'Betweter' John Schurer(voorzitter suportersvereniging FC Groningen) moet van het dames/meisjesvoetbal afblijven!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

RTV Noord heeft een rubriek, betweters, waarin in een vijftal in de sport actieve personen hun mening geven over een stelling die hun wordt voorgelegd. De week was de stelling: Vrouwenvoetbal: Hans Nijland, pak de handschoen op!. Een leuke stelling waar een vijftal 'kenners hun mening over mocht geven. Sportjournalist William Pomp, oud-korfballer Kees Vlietstra, basketbalcoach Anjo Mekel, sportpresentator Frederick Stokker en John Schurer, voorzitter Supportersvereniging FC Groningen, mochten ons blij maken met hun mening.
Johan Staal
De eerste vier 'betweters' waren het er mee eens dat Hans Nijland de handschoen moest oppakken waar het er om ging of FC Groningen met een damesteam aan de eredivisie moest gaan deelnemen Dat  Hans Nijland zou investeren in het damesvoetbal zagen Pomp, Vlietstra, Stokker en Mekel niet gebeuren maar het viertal was wel van mening dat het damesvoetbal binnen FC Groningen een kans verdiende. Hoe anders was de mening van John Schurer. De voorman van de supporters van FC Groningen was duidelijk in zijn commentaar: 'Mijn vrouw onder de koffie: 'John wat vind jij van dat damesvoetbal?' Ik zei 'het is niks, wordt niks en zal nooit wat worden. Ik heb er niets mee. En ik bedoel dat niet denigrerend, maar loop er niet warm voor. Voetbal is voor mannen, fysiek is het te slap, tempo te laag en technisch brengt het te weinig, op een enkeling na.”
Uit zijn opmerking blijkt dat het opperhoofd van de supportersvereniging zijn eigen leden niet echt serieus neemt. Ik weet namelijk zeker dat er heel veel dames/meisjes lid zijn van de vereniging waar hij voorzitter van is. Meisjes/dames die met veel plezier tegen een bal aan trappen en dat in sommige gevallen misschien wel beter doen dan menig man binnen de supportersclub van de 'Trots van het Noorden'. De opmerking voetbal is voor mannen snap ik even niet want als er iets onzin is dan zijn het dit soort opmerkingen wel. Waarom zijn sporten zoals volleybal, rugby, handbal, waterpolo, ijshockey, judo, hockey en basketbal wel geschikt voor dames en meisjes en geldt dat niet voor het voetballen. Schurer vindt dat het tempo te laag is. Dat de technische vaardigheden minder zijn en het fysiek allemaal te slap is.
Als we dat even vertalen naar 'zijn' club FC Groningen kan ik Schurer verzekeren dat wanneer de selectie van FC Groningen een keer met Barcelona mee mag trainen de spelers van Barca zouden zeggen, gaan jullie even voor ballenjongen spelen dan gaan wij even trainen. Je moet namelijk geen appels met peren vergelijken maar als we praten over 140.000 meisjes en dames, en waar steeds meer bijkomen, die in Nederland de voetbalsport bedrijven praten we in mijn beleving over een serieuze, en snel groeiende tak, aan de 'KNVB-boom.
Schurer heeft niets met het damesvoetbal en wat kan. Er zijn er namelijk ook voldoende voldoende  voetballiefhebbers die niets hebben met  het 'getrap' in de eredivisie maar dan niet roepen van, het is niks, wordt niks en zal nooit wat worden. Die gewoon denken van, laat iedereen lekker zijn of haar ding doen  op een manier waar hij of zij zich prettig bij voelt. Zijn laatste opmerking, het is niks, wordt niks en zal nooit wat worden geeft ook aan dat John Schurer een mening geeft over iets waar hij onvoldoende van weet. Het dames/meisjesvoetbal is de snelstgroeiende sport in Nederland. Overal hoor je dat verenigingen blij zijn met een damesafdeling. Dat zegt voldoende over een stijgende populariteit van het dames/meisjesvoetbal. Wat dat betreft zou het juist goed zijn als Hans Nijland de handschoen wel zou oppakken en daarbij vooral niet moet luisteren naar 'betweter' John Schurer die er de ballen verstand van heeft waar het gaat om het dames/meisjesvoetbal in Nederland.