Writersblock

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Maanden geleden werd ik op het UMCG gebeld door Ger Westra van de Stichting vrienden van het UMCG. Hij vroeg mij of ik aan de Handdruk mee wilde werken.

 


 

 

Maanden geleden werd ik op het UMCG gebeld door Ger Westra van de Stichting vrienden van het UMCG. Hij vroeg mij of ik aan de Handdruk mee wilde werken.

De Handdruk is het magazine van de Vrienden van het UMCG die naar  diverse sponsoren van bijvoorbeeld de Beatrix-kinderkliniek gaan en de leden van de Raad van Bestuur en meer hooggeplaatste notabelen. Ik kon mij er niet direct iets bij voorspellen wat mijn rol in de Handdruk moest worden maar  dacht ik laat mij verrassen. Nou die verrassing kwam er voor de volle 100 %. Ger vertelde dat men mij had uitgekozen tot bijzondere UMCG-er van de maand door mijn hobby van het schrijven van wedstrijdverslagen en het maken van interviews voor de Ommelander Courant. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet stond te trappelen met betrekking tot dit verzoek en vroeg even bedenktijd. Ik ben niet van het op de voorgrond staan en zag mij dan ook nog niet in met mijn kop in de Handdruk verschijnen. Na  echter nog een keer met Ger gesproken te hebben stemde ik uiteindelijk toe. Op de kamer van Ger was het gesprek met de vaste medewerkster wat de Handdruk betrof gearrangeerd en ze vroeg van alles. Hoe het begonnen was, hoe groot het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant was etc. Maar op een gegeven moment vroeg ze of ik weleens een writersblock had. Ik had werkelijk geen idee wat ze bedoelde en ze legde uit dat het een blokkade is bij het schrijven van een artikel. Ik antwoordde oprecht dat ik zoiets nog nooit meegemaakt had waarop ze mij verbaasd aankeek. Het werd een mooi artikel en de reacties binnen het UMCG waren over het algemeen leuk te noemen behalve bij een bepaalde groepering die dat wat een ander doet nooit op de juiste waarde kunnen/willen beoordelen maar liever veroordelen. Dit soort mensen denken zich altijd laatdunkend over activiteiten van een ander te moeten uitlaten en bevonden zich toen in de directe omgeving van mijn werkplek die gelukkig per 1 februari jl. gewijzigd is. Maar om even op het writersblock terug te komen, die kwam ik vlak voor onze vakantie naar Turkije tegen in het artikel dat ik over Hieke Zijlstra zou schrijven. Hieke vertelde veel en openhartig over haar carrière en andere zaken die haar bezighouden. Ik maakte een verhaal en had, geschreven onder tijdsdruk, er zelf geen goed gevoel bij. Ook Hieke niet begreep ik uit haar reactie en ik besloot het over de vakantie heen te tillen maar ook daarna...... het writersblock bleef. Begonnen weggelegd, weer begonnen ik bleef bezig en het lag aan mij en zeker niet aan Hieke haar informatie. Vanmiddag, 31 juli, heb ik haar gemaild dat ik een hernieuwde poging waag want ook zij verdiend na haar fijne medewerking een verhaal. Maar writersblock ik weet nu wat het is en kan iedereen verzekeren, daar raak je redelijk geïrriteerd door.