De Elf van Puurvoetbalonline...Bedankt Albert ten Caat

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Enkele dagen geleden liet ik via het artikel ‘Sterker door Strijd’ , http://wqd.nl/UGxiS , weten dat we de draad van De Elf van Puurvoetbalonline, waarmee we het vijf jarig jubileum wilden opluisteren, weer gingen oppakken. Dat gingen we doen omdat Puurvoetbalonline zich wil blijven onderscheiden als dé site die het amateurvoetbal in de provincie Groningen promoot. 
Johan Staal
De website www.puurvoetbalonline.nl is nu iets meer dan vijf jaar online en in die periode heb ik echt ongelofelijk veel personen leren kennen. Iets wat zonder Puurvoetbalonline nooit was gebeurd. Velen sprak ik vaker dan een keer maar een iemand spande de kroon. Sinds juni 2012 heb ik bijna dagelijks contact met een voetbaldier met een uitgesproken mening. Iemand waar ik al menig pittige discussie mee heb gevoerd over alles wat er zich in het amateur en het betaald voetbal afspeelt. Discussies over de zin, of onzin, van Boxing Day, het aankoopbeleid van Ajax of iets waar hij zich als trainer van een damesteam druk om maakt. Mooie discussies die altijd gebeurden met open vizier en respect voor ieders standpunt. Gesprekken die eigenlijk altijd in de vroege morgenuren plaatsvonden en steevast begonnen met "Goedemorgen". Iedere dag weer "Goedemorgen" en vervolgens gingen de gesprekken over de  sport die we beide zagen als een belangrijk deel van ons leven. Niet het belangrijkste maar wel een deel.

Er waren echter niet alleen maar discussies, de persoon in kwestie is ook een kritisch lezer van alles wat op Puurvoetbalonline verschijnt en is niet te beroerd om zijn kritiek te delen. Daar ben ik iedere dag weer blij mee omdat je van kritiek wat kunt leren, mits het onderbouwd en eerlijk is. Bij de keren dat er een kritische noot geplaatst werd werd het onderbouwd met een goed argument waarom hij iets vond. Niet aldoor waren we het samen eens maar ook daar kwamen we steeds samen uit.

Mijn kritische volger was er echter ook als ik het om wat voor reden moeilijk had omdat ik gelukkig ook een mens van vlees en bloed ben. Dan waren er opbeurende woorden die iedereen wel een keer kan gebruiken in zijn leven. Opbeurende woorden die Jan van Dijken, mijn veel te vroeg overleden voetbalvriend uit Bedum, ook gezegd zou hebben. Dat bedacht ik mij enkele weken geleden opeens, de hoofdpersoon in deze column als onderdeel van 'De Elf van Puurvoetbalonline .....had de rol van Jan eigenlijk onbewust overgenomen.

Bizar misschien maar voor mij voelt dat wel zo. Van iemand die luistert en zijn of haar eerlijke mening geeft ken ik er een paar. De hoofdpersoon is daar een van en daarom koester ik onze bijna dagelijkse gesprekken als een rijk bezit. Ik weet dat ik hem met het plaatsen van een foto geen plezier zou doen en daarom als respect voor dat gegeven:

Bedankt Albert ten Caat ….!.