Een betere ,drive' kun je niet krijgen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Toen ik in 2009 met Puurvoetbalonline begon had ik niet het idee van dat het site zou worden die vier jaar later gemiddeld bijna 500 bezoekers per dag zou gaan trekken. Dat dit nu het geval is geeft een goed gevoel maar meer ook niet. Want 500 is niet genoeg want ik wil meer en daar heb je natuurlijk een drive voor nodig.
johan


Een drive heb je nodig om tot grootste prestaties te komen. Dat is in alles zo want in wat je ook doet, er moet altijd iets zijn die je als persoon naar betere of grotere prestaties stuwen. Soms wordt je drive om nog beter te presteren je op een presenteerblaadje aangeboden zoals mijn vriend Hans Top dat zaterdagavond in Leek deed. Een vriend die een geweldig stuk reclame maakte voor Puurvoetbalonline wat even later door de winnaar van de Puurvoetbalonline Topcompetitie, Johannes Kalfsbeek, nog eens dunnetjes werd overgedaan. Dat zorgde voor een partij adrealine die zijn weerga niet kende. Want toen ik terugreed naar Ezinge, met een bos bloemen voor Martine naast mij in de auto, wist ik dat ik alleen voor die twee mannen Puurvoetbalonline nog groter wilde maken en ook ging maken.

Maar je kunt ook op een andere manier een drive krijgen want je weet dat als je wat, bekender’ wordt je kop boven het maaiveld uitsteekt. Dan ben je een keer, of meerdere, aan de beurt omdat je ook nog zo, stom’ bent om een rubriek met als titel, Mijn mening’ op Puurvoetbalonline te hebben. Het woord stom staat bewust tussen haakjes want natuurlijk is dat niet stom maar is dat gewoon mijn ding. Niet met de wolven meehuilen maar gewoon je mening durven verkondigen die je overigens ook moet durven bijstellen. Ik heb namelijk de wijsheid niet in pacht en wil best naar iemand luisteren als degene mijn mening niet deelt. En als die persoon mij helemaal kan overtuigen dan wil ik zelfs mijn mening wel herzien en bekennen dat zijn of haar argumenten de juiste zijn. Dat, en daar denken anderen misschien anders over, is geen zwaktebod en als men dat wel zo ziet, even goede vrienden. Maar als eigenaar/beheerder van een populaire website weet je dat je kritiek krijgt en na vier jaar Puurvoetbalonline kan ik daar  prima mee omgaan, sterker nog ik vind dat eigenlijk wel mooi. Sinds dat Martine in het UMCG verblijft is mijn drive alleen maar sterker geworden. Want ook dat zorgt voor een drive die ongekend is want sinds 6 januari ligt het gemiddelde geen dag meer onder de 500 bezoekers en dat gaat ook niet meer gebeuren. Want in welke situatie je ook zit, alles maakt je sterker.

De drive om dingen nog beter te doen kan op nog een manier gevoed worden en dat is door boosheid. Een boosheid over iets waarvan je denkt, wie is er nu gek jij of, Piet Dopsleutel’. Dan denk je, waar heb ik nu afspraken mee gemaakt, met Sinterklaas of een bestaand persoon. Dat denk je weleens als je iets leest waarvan jou was belooft dat ook jij dat als persbericht zou krijgen maar tegelijkertijd ben je dankbaar. Dankbaar voor de drive die ze je geven om er met nog meer energie tegen aan te gaan om van Puurvoetbalonline iets groots te maken. Want ik kan iedereen een ding beloven,  al worden de dagen nog langer en de nachten nog korter Puurvoetbalonline wordt, ondanks de concurrentie van andere sportsites in onze mooie provincie, nog meer een begrip in de provincie Groningen dan het nu al is.