‘Ik vind Pelikaan S-voorzitter Wim Bulten geen arrogante klootzak.’

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Een van de favoriete uitspraken van de huidige trainer van Alex Pastoor, nu trainer van Sparta Rotterdam is, ik weet hoe de hazen lopen in het betaald voetbal. Een opmerking waar hij volgens velen hoog mee scoort in de poll van meest arrogante trainer in het betaald voetbal. Iets wat ook van toepassing zou kunnen zijn op Pelikaan S-voorzitter Wim Bulten die bij velen hoog scoort in de poll, de meest arrogante  klootzak van het Westerkwartier en omstreken.
Johan Staal
Wim Bulten wordt, zeker na de gebeurtenissen op zaterdag 10 januari na afloop van de finale tussen Pelikaan S en SV Marum  op het LVG in Leek, door velen afgeschilderd als een arrogante klootzak. Een arrogante klootzak omdat de flamboyante voorzitter bij alles wat hij doet een vorm van agressie oproept. Gisteravond kwamen er via facebook reacties op het artikel, ‘het viel allemaal wel mee in Leek’. Een cynische kop boven een artikel waarin ik reageerde op een column van Erik Ebbinge die vond dat de media, waaronder Puurvoetbalonline, het gebeuren in Leek groter maakte dan nodig was. In een van de reacties kwam naar voren dat het iemand wat tegen viel dat de heren journalisten  dhr. Bulten omschreven  als flamboyant terwijl ze arrogante klootzak bedoelden! Een opmerking die door mij werd beantwoord met, dat laatste is weer niet mijn mening.
Want dat is mijn mening, ik vind Wim Bulten geen arrogante klootzak omdat ik die ervaring niet heb. Wim Bulten heb ik een paar keer ontmoet. Een keer op een vroege maandagmorgen bij Bulten thuis, een paar keer op het complex in Oostwold, een keer op het complex van ZEC in Zandeweer en vorig jaar op het Leekster Voetbal Gala. Een gala waar ook toen al veel lawaai was rond de voorzitter van het ‘Manchester City’ van Oostwold.
Als voetballiefhebber maakte Wim Bulten mij toen een compliment omdat Puurvoetbalonline wat extra reclame maakte voor een prachtig zaalvoetbalevenement door onder andere voorbeschouwingen en portretjes van spelers op Puurvoetbalonline te plaatsen. Niet alleen van Pelikaan S maar van meer verenigingen. De oud-speler van Leek vond dat mooi en beloonde dat met het plaatsen van een banner op mijn site waar hij net als alle andere sponsoren een bedrag voor betaalde. Dat deed hij onder het motto, voor wat hoort wat. 
De laatste dagen is er veel over Wim Bulten geschreven. Voor zijn houding en gedrag  tijdens vooral de finaleavond scoorde hij bij velen een onvoldoende. Ook bij mij scoorde Wim Bulten geen voldoende want als voorzitter had ook ik het anders gedaan. Ik ken aardig wat voorzitters, en oud-voorzitters van voetbalclubs en allen waren anders naar het LVG gekomen dan de voorzitter van Pelikaan S deed. Die waren als vertegenwoordiger van hun club naar Leek gekomen en niet als een voorzitter die wist dat iedere stap die hij deed door ruim 2500 paar ogen werd gevolgd maar zich daar in houding en gedrag niets van aantrok.
Bulten geilt op aandacht was een opmerking die ik hoorde en inderdaad, een beetje aandacht in de media is iets wat Wim Bulten niet vervelend vind waar de soap rond het ontslag/wegsturen van Pascal Mulder een voorbeeld van was.
Maar dat betekent niet dat ik de voorzitter van Pelikaan S een arrogante klootzak moet vinden als ik die ervaring niet heb. Over beeldvorming hoeft niemand mij iets uit te leggen want mijn periode in het UMCG heeft mij op dat gebied ervaringsdeskundige gemaakt. En ook de talloze interviews die ik voor de Ommelander Courant heb mogen doen hebben mij geleert dat een bepaalde beeldvorming vaak niet klopt als je de te interviewen personen beter leert kennen.
Ik heb de wijsheid absoluut niet in pacht en veroordeel alles wat er zich zaterdagavond in Leek heeft afgespeeld omdat het voetbal de grote verliezer is geworden maar toch ga ik niet mee met de meute die de voorzitter van Pelikaan S een arrogante klootzak vinden. Ik blijf Wim Bulten de flamboyante voorzitter van Pelikaan S vinden tot ik persoonlijk het tegendeel heb ondervonden.