Dhr. Carel Bloemhoff: Tachtig is prachtig en gegund!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Op 13 oktober 1933 werd Carel Bloemhoff geboren. Dat betekent dat dhr. Bloemhoff vandaag de respectabele leeftijd van 80 jaar heeft bereikt en waar ik hem, en zijn familie, van harte mee wil feliciteren. 1381646783N13 03 2011 Kloosterburen   Engelbert 0 1 004

Dhr. Carel Bloemhoff 80 jaren jong.     Foto: Jan Gerdez huisfotograaf v.v. Kloosterburen

Sinds april 2008 ben ik regelmatig voor de Ommelander Courant onderweg en er is niemand die ik vaker bij een sportevenement ben tegenkom dan dhr. Bloemhoff. De nu 80 jarige oud-voorzitter van FC LEO is namelijk een echte sportliefhebber. Een liefhebber van amateursport in welke discipline dan ook. Wielrennen, Grasbaanraces, voetbalwedstrijden of een ander sportevenement waar dan ook in de provincie, dhr. Bloemhoff is aanwezig.

Zo was ik enkele weken geleden namens de Ommelander Courant in Uithuizen bij het vriendschappelijke basketbalduel tussen Gas Terra Flames en Den Helder. Ik verwachtte daar redelijk wat bekenden te treffen maar een iemand had ik daar niet verwacht. Maar de zwaai vanaf de tribune kon maar van een iemand zijn en dat was van de toen nog 79 jarige sportliefhebber uit Leens. Dhr. Bloemhoff vertelde dat hij nog nooit een basketbalwedstrijd van Donar of nu Gas Terra Flames had gezien en hij zag het duel in Uithuizen als zijn kans. Naast hem was een plaats vrij en we kwamen naast elkaar te zitten. Mijn kennis van de basketbalsport zorgde er voor dat we beide een prachtige avond hadden want na afloop was een geweldige opmerking die ik van mijn buurman hoorde, wat er ook gebeurt maar ik wil Gas Terra Flames ook een keer in Martini Plaza zie spelen. Er zijn ondertussen al wat lijntjes uitgezet om zijn wens in vervulling te laten gaan dus het bezoek aan Martini Plaza gaat er komen.

Een sportliefhebber die ik regelmatig tegenkom en waarbij er altijd wel even een tik op mijn schouder volgt als hij mij ziet staan. Een praatje is dan gauw gemaakt zoals op zondag 6 oktober toen we elkaar troffen op de grasbaanraces in Eenrum. Even bijpraten over, zijn’ FC LEO waar hij nog steeds erg bij betrokken is. Niet dat hij zich met de dagelijkse leiding van de voetbalvereniging bemoeit maar zijn emotionele betrokkenheid is groot. Een betrokkenheid die dhr. Bloemhoff siert want die betrokkenheid heeft hij ook richting andere verenigingen uit de regio en vaak spreekt hij ook zijn waardering uit richting organisaties zoals die van de MC Eenrum. Een organisatie waar hij veel respect voor heeft en zoiets ook niet onder stoelen of banken steekt. Dhr. Bloemhoff is een bekende Nederlander in ons gebied want wie tussen de 25 en 90 jaar oud is en dhr. Bloemhoff nog nooit op een voetbalveld is tegengekomen mag gerust zeggen dat hij of zij dan nog nooit op een voetbalveld is geweest.

Door velen wordt de nu 80 jarige Carel Bloemhoff bij zijn voornaam genoemd. Door leeftijdsgenoten, maar ook door jongeren. Iets wat ik nooit zal doen want een persoonlijkheid als dhr. Carel Bloemhoff, spreek je met dhr. Bloemhoff of Bloemhoff aan.

De gesprekken met de Leenster koester ik. Die koester ik omdat het gesprekken tussen twee sportliefhebbers zijn die een gezamenlijke passie delen, een passie voor de amateursport in het algemeen. Nu 80 jaar, jong’ en dan nog zo scherp als een mes zijn als het over iets uit de amateursportwereld gaat. Ik hoop oprecht dat dit mij ook gegund is maar wat iets is wat dhr. Bloemhoff al heeft gekregen. Dat is hem meer dan gegund en ik hoop oprecht dat hij nog jaren zo scherp als een mes zal blijven. Ik hoop hem namelijk nog regelmatig te treffen om dan een tik op mijn schouder te krijgen van de man met zijn onafscheidelijke sigaret in de mond. Een tik wat het teken is dat er weer een gesprek volgt over iets uit de amateursportwereld waar ons beider hart ligt.

Dhr. Bloemhoff wens ik, met allen die hem dierbaar zijn, een fantastische dag toe en ik wacht met plezier op de volgende tik op mijn schouder.