Een nieuwsfeit brengen betekent niet dat je pro iemand bent

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Pelikaan S-trainer Pascal Mulder is ontslagen waar ik gisteravond, na het bericht te hebben nagetrokken, melding van maakte. Vanmorgen zag ik dat onder Mulder zijn eigen bericht op facebook de nodige meldingen over het ontslag van de trainer die met zijn ploeg bovenaan in zaterdag 4 C staat.
johan20staal20puurvoetbalonline
Ook onder mijn artikel op facebook stonden een paar reacties waar ik mij wel iets bij kon voorstellen. Ook ik was verbaasd over de beslissing die voorzitter Wim Bulten had genomen. Ik ben echter nog meer verbaasd over het moment waarop het is gebeurd. Als je de geluiden uit Oostwold een beetje beluisterde dan was het draagvlak voor de trainer niet heel erg groot meer. Dat was overigens geen nieuws want die geluiden waren er vorig jaar ook al te horen. Er zijn namelijk voldoende personen die kunnen bevestigen dat ik dat verhaal niet uit mijn nek lul. Waar ik mij in deze klucht helemaal over verbaasde is de ‘verbazing’ bij sommige insiders. Een gespeelde verbazing of een oprechte over het ontslag van Mulder is daarbij de vraag waarbij ik in sommige gevallen voor de laatste optie kies.

Vanmorgen zag ik een sms met als  tekst dat als je een bericht plaats over de vierdeklasser uit Oostwold je direct pro-Bulten bent. In mijn optiek betekent die opmerking dat de verzender van denkt dat ik alles goedkeurt wat de flamoyante voorzitter maar wat pertinent niet waar is. 

Natuurlijk mag er naar mijn mening over deze ‘kwestie’ gevraagd worden Mijn mening is precies eender als toen Gertjan Verbeek na een paar wedstrijden vorig seizoen op 29 september ontslagen werd bij AZ. Het is een grote poppenkast maar als buitenstander kun je er helemaal niets mee. Natuurlijk is het een raar verhaal dat een trainer de laan uit gestuurd wordt terwijl hij ongeslagen de ranglijst aanvoert. Maar laten we eerlijk zijn, al zet je Kabouter plop voor de groep in Oostwold, dan nog wordt Pelikaan S kampioen. Dat is namelijk wat het merendeel van de overige ploegen heeft aangegeven, we moeten knokken voor een periodetitel want de ‘miljoenenformatie’ uit Oostwold gaat er met de titel vandoor.
Vanmorgen zei ik nog tegen iemand, ook in het amateurvoetbal beginnen de lianen steeds meer te groeien. De lianen die in de jungle overheersen komen we niet alleen in het betaald voetbal tegen maar krijgen ook steeds meer grip op het amateurvoetbal.

Gisteren was ik te gast bij FC LEO waar het ‘goed nieuws-dag’ was. Sponsorcontracten werden verlengd, het G-team boekte zijn eerste overwinning en de hoofdmacht bleef door een overwinning koploper in 4B. Blije gezichten in Leens die er een avond eerder ook in Kloosterburen waren. Daar werd op de jaarvergadering bekend gemaakt dat de begroting over het achter ons liggend jaar niet alleen sluitend was geweest maar dat er zelfs winst was gemaakt. Positieve geluiden uit de Marne waar je als voetballiefhebber blijer van wordt dan het ‘geneuzel’ dat als je een bericht plaats over een nieuwsfeit  je direct pro  Pelikaan S of Wim Bulten bent.