Ik snap niets van de 'hetze' die er tegen een voetbalclub heerst

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Aan het begin van een nieuw voetbalseizoen hoop ik dat alle voetbalverenigingen in het ‘Ommelandergebied’ kampioen worden of in ieder geval promoveren. Mocht dat door bijvoorbeeld het vertrek van een groot aantal spelers bijna onmogelijk blijken te zijn hoop ik dat ze zich handhaven in de klasse waar ze in spelen.
johan20staal20puurvoetbalonline
Bovenstaande is geen dom gelul maar meen ik uit de grond van mijn hart. Dat meen ik uit de grond van mijn hart omdat zoiets goed is voor het voetbal in de regio waarin ik als sportverslaggever actief ben. Hoe hoger de verenigingen in het Ommelandergebied spelen hoeveel te beter dat voor de regio is. Wat hebben we er met zijn allen aan als de vierentwintig clubs een rol in de marge zouden vervullen waarbij ze geen enkel uitzicht op meer zouden hebben. Daarom hoop ik ieder seizoen weer dat alle clubs uit het Ommelandergebied uitstekend in de competitie presteren.

Datzelfde hoop ik ook voor wat het presteren van de Nederlandse clubs in de twee Europese Toernooien betreft. Ik hoop dat de Nederlandse vertegenwoordigers zo ver mogelijk in de toernooien komen omdat zoiets goed is voor het Nederlands voetbal. Daar denken velen echter anders over waar ik van morgen op Twitter het volgende over schreef, Bizar. De haat tegen Ajax is groter dan de wens om je met zoveel mogelijk Nederlandse ploegen voor de Europese toernooien te kwalificeren.

Ik kan er namelijk met mijn verstand niet bij dat iemand zo denkt. Dat je hoopt dat een ploeg uit eenTjoeka Tjoeka- land doorgaat in Europa en bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of PSV in welke league dan ook zo snel mogelijk uitgeschakeld worden. En dat alleen maar omdat bijvoorbeeld de Amsterdammers je ploeg ‘ leeg’ gekocht hebben. Iets wat overigens in alle lagen van het voetbal gebeurt. Want vergeten we namelijk niet de realiteit een beetje uit het oog. Hebben we niet een klein beetje boter op ons hoofd want in het in het amateurvoetbal werkt het namelijk niet anders. Daar wordt ook aan spelers van clubs getrokken omdat de ‘buurman ‘ sterker wil worden. Dat was veertig jaar geleden het geval en dat is nog geen steek veranderd.

Gisteren behaalde Ajax een punt tegen PSG. ‘Ik Zlatan’ en zijn maatjes verkeken zich een beetje op de Amsterdammers begreep ik. Ik hoop dat Feyenoord en PSV vanavond ook punten pakken tegen Sevilla en Estoril. Dat is namelijk goed voor het Nederlandse voetbal. Het was ook goed geweest wanneer FC Twente, PEC Zwolle en FC Groningen verder waren gekomen in Europees verband. Dat hadden namelijk meer punten betekend in het klassement wat bepaald met hoeveel ploegen je Europees mag uitkomen. Hoeveel te meer hoe groter de kans op feest in Enschede, Groningen Heerenveen, Utrecht of waar dan ook in Nederland. Feest omdat de plaatselijke trots  Europa in mag  dankzij  de clubs die een jaar eerder voldoende punten bijeen gesprokkeld hebben.
Daarom begrijp ik de ‘hetze’ tegen bepaalde clubs ook niet. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat er ook maar een voetballiefhebber is die hoopt dat we nog meer plaatsen verliezen aan clubs uit landen waar het voetbal bol staat van corruptie en schandalen.