Wordt Puurvoetbalonline door SV Bedum misschien niet serieus genomen...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Het nieuwe kunstgrasveld op het sportcomplex in Bedum wordt op zaterdag 26 oktober aanstaande feestelijk geopend. Voetbalvereniging SV Bedum en de gemeente hebben een uitgebreid programma samengesteld. Het feestelijke programma is om de Noord Groninger streekderby tussen de eerste elftallen van SV Bedum en Viboa uit Winsum heen gebouwd.
JOHANNN

In de officiële openingshandeling spelen sportwethouder Menne van Dijk, SV Bedum-voorzitter Edwin van Zanten, de jeugdleden van de vereniging en het oudste en het jongste lid van de voetbalclub een rol. Het veld wordt door hen zowel letterlijk als figuurlijk ‘open geschoten’. Die handeling heeft plaats rond 13.45 uur.

Tussen 12.30 en 13.00 uur worden de genodigden ontvangen. Wethouder Menne van Dijk en voorzitter Edwin van Zanten houden korte toespraken, waarna de openingshandeling volgt. Om 14.30 uur begint de wedstrijd tussen SV Bedum en Viboa. Ook daarna zijn er verschillende activiteiten op het sportcomplex.

Het nieuwe kunstgrasveld is al sinds het begin van het huidige voetbalseizoen in gebruik. Met de aanleg ervan werd in mei begonnen. Veel voorbereidende werkzaamheden voor het veld werden door vrijwilligers verricht.

Het veld is voorzien van geavanceerde led-verlichting die er mede kon komen door een donatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij, NAM. De aanleg van het veld kostte ruim vier ton. Kunstgras stond al langer op het verlanglijstje van voetballend Bedum.

Eind 2012 besloot de gemeenteraad er geld voor uit te trekken, op voorwaarde dat de twee voetbalclubs – die in juni van dit jaar fuseerden in de SV Bedum – een ‘substantiële bijdrage’ aan de aanleg zouden leveren.

Bovenstaand nieuwsbericht las ik op www.regiofm.info en ik moet zeggen, ik was een, klein’ beetje verbaasd. Verbaasd omdat een site die voetballend Bedum vanaf het online komen van www.puurvoetbalonline.nl aardig gepromoot heeft dit persbericht niet heeft ontvangen.

Duizenden woorden heb ik geschreven over en voor voetballend Bedum en wat ik steeds met veel plezier heb gedaan. Honderden kilometers heb ik gereden om voetballend Bedum te promoten en wat, en zo eerlijk ben ik wel, mijn site www.puurvoetbalonline.nl qua bezoekersaantallen geen windeieren heeft gelegd.

Het sportcomplex in Bedum kende de laatste jaren weinig geheimen voor mij en waar ik steeds op gepaste wijze mee omging omdat ik vaak had kunnen, scoren’. Mooi waren ook de momenten samen met Jan op het sportpark maar ook koester ik de gesprekken met Jan toen zijn lichamelijk ongemak een bezoek aan het sportcomplex waar hij duizenden voetstappen had liggen niet meer mogelijk was.

Tijdens onze gesprekken kwam vaak de wens van toen nog Bedum en CVVB naar voren. Beide verenigingen hoopten vurig op een kunstgrasveld. Wij als voetballiefhebbers begrepen dat en besteedden daar in de rubriek, Even bellen met of even op bezoek bij Jan’ de nodige aandacht aan. Soms waren onze commentaren op het randje en misschien waren sommigen ook wel over het randje. Maar steeds hadden we als insteek, voetballend Bedum heeft kunstgras nodig.

Jan had dat nog graag willen mee maken maar helaas mijn voetbalvriend was dat niet gegund. Hij verloor niet alleen zijn kansloze strijd tegen de zo gevreesde ziekte maar hij verloor het ook van politiek geneuzel. Want niemand maakt mij wijs dat het gedoe rond het kunstgrasveld geen spelletje was van, als jij mij wat geeft dan krijg jij ook wat.

Ik weet na bijna vier jaar Puurvoetbalonline dat een eigen mening vaak voor een bepaald beeld zorgt. Een beeld van, daar komt die wijsneus ook weer aan met zijn opmerkingen. Opmerkingen die bepaalde groeperingen binnen een vereniging liever niet horen. Dat kan want laat een ding duidelijk zijn, en dat gold ook voor Jan, onze mening was niet zaligmakend maar was alleen maar ONZE mening.

Vorige week kreeg ik de vraag of ik ook een uitnodiging had ontvangen voor de opening van het kunstgrasveld in Bedum. Mijn antwoord scheen nogal vreemd te zijn want even was het stil toen ik vertelde dat ik geen uitnodiging had ontvangen. Dit werd als vreemd ervaren maar mijn daarop volgend antwoord helemaal. Als je ergens niet gewenst bent laat dan maar zitten. Als men je geen nieuws gunt laat dan maar zitten want, smeken’ om een uitnodiging of een nieuwtje, en waar velen in Nederland goed in schijnen te zijn, is mijn ding namelijk niet. Luchtfietsers op weg naar luchtkastelen heb ik namelijk niets mee.

Zaterdagmorgen zat ik met negen F-pupillen van SV Bedum en hun trainer in een van de kleedkamers op het sportcomplex. Een moment waar ik nu enkele dagen nog steeds met veel plezier op terugkijk. Vijftien minuten in een kleedkamer die mij meer waard zijn dan een uurtje gebakken lucht aanhoren op welke opening of receptie dan ook.

Maar ergens knaagt de teleurstelling over het niet krijgen van rechtstreekse nieuwsberichten uit de ,Bedum-hoek’. Want diverse keren heb ik gevraagd of nieuwsberichten, die wel  via Tweenul  en regiofm.info voorbij kwamen ook naar Puurvoetbalonline gestuurd konden worden. Een bericht, waar ik dit artikel mee begon, hoef ik toch niet van een andere site te moeten pikken. Die moet ik rechtstreeks krijgen. Ik weet dat ik in Bedum niet alleen vrienden maak met de kop boven dit artikel. Maar zo voelt het wel en het is zoals ik er over denk. Helaas is dit alleen mijn mening maar weet ik een ding zeker. Mijn voetbalvriend zou het in ieder geval roerend met mij eens zijn geweest.