De app 'liveuitslagen' wordt 'gewoon' misbruikt!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Zaterdag en zondag was het ook op de Noordelijke voetbalvelden behoorlijk raak. Bij De Fivel-Zuidhorn werden er drie spelers van de gasten uit het veld gestuurd en een dag later sloeg de vlam in de pan bij het duel Woltersum-Warffum de vlam in de pan waardoor het duel ruim twintig minuten gestaakt moest worden.

Bovenstaande viel allemaal te lezen op de app 'livevoetbaluitslagen' die voor veel voetballiefhebbers als een prachtige app wordt gezien. Een prachtige app omdat je daar de verrichtingen op de overige velden mooi kunt volgen. Aan de app werken correspondenten mee die zijn gerelateerd aan een club en daarom begrijp ik het volgende niet. Steeds vaker worden we namelijk geconfronteerd met onwaarheden op een prachtige app die dat absoluut niet verdiend. Steeds vaker worden er uitslagen vermeld die later op de avond niet blijken te kloppen en steeds vaker gebeurt het dat een club overspoeld wordt met rode kaarten als waren het pepernoten op een Sinterklaasfeest. Triest maar helaas wel de waarheid.
De voetbalwereld heeft wat dat betreft niet veel geleerd van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen want dit weekend nog sloeg een 40-jarige vader een 15-jarige clubscheidsrechter in zijn gezicht omdat de jonge arbiter in zijn ogen wat fout had gedaan.
Maar ook de app 'liveuitslagen' heeft dus al te maken met een bepaald gedrag. Een verwerpelijk gedrag om eerlijk te zijn en waar geen reden voor te bedenken valt. Waarom achter het duel De Fivel-Zuidhorn de toevoeging plaatsen dat Zuidhorn drie keer rood heeft ontvangen als het niet waar blijkt te zijn. Waarom het duel Woltersum-Warffum in het rood plaatsen als teken dat het duel gestaakt is als dit helemaal niet is gebeurt. Waarom deze onzin plaatsen is de vraag. Bewust een foutief bericht plaatsen waar je niemand een plezier mee doet of de dader moet er zelf een stijve plasser van krijgen.
Als voetballiefhebber zeg ik, blijf van deze mooie app af als je het niet gebruikt waar het voor bedoeld is. Blijf af van iets waar veel voetballiefhebbers veel plezier aan beleven want de laatste jaren is er in het amateurvoetbal al veel kapot gemaakt waar een prachtige app dankzij een stelletje mafkezen niet aan toegevoegd hoeft te worden.