Natuurlijk wordt er op zondag 3 mei gewoon gevoetbald

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Het artikel http://wqd.nl/OKues wat ging over zondag 3 mei wanneer de bekerfinale PEC-FC Groningen wordt gespeeld zorgde voor de nodige reacties. Reacties die uiteraard meer uit de zondag dan de zaterdaghoek kwamen wat wel logisch te noemen is. Iets wat je namelijk geen ‘pijn’ doet hoef je je in principe ook niet mee te bemoeien.
Johan Staal
Maar gistermiddag voor aanvang van het duel Eenrum-Haren, en ook tijdens het duel, ging het wel over mijn stelling dat de bond het zondagvoetbal in district Noord en Oost beter met een week kon verlengen zodat iedereen in de beide districten kan genieten wat misschien wel nooit weer gebeurt. Twee ploegen in een bekerfinale uit districten die sinds kort ook nog eens als één district door het leven gaan dus hoe mooi wil je het hebben.
De meningen waren echter verdeeld en voor alle meningen viel wat te zeggen. De trainers die ik gisteren sprak waren duidelijk. Onze selecties zullen niet compleet zijn, wat ook gold voor de trainers die ik later op de avond sprak. Overal dezelfde geluiden van trainers die spelers hadden die graag bij de finale om de KNVB-beker aanwezig wilden zijn. Iets wat uiteraard niet iets is wat zo maar gaat lukken maar ze zullen er zijn die wel een kaart bemachtigd hebben. Dat zijn lastige toestanden voor trainers waar er een van zei, wie ben ik om mijn spelers te verbieden om naar de Kuip te gaan.
Er gingen echter ook stemmen op die het maar onzin vonden wanneer de bond zou besluiten om het programma van 3 mei een zondag door te schuiven. Iets waar ik vanuit mijn eigen optiek precies eender over denk maar wat in de huidige tijd niet meer werkt. Voor mij zou, wanneer ik nog voetballer was, het eigen voetbal altijd voor gaan omdat zelf voetballen leuker is dan er naar kijken maar waar op een gegeven moment een einde aan komt. Iedereen roept dat de mentaliteit van de huidige generatie voetballers/voetbalsters anders is en waar, zo hoorde ik gisteren, een bond zijn ogen niet voor moeten sluiten. Een logische opmerking vond ik dat van een trainer die met zijn ploeg nog in zwaar weer verkeert en hoopt dat hij en zijn ploeg de nacompetitie nog kunnen ontlopen.
Ook een opmerking was dat men wilde proberen om de wedstrijden eerder te spelen maar wat direct ‘getackeld’ werd omdat de laatste twee competitieronden op dezelfde dag en tijdstip gespeeld moeten worden. Iets waar wat lacherig over gedaan werd want een wedstrijd waar er evenveel op het spel staat als in de ‘kraker’ Bal op Dak 20 tegen Zeemeeuw 7 kan natuurlijk prima op een andere dag gespeeld worden. Zo werd er aardig wat gesproken over het ‘3 mei-verhaal’ maar blijft het angstvallig stil vanuit Zwolle/Heerenveen. Iets wat niemand echt verbaasde en waarschijnlijk ook niet gaat veranderen omdat iemand de passiviteit van de KNVB gistermiddag met een kwinkslag prima wist uit te leggen: ‘Reken er maar op dat er op zondag 3 mei gewoon gevoetbald wordt. Die gasten bij de bond zijn natuurlijk doodsbenauwd dat ze zelf geen kaartje kunnen bemachtigen. “