Wessel Aslander heeft het ,geluk’ aan zijn kont hangen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

.Wessel Aslander is columnist voor Tweenul en heeft het ,geluk' aan zijn kont hangen. Wessel kan dit seizoen namelijk op twaalf zondagen naar een wedstrijd in het amateurvoetbal.
JOHANNNDat is namelijk wat Wessel graag wil, naar wedstijden in het amateurvoetbal en dan vooral op de zondag. Maar helaas, Wessel wordt belemmerd in zijn pogingen om zondags ergens langs de lijn te staan. Wessel is namelijk een van de Nederlanders die geabonneerd is op Foxie, de zender die veel geeft maar nu en zeker in de toekomst nog meer neemt.

Wessel zit daarom zondagmiddag thuis voor de buis. Laat opstaan op de zondag is een vast ritueel in huize Aslander en in zijn van Foxie gekregen ochtendjas kruipt hij rond half 12 naar zijn 2 ½ zits bank en schakelt in op Foxie nummer zoveel. Eigenlijk doet hij dat met tegenzin want ergens in zijn hoofd klinkt een stemmetje die roept, moet jij niet ergens in de provincie naar het groene gras. Het groene gras waar diverse voetbalteams uit het amateurvoetbal hun wedstrijden spelen.

Maar Wessel kan de verleiding weerstaan want Wessel wordt namelijk geil van onze onvoorspelbare eredivisie. Dat kan dat Wessel daar geil van wordt, Ik kan geen waardeoordeel over de eredivisie geven om de eenvoudige reden dat ik nog bijna niets van de eredivisie heb gezien. Wessel kan dat  wel want zo geeft hij in zijn column aan, ik zit iedere zondagmiddag aan de buis gekluisterd.

Wessel is namelijk selectief geworden in zijn keuze van wedstrijden want de columnmist, die aangeeft geen groot voetballer te zijn geweest, wil op zaterdag nog wel eens een duel in het amateurvoetbal bezoeken. Een amateurwedstrijd die wel een beetje niveau moet hebben want bij Wessel moet je niet met een duel uit de vijfde klasse aankomen Dat vindt onze Foxie-kijker  helemaal niets. Dat hij zelf het niveau van de vijfde klasse nooit heeft gehaald maakt in dit geval niet uit.

 FC Groningen is de club waar zijn meeste aandacht naar uit gaat en onze voetbalkenner vindt het spel van Groningen er best leuk uitzien. Dat is mooi voor Wessel maar om nu te zeggen dat Groningen er qua puntenaantal, en dat is waar het toch een beetje om draait, er echt florissant voorstaat, gaat mij iets te ver.

Maar we dwalen af want het amateurvoetbal op de zondag lonkt voor Wessel. Want maar liefst twaalf keer speelt Groningen op de zaterdag of vrijdag en kan Wessel dat doen wat hij graag wil, op zondag naar het amateurvoetbal. Gewoon  een willekeurige amateurwedstrijd uitzoeken, hoe mooi kan de wereld voor Wessel zijn. Duels genoeg te vinden die meer amusementswaarde te bieden hebben dan alle niet aan te gluren Eredivisieduels bij elkaar.

Maar helaas dat bedoelt Wessel Aslander niet want Wessel vindt dat zondaggetrap op veel amateurvelden maar niets. De zondag is, Foxie-dag’ en kijkt hij liever naar wat dom getrap van (te) veel verdiende voetballers, Jantje Pierot van Halst en de zich als een asociale gedragende kwijlebal van een Kenneth Perez. Dat doet Aslander liever maar hij heeft wel een oordeel over het amateurvoetbal want zoals gezegd, de man die in Loppersum een voetbalquiz won is selectief. Ik ben blij dat ik niet selectief ben en juist wel een liefhebber van ook het amateurvoetbal op de zondag ben.

Zondag was ik aanwezig bij het duel Usquert-Warffum. Een derby in de 5D waar van alles gebeurde. Blunders, prachtige reddingen, vijf goals, strijd en een fel meelevend publiek. Het was geen wedstrijd die een veelvoud aan uitgespeelde kansen te zien gaf maar dat mocht de pret niet drukken want door het groot aantal bekenden was Usquert-Warffum er een van, het is weer fijn langs de lijn.

Dat heeft Wessel allemaal gemist want Wessel is namelijk selectief en, verlaagt’ zich niet tot duels waar Usquert-Warffum er een van is. Daarom denk ik dat wij deze voetbalkenner op een zondag nooit ergens in de provincie tegen zullen komen. Want Wessel Aslander bedoelt met zijn column gewoon dat hij het zondagvoetbal maar dom getrap vindt maar wat hij niet durft te zeggen. Ik denk waarom durf je dat niet want ik zeg toch ook gewoon dat ik de columns van Wessel Aslander alleen maar azijnzeikerij vindt.