Spelers en begeleiders mogen zeker trots zijn

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Trots was het woord wat Gertjan Hageman gebruikte voor aanvang van het competitieduel SV Bedum E1-SV Bedum E2. De trainer van SV Bedum gebruikte zijn woorden in de kleedkamer toen hij samen met de spelertjes van SV Bedum E2 terugkeek op een eerste helft van het seizoen.
Johan Staal
SV Bedum E2 wist in zijn negen gespeelde duels dertien punten te behalen wat als een uitstekende prestatie mocht worden gezien. De eerste jaars E-junioren, aangevuld met twee F-junioren, waren namelijk ingedeeld in een poule met zeven E1-teams. Teams waar een beetje insider van weet dat dit teams zijn die uit tweedejaars E-pupillen bestaan. Daarom is de prestatie van de E2 van Bedum knap te noemen want de fysieke kracht zorgt er bij met name deze leeftijdscategorie vaak voor of er gewonnen of verloren wordt.

Dat was in het duel SV Bedum E1 en E2 niet anders want voetballend gezien kon de jongere lichting uitstekend meekomen in het duel tegen hun oudere clubgenoten. Sterker nog, in de eerste helft was de E2 beter. De gasten, de E2 speelde op papier uit, kwamen in de eerste helft weliswaar op een 2-0 achterstand maar dat had puur en alleen te maken had met de individuele klasse van een speler aan de kant van de E1 die ook nog eens gezegend was met een redelijk portie fysieke kracht.

Maar het voetballen wat de jongere lichting E-junioren liet zien was hartverwarmend op deze mooi zaterdagmorgen. Prachtige acties, passes waar een bedoeling achter zat en strijdend voor iedere meter werd er goed partij gegeven in een wedstrijd waarbij langs de lijn een bijna serene rust heerste. Geen hysterische toeschouwers of coaches  langs de lijn die zich negatief met het spel bemoeiden maar alleen maar toeschouwers die genoten van een jeugdwedstrijd die onder prima weersomstandigheden werd afgewerkt.

In de tweede helft werd het allemaal wat lastiger voor de E2 omdat de krachten uit de beentjes begonnen te vloeien zodat de E1 steeds vaker voor het doel van de 'gasten' kwamen. Gasten die echter wel bleven voetballen en een paar keer dichtbij een doelpunt waren. Maar helaas, de fysieke kracht was ook deze zaterdag een lastige tegenstander voor de jonge Bedumers die in de tweede helft nog twee tegentreffers moesten incasseren. Daardoor werd het een 4-0 nederlaag voor SV Bedum E2 wat daardoor op dertien punten bleef staan. Dertien punten die echter niets zeggen omdat de winst die in dit seizoen is geboekt is met dit team vele malen groter genoemd mag worden.

Daarom was het woord trots wat Gertjan Hageman voor aanvang van het laatste duel gebruikte ook terecht. Want het team een beetje volgende zie je het groeien naar een  steeds hoger niveau. Een niveau wat hoger wordt door een bepaalde manier van trainen waar de een van zegt moet het allemaal zou duidelijk richting jonge kinderen. Iets waar ik een volmondig ja op zeg omdat je beter maar duidelijk kunt zijn naar kinderen i.p.v. dat je maar wat aan loopt te modderen richting een op 'goed geluk-kampioenchap' maar de jeugdspelers geen progressie hebben gemaakt.