'Andere' tegenstander RWE Eemsmond

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vrijdag 27 juni speelt het RWE Eemsmondteam tegen een andere tegenstander dan dat de stuurgroep ‘Eemsmond Voetbalt’ in oktober had  verwacht.

image-2014-06-17 (3)

Sinds 2008 komt de stuurgroep ‘Eemsmond Voetbalt’ in oktober voor de eerste keer bijeen om een start te maken met de voorbereidingen voor het duel tegen FC Groningen. Dat gebeurde ook in 2013 toen de voorbereidingen voor de zesde editie van het duel tegen de ‘Trots van het Noorden’ begonnen.

Op dat moment was FC Groningen nog een ‘gewone’ eredivisionist die wat in de middenmoot rondspartelde. Het was vlees nog vis als je de reacties van de supporters mocht geloven wat richting de winterstop niet echt veranderde.

Na de winterstop werd het echter allemaal anders in de Euroborg waar trainer Erwin van der Looi er samen met de overige leden van de technische staf voor zorgde  slaagde om de ploeg in een ‘vechtmachine’ om te toveren.

Een ‘vechtmachine’ die met sportieve middelen steeds hoger op de ranglijst kwam te staan. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat de groen/witte brigade in de nacompetitie terecht kwam. Een nacompetitie die eerst Vitesse als tegenstander bracht. ‘FC Hollywood aan de Rijn’ was kansloos tegen de Groningers die als volgende tegenstander AZ kregen. De Alkmaarders waren te sterk voor Heerenveen. Een 0-0 in Alkmaar en een geweldige 3-0 thuiszege zorgde er voor dat het enkele dagen later vol stond op de Grote Markt waar FC Groningen gehuldigd werd. Want opeens leefde FC Groningen weer als nooit te voren en telde het weer helemaal mee.

Dat er een Europees avontuur aan zit te komen zorgt er dan ook  voor dat er een ‘ander’ FC Groningen naar Roodeschool komt. Er komt namelijk een ploeg die aan het Europa League Toernooi deelneemt naar de gemeente Eemsmond.

Als clubs deelnemen aan, in dit geval de voorronden van het Europa League Toernooi, zorgt dat voor een bepaalde uitstraling. Iets wat ook zal uitstralen op de Groningers en zijn vele fans. Dat mag, want als club en supporter mag je genieten van een succes dat je boekt.

Daarom is de verwachting dat het vrijdagavond druk wordt in Roodeschool. Druk omdat de vele supporters van de ‘Trots van het Noorden’ met eigen ogen willen zien hoe het ‘andere’ FC Groningen er na een week van een vijftal trainingen voor staat.