In onze tijd hadden we nog geen FIFA 13 en 14….

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Waar je de kennis niet van bezit of wat je zelf nooit hebt gekund moet je ook geen mening over willen geven. Je mening geven over iets wat je vroeger wel goed hebt beheerst maar wat nu op latere leeftijd bijna niet meer gaat mag wel.
johan
Gisteren was ik aanwezig bij het bekerduel Eenrum-Asser Boys. Een wedstrijd onder moeilijke omstandigheden want er stond een stevige wind in de lengterichting over het veld. Dat zorgt er dan al snel voor dat met, windje mee’ de bal te snel gaat. Dat overkomt iedereen wel een keer maar toch gebeurde er iets opvallends in het duel tussen Eenrum-Asser Boys.

Zoals in de meeste voetbalwedstrijden gaf scheidsrechter Ruud Kuipers aan beide teams een paar corners. Het zullen er misschien tien zijn geweest en opeens viel mij in de tweede helft iets op. Ik mistte het ,gevoel’ bij het nemen van een corner. Het gevoel van, waar leg ik de bal lekker neer voor mijn inkomende teamgenoten.

Ik ben niet het type dat loopt te pronken over een geweldige voetballoopbaan want dat zou de waarheid tekort doen. Maar wat mijn traptechniek betreft mag ik zeggen dat ik met mijn, linkerpoot’ een corner aardig voor het doel kreeg. Er zal wat gescoord zijn uit een door mij genomen corner waarbij mijn voorkeur er naar uitging om vanaf links met het linkerbeen voor het doel te schieten en andersom. Het moment waar het allemaal omdraait was een corner die door een linksbenige speler vanaf rechts richting het vijandelijk doel werd getransporteerd en waar niemand eigenlijk iets mee kon.

Opeens hoorde ik om mij heen, daar zat totaal geen gevoel in’ waarbij ik begreep wat er bedoeld werd want ik had deze corner ook anders genomen. Ik had namelijk geprobeerd om met, windje mee’ de bal in een keer in het doel te plaatsen want de omstandigheden waren ideaal. Ik wil niet zeggen dat het gelukt was maar ik weet één ding zeker, de kans was wel heel erg groot geweest. Duizenden voorzetten heb ik op het, Olle veld’ in Eenrum afgeleverd, duizenden keren heb ik vanaf de achterlijn geprobeerd om de bal in een keer met links vanaf de rechterkant in het doel te krullen. Enkele weken geleden, en Piet Lekatompessij was getuige, krulde ik nog een bal vanaf de achterlijn met links in een keer het doel in. De verzorger van Gorecht moest lachen en zei, dat wist ik wel dat jij dat kon want in onze tijd hadden we nog geen FIFA 13 en 14 en probeerden we ons in het echt als voetballer te verbeteren.