Zij verdienen 20.000 euro !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Op zaterdag 1feruari wordt de vierde Bedumer Winterloop georganiseerd. Een loop waarmee de organisatie geld inzamelt voor het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen.
johan

Voor het derde achtereenvolgende jaar besteed ik via Puurvoetbalonline  aandacht aan de Bedumer Winterloop. Dat doe ik dit jaar met een bijzondere reden want al snel stond 2014 voor Martine en mij in het teken van een verblijf in en vele keren op bezoek gaan in het UMCG.

Gelukkig niet omdat de vreselijke ziekte ons ook in zijn greep had gekregen maar wel ernstig genoeg om je goed te laten beseffen dat gezond zijn je grootste rijkdom is. Een rijkdom die laat zien dat al het andere maar bijzaak is want als een van je dierbaren in het ziekenhuis verblijft, telt al het andere niet meer. Dan zal het je een worst wezen of Ajax van Feyenoord wint of dat Sven Kramer door Gerard Kemkers de verkeerde kant op gestuurd wordt want dan is er maar ding wat telt, hopen dat degene die in het ziekenhuis ligt snel weer beter wordt.

Het snel weer gezond worden is helaas niet iedereen gegeven. Allemaal weten we wel iemand in onze omgeving die aan de gevolgen van Kanker is overleden. De verschrikkelijke ziekte waar helaas nog velen met een hersencel minder dan een koe dagelijks grappen over maken of spandoeken met smakeloze teksten in een stadion op hangen. Personen die niet begrijpen waar het in de wereld omdraait en maar een ding voor ogen hebben, dom doen en een ander pijn bezorgen.

Maar gelukkig zijn er voldoende mensen die daar een andere mening over hebben. Mensen met het hart op de juiste plaats en die zich inzetten voor datgene wat nodig is, geld voor onderzoeken die er toe moet leiden dat deze verschrikkelijke ziekte de kans wordt ontnomen om in de toekomst nog meer slachtoffers te maken.

Duizenden zetten zich jaarlijks in voor het KWF. Duizenden fietsen of rennen de Alpe d’Huez op om miljoenen euro’s in te zamelen voor dat ene doel, de hoop dat Kanker niet meer zoveel levens eist dan dat het nu nog jaarlijks doet.

Helaas kwam de stichting Alpe d’HuZes vorig jaar wat negatief in beeld doordat enkele aasgieren, lees directeuren hun slag even moesten slaan over de ruggen van deelnemers en degene die aan deze verschrikkelijke ziekte leiden of ondertussen zijn overleden.

Maar in Bedum doen ze dat anders want daar gaat niets naar, directeuren’ maar zorgen de beide initiatiefnemers, Klaes Hoekstra en Olaf Kessels er voor dat alles daar komt waar het hoort. Klaes en Olaf staan namelijk garant voor een stukje eerlijkheid waar veel grote organisaties nog wat van kunnen leren.

Vorig jaar ging er 18,177 euro naar het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen. Een gigantisch bedrag waar Klaes en Olaf, samen met de vrijwilligers die hun ondersteunden, terecht trots op waren.

Trots waren ze maar niet tevreden, want voor dit jaar heeft het duo de doelstelling om 20.000 euro in te zamelen. Een stevige doelstelling waar Klaes Hoekstra en Olaf Kessels 100 % voor gaan.

Daar gaan ze voor de volle 100 % voor omdat beide in hun omgeving dierbaren hebben verloren aan de gevolgen van de zo gevreesde ziekte. Dat zorgt bij beide voor een drive om iets te doen voor ons die nu nog gezond zijn. Voor ons die ook plotseling met de zo gevreesde ziekte geconfronteerd kunnen worden.

Daarom moet de doelstelling, 20.000 euro inzamelen, op zaterdag 1 februari tijdens de 4e Bedumer Winterloop gehaald worden. Die moet gehaald worden omdat Klaes Hoekstra, Olaf Kessels en alle andere vrijwilligers dat verdienen.

Allen die aan de gevolgen van Kanker zijn overleden krijgen we helaas niet meer terug maar acties zoals die door Klaes Hoekstra en Olaf Kessels georganiseerd worden zorgen er wel voor dat de kansen op een herstel van de meest gevreesde ziekte ter wereld steeds groter wordt.

Daarom hoop ik oprecht dat Bedum op zaterdag 1 februari vol zal stromen met lopers en publiek. Dat de sponsorkaarten niet aan te slepen zijn en dat de giften zullen binnenkomen als waren het sneeuwvlokken zoals de weerprofeten die ons de komende dagen beloofd hebben. Dat hoop ik echt want Klaes en Olaf, jullie verdienen het …..