Een zaterdag om nooit te vergeten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Op maandag zes januari had ik er nog geen besef van dat zaterdag 11 januari een bijzondere dag zou worden. Een dag die begon met wakker worden en het je gaan voorbereiden op het volleyballen in Bedum voorafgegaan door een bezoek aan het UMCG waar Martine helaas nog steeds verblijft.
johan

Een zaterdag die alleen daarom al bijzonder was omdat het, veel plezier’ nu van een locatie kwam die we beiden graag anders hadden gezien. Maar zoals afgesproken vertrok ik naar Bedum voor de duels van de dames en die van de heren van DIO Bedum. Een welkome afleiding in een hectische week die een paar uur later gevolgd werd door een tweede UMCG bezoek. Even samen thee drinken, teveel koffie is niet goed voor de mens, om vervolgens weer te vertrekken. Niet naar huis want ondertussen was de finaleavond van de 28e editie van het Leekstervoetbalgala  al in volle gang. Bij de Topsporthal was daar het eerste kippenvelmoment toen een kakafonie van geluid je buiten al tegemoet kwam. Eenmaal binnen was het helemaal een spektakel waar je warm en koud van werd. Een ambiance zoals in de grootste stadions ter wereld, zo zag het er in de Topsporthal in Leek uit.

Een spektakel waar degene die er niet geweest zich helemaal niets van kan voorstellen. Een ovationeel applaus voor de helaas veel te vroeg overleden Gerry Mühren, en de spanning op de gezichten van de finalisten, Fc Grootegast en Marum. Want zo zag de hal eruit toen ik binnen kwam. Wachten op datgene wat ging gebeuren, de grote finale tussen Marum en Fc Grootegast.

Even praten met Fc Grootegast-trainer Marcel Poll die tegen zijn, nieuwe’ club voor volgend seizoen in de finale stond. Even praten in de VIP- room waar het woord, off the record’ voor mij ook, off the record’ betekent. Maar waarbij het prachtig om te horen was dat www.puurvoetbalonline.nl mensen op ideeën brengt.

Maar de spanning naderde en gezien mijn, verleden’ in Marum waren de geelhemden mijn favorieten. Ik gunde het Marcel en zijn Fc Grootegast ook maar toch, de Marumers hadden een streepje voor. Het werd een finale die pas in de slotfase, toen Fc Grootegast op een 2-0 voorsprong stond, losbarstte. Opeens kwam Marum los en via twee treffers van Harke Kalfsbeek werd het 2-2 en moesten penalties de beslissing brengen. Dat zorgde er voor dat Marum winnaar werd en er overal op het veld doldwaze taferelen afspeelden. Ik had even het idee dat het om een WK voor clubteams ging want zo groot waren de verschillen tussen vreugde en verdriet. Als in een roes liepen de spelers van Marum over het veld en de selectie van FC Grootegast liep verdoofd door teleurstelling wankelend door de hal.

Dat werd napraten voor alles en iedereen en dat gebeurde want de ware voetballiefhebber was de grote winnaar en wilde dat delen. Prachtig om mee te maken en waar de sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel stond.

Na het eerste blok van de band was daar de prijsuitreiking en de organisatie, die alle lof verdiend die er maar te bedenken valt, begon met de uitreiking van de prijs die was verbonden aan de Puurvoetbalonline Topcompetitie.  Een prijsuitreiking die ik niet snel zal vergeten door het, optreden’ van Hans Top. We kennen elkaar al enkele jaren en Hans is een man met oog voor detail. Een man ook die zorgt voor reuring op facebook of een voetbalclub en waar ik mij kostelijk mee vermaak. Ik weet zeker dat er voldoende verenigingen zijn die een type als Hans zouden moeten omarmen vanwege zijn passie om ergens iets van te maken. Daarom wist ik, als hij de microfoon krijgt dan ben ik de, klos’ en inderdaad even later was daar het podium. Niet mijn meest favoriete plaats maar dat was dan maar even zo. Samen met Gerard en Hans konden we Johannes Kalfsbeek naar voren roepen om zijn prijs in ontvangst te nemen. Een mooi moment samen met Johannes en Hans die welbespraakt als ze zijn Puurvoetbalonline op een geweldige wijze aanprezen. In een hectische week doet zoiets iets met je en dat deden ook de bloemen die ik namens de organisatie van Marja Wardenier voor Martine kreeg. Een mooi gebaar dat ongelofelijk wordt. Zo werd het een avond die ik niet snel zal vergeten en daarom iedereen bedankt voor een fantastische avond na een hectische week. En zeg ik graag, tot volgend jaar op het 29e Leekstervoetbalgala of eerder waar dan ook op de velden of ergens anders want de voetbalwereld gaat nog veel van www.puurvoetbalonline.nl horen!