Via een half miljoen bezoekers naar de 'Elf van Puurvoetbalonline.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vandaag, vrijdag 17 oktober ’14 werd iets al vrij snel duidelijk. De dag dat we met de ‘Elf van Puurvoetbalonline’ om het bereiken van de 500.000e bezoeker en het vijf jarig bestaan van Puurvoetbalonline op 20 december 20 14 konnen beginnen te  vieren was aangebroken.
Johan Staal
Eerlijk gezegd had ik verwacht dat zondag19 oktober de eerste van de elf speciale items geplaatst zou kunnen worden. De site en jullie als bezoekers verrasten mij weer. Rond 14.00 uur wist ik het zeker, vrijdag 17 oktober 2014 werd de dag dat Puurvoetbalonline de grens van 500.000 bezoekers ging passeren. Ik weet, er zijn voldoende sport- of voetbalsites die lachen om deze aantallen. Die zijn echter ook anders van opzet. Puurvoetbalonline is anders  omdat ik de onderwerpen zelf opzoek en het aangeleverde misschien 10 % procent van het totaal bedraagt. Dat had er wel wat meer mogen zijn waarbij ik toch naar de voetbalverenigingen in de regio kijk. Het is namelijk mondjesmaat wat er via mijn mailbox binnenkomt. Daar denk ik dan van, we dienen met elkaar een doel,  het promoten van het amateurvoetbal in onze provincie, dus maak dan  gebruik van de aanwezige media.
We konden na tweeëntwintig maanden de 100.000e bezoeker noteren. Bijna veertien maanden later, op 11-12-2012 om precies te zijn, stond de teller op 250.000. Toen vertelde ik Martine dat ik het prachtig zou vinden wanneer op 20 december 2014, wanneer Puurvoetbal zijn vijfde verjaardag zou vieren, de teller op of dicht bij de 500.000e bezoeker zou staan. Nu op vrijdag 17-10-2014 is het zo ver maar is het niet meer dan  de start van iets moois. Deze week kwam er al wat voorbij over ‘De Elf van Puurvoetbalonline’. Elf totaal verschillende onderwerpen om iets te vieren. Want natuurlijk moet je bij een mijlpaal even stil staan. Als het er twee zijn wordt het helemaal bijzonder vandaar de ‘Elf van.....’. De ‘Elf’ waar de meeste personen al voor benaderd zijn en de overige de komende week voor benaderd zullen worden. Ik was van mijn mening dat ik alles van de ‘Elf’ voor mij moest houden maar leerde deze week dat het zo niet werkt. Er worden niet voor niets promofilmpjes gemaakt om kijkers naar een tv-programma te trekken. Dus daarom een klein tipje van de sluier over de onderwerpen die samen de ‘Elf van Puurvoetbalonline’ gaan vormen. Een item gaat over een man die zonder dat hij het wist  mij in 2003 door een inktzwarte periode loodste. Ook zullen de we de mannen achter Puurvoetbalonline gaan voorstellen. Verder ga ik met drie voetbalvrienden op bezoek bij een vierde die het kwartet vol maakt. Daarnaast ga ik een dag op pad met iemand waar ik al  vanaf het begin van de site regelmatig contact mee heb. Daarnaast krijgt een voetbaltrainer de ruimte voor een monoloog. De andere onderwerpen staan in de steigers maar hoe die er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk. Maar dat dé Reporter van Marum en mijn helaas te vroeg overleden voetbalvriend uit Bedum, Jan van Dijken, in een van de elf items een rol spelen gaan spelen mag duidelijk zijn. Iets wat ook geldt voor de man die ik heel wat keren heb ontmoet bij welk sportevenement dan ook. Dan blijven er nog drie items over die het sluitstuk zullen vormen van de ‘Elf van...’. Drie onderwerpen waar ik verder nog niets over kan en wil vertellen. Maar voor nu, hoop ik dat jullie als bezoeker blijven genieten van alles wat op Puurvoetbalonline, dé site die het amateurvoetbal in de provincie Groningen promoot, voorbij komt en laat jullie verrassen door de ‘Elf’ van Puurvoetbalonline......