven dat ik niet zo hard kon schieten als mijn beide broers en ik Henk de beste doelman van ons drieën vond.

Keepen werd in mijn loopbaan iets wat erbij hoorde en afgewisseld werd met  een plaats in het veld omdat er weleens iemand op doel moest die als voetballer altijd met de doos nog om zijn schoenen speelde en als doelman in een verder sterk team ons het minste last bezorgde.

Maar toch bleef ik een zwak voor keepers houden omdat ze hun verdriet over een gemaakte fout vaak alleen moeten verwerken en bij een gescoorde goal op afstand mogen mee juichen. Bij CVVB E2 viel mij op dat het ook anders kan. Na afloop werd Julian bijna bedolven onder de complimenten van teamgenoten en supporters voor zijn uitstekend keeperswerk. Een waardering die hem wel wat deed zal er voor zorgen dat hij ook het volgend seizoen actief zal zijn als doelman en daar zit nu net de kneep wat veel verenigingen betreft.

Keeperstrainers aanstellen gebeurt bij veel verenigingen niet want het kostenplaatje laat dit niet toe. Je kunt beter een oproep op welke site dan ook voor een doelman en hopen dat iemand erop af komt. Nee clubbesturen zo werkt dat niet beginnen bij de basis dat is het werk. Zaterdag voor de wedstrijd tegen Hongarije werd hij koninklijk onderscheiden, Edwin van der Sar, de beste keeper die Nederland ooit heeft gehad. Veel heb ik over hem gelezen over zijn carrière die hem via de amateurclubs Foreholte, v.v. Noordwijk, Ajax, Juventus en Fulham bij Manchester United bracht waar hij uitgroeide tot een van beste keepers ter wereld. 130 interlands heeft hij achter zijn naam staan waar hij uren voor heeft getraind onder begeleiding van diverse keeperstrainers. Dat moeten clubs als voorbeeld nemen in plaats van via advertenties te vragen of er nog ergens een doelman rond loopt. Geld vrij maken voor een keeperstrainer betaald zich altijd uit is namelijk mijn mening. Dus verenigingen ….. wakker worden en ophouden met de onzin van keeper gevraagd maar zelf gaan opleiden!!

Deel 5 Historie Euro voetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

In deel vijf van de historie van Eurovoetbal is te lezen dat de financiële situatie voor het organiseren van een groot toernooi steeds lastiger wordt,treedt Jacques 'd Ancona terug als voorzitter en ook komt er met Emmen een derde plaats bij waar de openingswedstrijden van het toernooi gespeeld gaan worden

Marum zaterdag promoveert naar derde klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 

Johannes Kalfsbeek schreef dit seizoen alle verslagen ,op een na, over het eerste elftal van de zaterdagafdeling van de SV Marum.Mooi dat het laatste verslag gaat over de promotie naar de derde klasse en waarin in het verslag de trots en liefde voor SV Marum prachtig en met emotie geschreven wordt.

De historie van Eurovoetbal deel vier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Deel vier van de historie gaat over de periode dat onder andere Patrick Kluivert, Clarence Seedorf en Jordi Cruijff hun opwachting maakten op Euro voetbal. Ook wordt, in 1995, voor het eerst op vrijdagavond in twee stadions afgewerkt namelijk het Abe Lenstra Stadion en uiteraard het Oosterpark Stadion.

Clublied Engelbert

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Soms is een clublied zeer kort en eenvoudig van tekst zoals het clublied van Engelbert.

Bedankt E1-junioren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Aan alles komt een einde en dat is wat het voetbalseizoen betreft ook zo.

Marum-Glimmen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Ik begon mij al ongerust te maken maar gelukkig kwam het verslag van Marum-Glimmen toch binnen van de man met de prachtige woordkeuzes, Johannes Kalfsbeek:

Historie Eurovoetbal deel drie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

In deel drie wat de historie van Eurovoetbal is onder andere te lezen dat Dennis Bergkamp, de broertjes de Boer en Edwin de Sar tot de deelnemers hebben behoort plus het feit dat de kosten steeds hoger worden om het toernooi te organiseren.

banner

1986 In het pinksterweekend van 17, 18 en 19 mei 1986 beleefde Eurovoetbal haar tweede lustrum. Het aantal toeschouwers valt, met 25.000 mensen, iets tegen. Een mogelijke oorzaak werd door de organisatie gezocht in de richting van het programma van het betaalde voetbal dat door de ijzel afgelopen winter nog niet afgerond was. De buitenlandse deelnemerslijst bestond uit: Coventry City, Aberdeen, Sporting Lissabon, het nationaal Zwitsers jeugdelftal, de DDR en Tsjecho-Slowakije. Vanuit Nederland kwamen: FC Twente, FC Groningen, het Euro City team, NAC, het Nederlands jeugdelftal en PSV richting het jubilerende toernooi. FC Groningen wist zich voor de tweede keer in de geschiedenis te plaatsen voor de finale waar het de nationale ploeg van Oost-Duittsland trof. Door de Oost-Duitsers met 2-0 te verslaan won favoriet FC Groningen voor het laaiend enthousiaste thuispubliek de Eurovoetbalfinale. Een prestatie van de jeugd van FC Groningen die tot nu toe nog nooit geëvenaard is wat het toernooi betreft. Topscoorder van het toernooi werd Krommendijk (Nederlands jeugdelftal) en Vodicka van Tsjecho-Slowakije wordt uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Tom Krommendijk gold trouwens als een van de grootste talenten uit die tijd en speelde naast de diverse jeugdselecties later ook voor AZ’67, Feyenoord en FC Twente speelde waar hij in de zomer van 1990 een twee jarig contract ondertekende. Op 24 augustus van dat zelfde jaar abrupt een einde aan het leven van Krommendijk toen hij op 23-jarige leeftijd bij een verkeersongeval op de weg tussen Enschede en zijn woonplaats Hengelo om het leven kwam.

 

1987
De weergoden waren het Eurovoetbaltoernooi van ’87 niet gunstig gezind. De regen viel met bakken vol naar beneden. Er kon niet geparkeerd worden op de drassig geworden weilanden en veel auto’s kwamen vast te staan in de blubber en moesten door tractoren worden losgetrokken. Dankzij medewerking van de politie mochten auto’s geparkeerd worden op plaatsen waar dat normaal gesproken verboden was. De organisatie had voor het eerst het nationaal elftal van de Sovjet-Unie op het toernooi. Andere buitenlandse clubs waren: Nottingham Forest en Everton FC uit Engeland, Spartak Praag uit Tsjecho-Slowakije, Sporting Lissabon uit Portugal en Celtic uit Schotland. Vanuit Nederland kwamen Ajax, PSV, FC Groningen, FC Twente, Euro city team en de Friese Profjeugd. Het hoofdveld van het Esserberg stadion werd tijdens de poule wedstrijden gespaard waardoor de wedstrijden om plaats 1 tot 4 wél in het stadion plaats konden vinden. De finale werd gespeeld door Ajax met o.a Dennis Bergkamp, Brian Roy en de broertjes Ronald en Frank de Boer tegen Nottingham Forest. Gewapend met paraplu’s kwamen er maar liefst 12.000 toeschouwers naar de Esserberg om naar de finale te kijken. Een finale waarin Nottingham met 3-2 te sterk was voor het jeugdelftal van Ajax. De derde plaats was voor Sporting Lissabon en de Russen worden vierde. Wel wint de Sovjet-Unie de Fair-play cup voor wat deze uitgave van het toernooi betreft.

1988
Op 21, 22 en 23 mei 1988werd in Haren weer gestreden om de Eurovoetbalbeker. Het publiek kon in het zonnetje genieten van wedstrijden tussen prima ploegen uit heel Europa. De Sovjet-Unie, Finland, FC Barcelona, Hellas Verona, KV Mechelen, Banik Ostrava en winnaar van vorig jaar, Nottingham Forest, zijn van de partij. Ook uit Nederland kwamen grote namen naar het toernooi, zoals de top drie: Feyenoord, Ajax en PSV.Daarnaast zouden Veendam en FC Groningen proberen om er voor thuispubliek mooie wedstrijden van te maken in het Esserberg stadion. Het Euro Cityteam is na drie jaar van het toneel verdwenen daar het niet langer kon voldoen aan de kwaliteitseisen die de organisatie aan de deelnemende clubs had gesteld. De Friese Profjeugd onderging het zelfde lot na tegenvallende resultaten in het toernooi dat deze editie een finale bracht tussen PSV en Nottingham Forest. Nottingham bleek een niet te kloppen ploeg voor PSV, de Eindhovenaren werden namelijk met 2- 1 geklopt. Ajax viel tegen door op de achtste plaats te eindigen. Rusland eindigde als derde en Barcelona bezette de vierde plaats. Het was tevens het afscheid van scheidrechter Egbert Mulder die voor deze gelegenheid op Eurovoetbaltoernooi zal fluiten. Wat niet vaak voorkwam gebeurde in ’88. Het bestuur van Stichting Eurovoetbal zag zich genoodzaakt de begeleiders van Hellas Verona, dat zich als een stel relschoppers gedroeg, zondagochtend een berisping te geven. Het aantal toeschouwers was mede door het prima weer opgelopen tot 28.000 in drie dagen, een evenaring van het record. Debutant Veendam kreeg de prijs voor de sportiefste ploeg.

1989
Hoewel het hier de dertiende editie betrof verkeerd het bestuur van Eurovoetbal in de luxe situatie dat ze een reservelijst van gegadigde clubs konden hanteren. Het bestuur was erg tevreden over de bezetting. De DDR en de Sovjet-Unie vertegenwoordigen het Oost-Europese voetbal. Nottingham Forrest zal ook weer van de partij zijn. De andere grote namen zijn: Matra R. Paris( waar oud-ajacied Sonny Silooy nog onder contract heeft gestaan, Sampdiora (Italië), Malmö FF (Zweden), Glasgow Rangers, Ajax, PSV, FC Twente, FC Groningen en Veendam. Evenals in 1988 bereikte PSV de finale al ging het niet van een leien dakje. In de poule wedstrijden speelde PSV maar liefst vier keer 0-0. In de finale troffen de Eindhovenaren de spelers van Malmö. De Zweden lieten twee dagen lang het beste en het productiefste voetbal zien. Na een spannende finale met voor beide ploegen veel kansen bleef het 0-0. Pas in de tweede verlenging was het Twan Scheepers die PSV de winst bezorgde. Voor het eerst ging de beker mee naar Eindhoven. De Russen eindigden wederom als derde en Nottingham Forest werd vierde. Malmö was de best scorende ploeg van het toernooi, de zweden scoorden 13 van de 83 goals van 1989. Het was ook een toernooi met veel gele en 2 rode kaarten. Glasgow Rangers en de Sovjet-Unie waren de koplopers met 10 en 9 kaarten.

1990
Voor het eerst wordt het toernooi gespeeld over vier dagen. Dankzij een financiële steun van de organisatie “Groningen 950” werd het mogelijk om het jeugdteam van het Braziliaanse Flamingo naar de Esserberg te halen. De openingsdag wordt er gespeeld in het stadion van Veendam, de overige dagen worden gespeeld in het Esserbergstadion. Naast Flamingo zullen Galatasaray (Turkije), Universitatea Craiove (Roemenië), VfB Stuttgart (BRD), Manchester United, FC Aberdeen, de Sovjet- Unie, Frankrijk, Ajax, PSV, FC Groningen en Veendam deelnemen aan de strijd om de Eurovoetbalbeker. Tijdens het toernooi was niet het spelniveau maar het barre weer gespreksonderwerp nummer één. De sportieve handelingen op het veld hadden sterk te lijden onder de slechte weersomstandigheden. Ondanks de regen vonden nog altijd zo’n 20.000 mensen hun weg naar Eurovoetbal tijdens het pinksterweekend. Zij konden op pinkstermaandag zien hoe in de finale de Sovjet-Unie in de zevende minuut van de verlenging Ajax versloeg. De Sovjets hadden met Kashentsev ook de topscoorder van het toernooi in de gelederen. Edwin van der Sar (Ajax) werd uitgeroepen als beste doelman. De hoge verwachtingen die men had van het West-Duitse team kwamen niet uit. Het team eindigde jammerlijk als laatste. Flamingo werd in de wedstrijd om de 3de en 4de plaats verslagen door landskampioen PSV. De begroting van Eurovoetbal 1990 bedroeg 275.000 gulden, dat is maar liefst zes keer zoveel als de 45.000 gulden die in ’77 werd begroot. Dit illustreert hoezeer de stichting Eurovoetbal in de loop der jaren is geprofessionaliseerd. Dit alles werd mogelijk gemaakt door sponsoren, bedrijven en subsidies

 

Historie van het Eurovoetbal deel 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Deel twee over de historie van Eurovoetbal gaat over de periode tussen 1980 em 1985 waarin het opvallend was dat er veel landenteams deelnamen en waarvan Tsjecho-Slowakije in de beginjaren tachtig zelfs twee keer de titel won in Groningen.

 

Clublied Gronitas

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Gronitas1

Het onderstaande clublied werd in 1967 gecomponeerd en geschreven door Roelof Stalknecht ter ere van de  promotie van het eerste elftal van Gronitas naar de 2e klasse.

Zoals iedereen kan lezen was het er een die op de actuele situatie inspeelde en op het feest na de beslissende wedstrijd losbarstte ongetwijfeld veelvuldig is gezongen 

Er is maar een club waar ik in pas
                   Dat is Gronitas
                   Dat is Gronitas
In die club voel ik mij in mijn sas
                   In mijn eigen Gronitas
Dat zijn de jongens zonder franje
Dat zijn de boys in't groen-oraaanje
Er is maar een club waar ik in pas
           Dat is Gronitas,Dat is Gronitas
Met die club gaan wij naar de 2e klaaaaas
Met ons eigen Gronitas.
 
 

 

Joodse Clubs in Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Joodse clubs in de stad Groningen

In het onderstaand artikel belicht Gerard Helsma de twee Joodse voetbalclubs uit de stad Groningen, de Raven en Hakoah. Verder krijgen we te horen dat Ajax van origine geen Jodenclub is wat altijd werd beweerd maar dat het in zogenaamde Geuzennaam is die ook door een beroemde Engelse club wordt gevoerd.

In het onderstaand artikel belicht Gerard Helsma de twee Joodse voetbalclubs uit de stad Groningen, de Raven en Hakoah. Verder krijgen we via Gerard te horen dat Ajax van origine geen Jodenclub is wat altijd werd beweerd maar dat het in zogenaamde Geuzennaam is die trouwens ook door een beroemde Engelse club wordt gevoerd.

Joodse Groningers hadden met Hakoah
en De Raven rijke voetbalhistorie.
==========================

De naoorlogse generatie zal zich waarschijnlijk nooit kunnen voorstellen hoe de Joodse gemeenschap heeft geleefd omdat er haast niets is wat er aan herinnert.
De oorlog maakte op beestachtige wijze een eind aan 400 jaar Joodse gemeenschap.
Een belangrijk deel van de Joodse leven speelde zich af in de omgeving van de Folkingestraat. voor de oorlog woonden er ongeveer 3500 joden in de stad Groningen.
Het merendeel vestigde zich om en nabij de synagoge en in de nabijheid van andere Joden. Bekende zaken waren o.a. Bollegraaf, Hildesheim, Velleman en Kisch.
Bekende Hotels waren o.a. Hoogstraal en Kiek.
De Joodse gemeenschap had veel gezelligheids en sportverenigingen.
Heel bekend waren de gymnastiek vereniging Atilla, al opgericht in 1898, de atletiek vereniging Ivria en de voetbalverenigingen DE RAVEN en HAKOAH.
Het was in 1920 dat het joodse voetbal zijn intrede deed in de stad Groningen, en deel
ging nemen aan de competitie van de Groninger voetbalbond. De oprichters wilden vooral de jeugd van de straat halen. De vereniging droeg de naam De Raven.
Het eerste bestuur had als voorzitter B. Koekoek en als secretaris C. Berkelo. Al tenues werd gekozen: zwart hemd en witte broek. En er werd gespeeld op de terreinen van het Stadspark. Het eerste elftal kwam uit in de 2e klasse B van de GVB met ploegen als Rapid, Via, Gruno en Blauw Geel. De Raven eindigde het eerste jaar in de middenmoot.
Voor promotie moest men wachten tot 1926 toen De Raven kampioen werd en promoveerde naar de eerste klasse.In dit jaar werd liefst met 5-1 gewonnen van nummer drie, Helpman. Het tweede elftal van De Raven moest dit jaar helaas degraderen.
De Raven had bekende spelers zoals: Jopie de Vries, Bram Behr, Aron Stoppelman, Iesi Mulder, Rupie Cohen, Koenie Bohemen, Bernard van Zanten, Mo Behr, Leendert Polak, Louis Tromp, Hartog Bohemen, Sammie Velleman, Bennie van Dam, Simon Bohemen.
De Raven heeft bestaan tot 1928/29 toen het eerste en het tweede elftal degradeerden
en de vereniging opging in Hakoah (de kracht).
Hakoah werd opgericht op 1 juni 1929, voorzitter was van Gelder en secretaris B. Behr.
Als tenue werd gekozen: witte broek en een rood/wit geblokt shirt. Er werd gespeeld op het Exercitieveld aan de Hereweg
Ook deed het elftal mee aan de Joodse sportdagen in den lande.
Hakoah groeide tot een van grootste voetbalverenigingen van de stad Groningen en
speelde met veel succes in de top van de GVB. Het jeugdelftal werd zelfs kampioen van de GVB. In 1932 werd Hakoah 1 zelfs kampioen op de Joodse Olympiade in Antwerpen.
Bekende spelers van Hakoah waren o.a. : van Dam/Frank/Kisch/Blok/Bollegraaf/van Dam/Cohen/Muller/Rosenthal. Trainer was de bekende impresario Herman Rinket.
Veel plubiek was er vaak bij de wedstrijden van de Joodse clubs, vooral omdat er altijd wat te beleven was en de humor er vanaf droop. Het is menigmaal gebeurd dat een ieder schuddebuikte van het lachen. Er doet zelfs een verhaal de ronde dat een scheidsrechter die de slappe lach kreeg en zijn fluit in slikte door een speler werd gevraagd als hij honger had. Ook een speler met een kale kop werd vaak tegemoet getreden met: hallo krullebol. Na afloop werden er ook vaak moppen verteld.
Een bekende mop was: Een voorname dame komt bij Moos in de winkel
met zuivelproducten,bekijkt de eieren en vraagt:Zijn ze wel vers? Waarop Moos zijn vrouw roept en zegt: Ach Saar, voel jij even of de eieren al koud genoeg zijn om verkocht te worden.

In 1938 ging Hokoah in het oranje voetballen, wat door een ieder met respect werd ontvangen. Zij wilden in deze roerige jaren een ieder laten zien dat ze Nederlanders waren. Vele Hakoah spelers kwamen uit voor vertegenwoordigende elftallen. Bennie van Dam speelde zelfs in het Nationale Joodse team, en werd gevraagd om voor het Weense Hakoah te gaan spelen zijn moeder wou dit echter niet hebben zij vond hem nog te jong.
Hakoah speelde zijn laatste wedstrijd in haar bestaan thuis tegen Boerakker op 27 april 1941 in de noodcompetitie en won met liefst 9-1.
Hierna was het gedaan met de vereniging en wachten de leden de verschrikkingen van de 2e wereldoorlog.
Van de 3500 Groningse Joden zijn er slechts een kleine 200 overgebleven.
Velen hebben hun leven gelaten in de concentratie kampen.
Van de leden van Hakoah zijn maar een handje vol in leven gebleven.
Met Izak Muller en Norbert Rosenthal heb ik in Drachten en Utrecht nog vele gesprekken gevoerd over hun belevenissen. Alles heb ik verwoord in het door mij geschreven boek in
1998: HET JOODSE VOETBAL IN GRONINGEN.

In den lande spreekt men vaak over Ajax de Joden club, dit is volledig onjuist. Voor de tweede wereldoorlog waren er in Amsterdam Joodse clubs als: HDEW en Wilhelmina Vooruit.
De aanhang van Ajax was wel merendeels Joods, omdat de Meer (het oude stadion)van Ajax dichtbij de Joodse buurt lag. Ook onder de aanhangers van de bezoekers waren veel Joodse supporters. VANDAAR DE GEUZENNAAM JODEN.
Buiten Nederland is er nog een voetbalclub die de geuzennaam JODEN hanteert: het Engelse Tottenham Hotspur.

Clublied Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

Middelstum

v.v. Middelstum

Het clublied van Middelstum werd ook door Gerard Helsma opgespoord en  hier onder is de tekst van het clublied te lezen van de vereniging waarvan het eerste elftal nog in een felle strijd verwikkeld is om degradatie naar de derde klasse te ontlopen. Vorig seizoen werd in het jaar dat de v.v. Middelstum haar 75 jarige bestaan vierde de tweede klasse behaald maar in het huidige seizoen verkeerde Middelstum steeds in de onderste regionen en zag het er even naar uit dat er rechtstreeks gedegradeerd zou worden. Maar het karakter, waar trouwens de totale vereniging bekend om staat, zorgde ervoor dat men van de laatste plaats afkwam en nu via de nacompetitie gaat proberen om het tweede klasserschap te behouden waar Puurvoetbalonline ze alle succes bij wenst.

 
                  Clublied v.v.Middelstum
 
refrein
 
Mijn Middelstum,dat is toch alles
want ons Middelstum staat nummer één.
Dat hoeft geen ene doctorandus uit te leggen
want dat Middelstum,dat zit dwars door je heen.
 
Wanneer ik op vakantie ben,dan denk ik vaak terug
aan 't veld en aan die jongens daar,dan wil ik vliegensvlug
naar Middelstum naar 't dorpje daar,ik mis het allemaal
want Middelstum mijn cluppie is,mijn hoogste ideaal.
 
refrein
 
De ene heeft het vissen en de andre heeft een fiets
maar ik heb dus mijn Middelstum en anders liever niets
want spelen in het blauwe shirt dat is een hele eer.
Het is wel geen oranje maar het zegt me toch veel meer.
 
refrein
 
Ja mensen het lijkt sentimenteel
maar als je op die velden komt,dan merk je het
meteen,Middelstum dat is een club,
dat gaat  dwars door je heen.
 
refrein
 
 
 

Jubileum Gruno groot succes

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Van Pieter Woudstra kreeg puurvoetbal online het verslag van een zeer succesvol jubileum wat Gruno in het weekend van 15 t/m 18 april .

Verslag van de week: Warffum2-Hunsingo 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

We vonden weer een verslag dat met veel humor en een serieuze toon geschreven werd. Een verslag van een duel dat weliswaar door Hunsingo 3 gewonnen werd tegen de reserves van de v.v.Warffum maar werd ontsierd  door een dubbele beenbreuk van Hunsingo-speler Rene Terhave.

Hunsingo F1 naar volgende bekerronde!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Voor Hunsingo F1 stond donderdag j.l. een midweekse bekerwedstrijd op het programma. Tot dusver kon F1 een mooi rijtje bekeroverwinningen noteren:

Hunsingo F1- Leo F1 11-0
Eenrum F1- Hunsingo F1 3-13
Kloosterburen F1- Hunsingo F1 1-13
Hunsingo F1 – Viboa F1 2-1
Hunsingo F1- Appingedam F1 2-0

In deze vierde ronde voor ‘de cup’ stond een onvervalste “Heracliden oet!”op het programma. Met de macaroni nog in de mondhoeken stonden de spelers al om 17.45 uur met hun sporttas klaar voor een ritje naar het Noorden. In colonne reed het hele circus naar Uithuizermeeden. De leider van Heracliden was zeer onder de indruk van de grote supportersschare die meegekomen was: voor elke speler een privéauto en minstens drie verzorgers.
Na een snelle bespreking in een kleedkamer, die door de dames schoolvoetbalsters een dag eerder in een zwijnenkeet was omgetoverd, mochten de spelers los voor deze avondwedstrijd.
Zoals de laatste weken ook al het geval was, vloog Hunsingo er vanaf het beginsignaal vol in. Door veel druk wisten de roden de blauwen terug te dringen tot hun eigen doelgebied. Het duurde dan ook niet lang of de 0-1 lag door een intikker van Jack achter de Heracliden-keeper. Dat Heracliden niet voor niets al zo ver in de beker waren gekomen lieten ze zien na een goed uitgespeelde counter 1-1.
Toch was het Hunsingo die het spel dicteerde. Het spel was niet zo goed maar de voorwaartse drang was enorm. Via goals van Timo en Tom stond er dan ook een dikverdiende 1-4 ruststand op het scorebord.
Na de rust was het eigenlijk hetzelfde verhaal: Hunsingo in de aanval en de Heracliden af en toe even gevaarlijk via een counter. Nog voordat het publiek op het veld stond had Tijs echter de goalie al gepasseerd. Alieke en Timo deden hier nog een goal bij en vooruit, Heracliden ook nog één, wat opgeteld een 2-7 overwinning voor Hunsingo opleverde.
Hoogtepunt van het penaltyschieten was het duel tussen tien blauw-witten en tien rood-witten wie de bal het eerste uit de sloot kon halen. Sven beleefde hier zijn hoogtepunt door al balancerend op een buis zonder natte voeten en mét bal weer veilig aan de wal te komen.
Na wat teambuilding onder de douche (hoe deel je één douche met elkaar?) ging iedereen weer voldaan naar eigen huis en haard.
We zijn erg benieuwd hoe ver we nu eigenlijk zijn (finale?)en wie de mogelijk volgende opponent zal zijn? Eerst over twee dagen maar naar Ten Boer voor de competitiewedstrijd tegen Omlandia.

Sicco.

F1 succesvol in Duitsland!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 

Een mooi verslag van het toernooi wat de F1 van Hunsingo speelde op paasmaandag in Osterscheps en wat door Sicco Mulder geschreven is .

KRC 2-Ezinge 3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

We hebben er weer een gevonden en wel het duel tussen het derde elftal van Ezinge en KRC.

Paasvoetbal ( deel2)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Toen ik paaszondag wakker werd hoorde ik een geluid waar ik vroeger als jong voetballertje niet blij van werd namelijk het tikken van regendruppels tegen het raam.

Paasvoetbal (deel 1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

Het paasweekend ligt al bijna twee weken achter ons als deze reportage geplaatst wordt die als kop, Paasvoetbal" heeft meegekregen.

F2 Kloosterburen dagje op Schier

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 

Zaterdag 3 april was het zover dat de F2 van Kloosterburen de oversteek naar Schiermonnikoog maakte om tegen hun leeftijdsgenootjes van de Monnik te voetballen. Hoe het de jongste jeugd verging lezen jullie in onderstaand verslag.

Glimmen _ Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

Door het mooie verslag van Paul de Vries rond het duel tussen Lycurgus MC2 en Hunsingo MC3 kwam ik op het idee om in de rubriek wedstrijd van de week er een wedstrijd uit te lichten aan de hand van een wedstrijdverslag.

De 15 vragen aan Jamall Zimmerman (CVVB F4)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Maandinterview

Jamall Zimmerman voetbalt in de F4 van CVVVB uit Bedum en is een achterneefje van oud-FC Groningen speler Bert en Angelo Zimmerman die op dit moment bij Emmen onder contract staat.

Ard Torrenga ziet nieuwe Bergkamp

op . Geplaatst in De derde helft

.

Dinsdag was de eerste echte krachtmeting van KNVB district Noord o 14. Op het prachtige sportcomplex van SC Emmeloord was district West 1 (Amsterdam e.o.) de tegenstander

Door Ard Torrenga

Prachtig verslag Lycurgus MC2- Hunsingo MC3

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

 
Wedstrijdverslagen kom je uiteraard veel tegen op de diverse clubsite,s. Ik lees ze graag en er zijn schrijvers bij, zoals Johannes Kalfsbeek uit Marum en Harrie Reitsema uit Kloosterburen die er een uiterst frivole pen op nahouden. Op www.vvhunsingo.nl  kwam ik een prachtige tegen die ik de bezoekers van Puurvoetbalonline niet wil onthouden  geschreven  door : Paul de Vries

GVAV Rapiditas E1 komt goed uit Winterstop

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

GVAV Rapiditas E1 kon na de lange winterstop waarin het team onder andere aan een groot zaalvoetbaltoernooi in Duitsland meedeed op zaterdag 13 maart eindelijk weer voor competitieverplichtingen de wei in.

Hunsingo F1 naar volgende bekerronde

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Verslag van de week

hunsingo 

 

 

Enkele weken geleden maakten we al melding van het Feit Dat de F1 van Hunsingo uitgenodigd was op een toernooi in Duitsland. Het moment komt steeds dichter bij Winsumer Dat de jeugdige ploeg richting het land waar op dit moment dat Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en Louis van Gaal furore maken zullen vertrekken.

Voor de pupillen zal het aftellen al begonnen zijn wel bijna voor het zover is zaterdag speelden ze eerst nog voor de beker tegen Appingedam wat deur de Winsumers met 2-0 gewonnen werd.

Op de site van Hunsingo Kwam ik het verslag van dit duel tegen die erg leuk was om te lezen. We hebben het verslag toegevoegd Zodat we het team een beetje leren kennen die de reis naar Duitsland gaat maken

 

Bekerwedstrijd Hunsingo F1 - Appingedam F1 2 - 0 (1-0)

De 'Road to the Kuip'kreeg op zaterdag 20 maart een vervolg.
In de voorbereiding op de competitie speelden we bekerwedstrijden in een poule. Drie ruime overwinningen op streekgenootjes Bracht ons tot de 1e knock-out bekerronde. In deze ronde bleven we tegen zustervereniging Viboa Met een 2-1 overwinning aan de goede kant van de score. Vandaag moesten we tegen het roemruchte Appingedam aantreden. In september 2009 hadden we nog 4-1 verloren van de Zwart-Witten voldaan. Maar Bekervoetbal kent andere wetten.
Onder een fris gesternte begon de wedstrijd om 9.00 uur onder leiding van Klunder jr.. Omdat Appingedam principieel met 7 tegen 7 wil spelen (waarom niet lekker 8 tegen 8) hadden we 3 kleumende spelertjes aan de kant staan.
Net als in september Appingedam combineerde wat soepeler maar gooide Hunsingo er veel strijd en inzet tegenover. Tijs gaf als hardwerkende middenvelder het goede voorbeeld en maakte zomaar een sliding van ruim 2 meter. Tom heeft in de persoon van Sander inmiddels een nieuw maatje gekregen in de verdediging. Met gevaar voor eigen leven hartstochtelijk en verdedigden Zij maakten de aanvallen van Appingedam onschadelijk. Als een van de twee moe, Werd was er altijd nog Chris om de helpende hand toe te steken. Alieke, Sven en Timo Gaven Alles op het middenveld en brachten zo spitsen Edward en Jack in Stelling. Doelpunten leverde dat in eerste instantie nog niet op. De harde wind werkte in het voordeel van Appingedam en Zij kregen ook een aantal mooie kansen. Gelukkig voor ons was Lucasiano weer in bloedvorm en ranselde alle ballen uit zijn doel. Een messcherpe counter van ons leverde in eerste instantie niet meer op dan een corner. Tijs schoot strak voor en Edward werkte de bal heerlijk in het doel. Een 1-0 Ruststand was het gevolg.
De spelers kregen in de rust de complimenten voor hun inzet. Wel was het belangrijk om te blijven voetballen en aanvallen. Met deze tips begon de tweede helft met wind mee.
Al snel bleek de wedstrijd gekanteld. Appingedam combineerde Nog steeds gemakkelijker maar Hunsingo was meer in de aanval. Een aantal fraaie kansen werden niet benut en Appingedam probeerde te scoren via hun eenzame maar goede spits. Toch was het Hunsingo die via de slim spelende Timo op een 2-0 voorsprong kwam. Omdat Lucasiano verder ook geen krimp meer gaf  werd de volgende bekerronde gehaald.
De penalty's werden genomen en wij kregen de complimenten van de uiterst sportieve trainersstaf van Appingedam.
De sfeer onder de douche was geweldig en wij zijn erg benieuwd wie onze volgende bekertegenstander zal zijn.

John en Sicco.

 

Vingertje omhoog

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in De derde helft

 

                                                                

Door Ard Torrenga

De 15 vragen aan Alma van Veen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 Alma van Veen is  Managementsecretaresse bij de Hanzehogeschool Groningen en trotse moeder van Bas van Veen  die van de E1 van GVAV Rapiditas naar de D2 gaat van FC Groningen gaat volgend seizoen. 

de 15 vragen aan Wiebe Leistra(Ezinge C1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 

Wiebe Leistra heeft als speler van de C1 van Ezinge een uniek record in zijn bezit De jonge voetballer presteerde het om op 26 september 2009 tegen de C1 van TEO 10 keer te scoren in een wedstrijd die door Ezinge met 0-13 werd gewonnen.

de 15 vragen aan Marc Roelaarts (Gorecht 6)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

Marc Roelaarts is voetballer/keeper in het zesde elftal van de v.v. Gorecht. Naast voetballer is hij ook actief als muzikant in de band Ten-Speed die in de Noordelijke provincies al jarenlang furore maakt op feesten en partijen

de 15 vragen aan Dion Paapst (GVAV Rapiditas E1)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

Dion Paapst is  op 1 maart 1999 in Groningen geboren en daar nog steeds woonachtig.In de E1 van G.V.A.V.Rapiditas speelt hij als centrale middenvelder en staat samen met zijn teamgenootjes boven aan in de hoofdklasse nadat ze tegen hun grote concurrent Be Quick op de Esserberg een keurige 2-3 zege behaalden 

de 15 vragen aan Frank Werkman( Ezinge E1 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 

Frank is de oudere broer van Steven Werkman die als eerste aan bod kwam in de 15 vragen aan. Hij speelt in de E1 van de v.v. Ezinge en heeft daarbij het voordeel dat vader Hedzer, nog spelend in het vierde team van Ezinge, leider is van zijn team.

de 15 vragen aan Hunsingo MC 3 speelster Xiao Wei Pettinga

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

Xiao Wei Pettinga is op 9 oktober 1996 geboren in China en wel in de plaats Whuang Po.

Op vier jarige leeftijd kwam ze naar het Groningse Mensingeweer en ging op jonge leeftijd bij de v.v. Eenrum voetballen.Ze heeft ondertussen Eenrum ingeruild voor Hunsingo

Trainer Onno van Dijk (FC Grootegast)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 De op 20 maart 1976 in Kootstertille geboren Onno van Dijk is aan zijn eerste seizoen als trainer bij de FC Grootegast bezig. De club uit het gelijknamige dorp en de oefenmeester uit Harkema hebben enkele weken terug al besloten om de samenwerking met in ieder geval nog een jaar te verlengen . 

Rik Leistra v.v. Ezinge C1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

 Rik Leistra voetbalt in de C1 van de vereniging die al sinds jaar en dag in het nabij Ezinge gelegen Feerwerd haar wedstrijden speelt en is geboren op 10 september 1996.De voetballer die er enkele jaren geleden om bekend stond dat hij geregeld dezelfde haardracht had als David Beckham geldt als een van de talentjes die Ezinge rijk is

Eric Vos (Viboa 1 )

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

                   

Eric Vos speelt sinds het seizoen 2006-2007 in de hoofdmacht van Viboa. De op 31 maart 2010 23 jaar wordende middenvelder was in zijn jeugdjaren al een zeer talentvolle voetballer en maakte al op jonge leeftijd de overstap van Kloosterburen naar C..V.V.B uit Bedum en nu dus in de hoofdmacht van Viboa

Jasper Dijkstra: Mijn hart ligt bij Ezinge

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Een elftal vragen aan

In september 2004 tijdens de wedstrijd tegen KRC scoorde Jasper Dijkstra zijn eerste competitietreffer voor de v.v. Ezinge. Op zaterdag 12 december bereikte hij een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière door in de wedstrijd tegen VVSV’09 zijn 100e competitiedoelpunt voor de plaatselijke hoofdmacht te produceren.

Puurvoetbalonline zocht de 22 jarige spits op voor het volgend interviiew