Mijn mening over Pelikaan S: ,Laat lekker gaan joh..'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

, Mijn Mening’ is een rubriek waarin ik op Puurvoetbalonline mijn eigen mening ventileer over zaken waar ik mij over verbaas in voetballand wonderland. Een mening onder mijn eigen naam want ik ben geen type die zich verschuilt achter namen zoals kwakzalver, stuurlui en meer van dat soort ongein. Gewoon je eigen naam er onder en hoppa, online met die hap.
johann
Op dit moment is er veel te doen rond Pelikaan S, de vijfdeklasser uit Oostwold. Uiteraard kreeg ik redelijk wat opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd toen ik enkele maanden geleden de  voorzitter van Pelikaan S, Wim Bulten, op Puurvoetbalonline aan het woord liet. Ik liet de voorzitter vertellen en ik was het luisterend oor die er vervolgens een artikel over schreef. Een artikel wat voordat het gepubliceerd werd door Wim Bulten en zijn echtgenote werd gelezen.

Nadat gesprek barstte het, feest’ pas echt los want iedereen, zo zijn wij Nederlanders nu eenmaal, had een mening over het reilen en zeilen in Oostwold en dat verwachtte men ook van mij. Dik betalen was nog maar een van de dingen waar iedereen zich aan stoorde en de bedragen die via de sociale media binnenkwamen logen er niet om. Te gek voor woorden was een veel gehoorde kreet waarbij menig voetballer misschien wel dacht, met mijn hobby geld verdienen wil ik ook wel. Want laten we eerlijk zijn, wie wil dat niet.

Hobby, geld verdienen en daarna uitgeven deed mij opeens denken aan een interview dat ik een keer heb gelezen over Erik de Zwart. De, stem van Veronica is een fervent liefhebber van spoortreinen en uit de foto’s bij het interview bleek dat De Zwart werkelijk voor een godsvermogen aan treinen, rails, stations in zijn bezit heeft. Dat komt niet alleen omdat hij het leuk vind maar ook omdat hij het zich als succesvol zakenman kan permitteren.

Hobby, geld verdienen en uitgeven deed mij ook opeens aan Dominique Strauss-Kahn denken. De voormalige IMF-baas houdt er een iets andere hobby op na dan Erik de Zwart want Dominique is meer van de feestjes met leuke dames. Een dure hobby denk ik persoonlijk maar Strauss-Kahn kan het zich permitteren dus wie zijn wij om hem daarop te veroordelen. Geld is dan gemakkelijk met een hobby die je aardig wat eurootjes kunnen kosten wat Erik de Zwart en Strauss-Kahn ongetwijfeld zullen weten.

Wim Bulten is ook een man die het aardig voor elkaar heeft als zakenman. Bulten heeft zich als doel gesteld om samen met alles en iedereen in Oostwold de voetbalvereniging Pelikaan S op de kaart te zetten waar wel spelers van buiten Oostwold voor nodig zijn. Want Bulten en Pelikaan S willen niet als een grijze muis in de onderste regionen van het amateurvoetbal meehobbelen maar meedoen om de prijzen.

Ooit voetbalde hij een paar jaar in Leek maar vond dat niets omdat hij als inwoner van Oostwold ook in zijn eigen dorp wilde voetballen. Dat vertelde Wim in het artikel, Puurvoetbalonline geeft het woord aan …Wim Bulten. De zakenman uit Oostwold bezit de mogelijkheden om Pelikaan S naar een hoger niveau te stuwen en daar is op zich niets mis mee. De randvoorwaarden zijn prima geregeld vertelde de voorzitter en als ik de geluiden mag geloven is dat ook zo. Maar de kreet, er wordt grof betaald bij Pelikaan S is op bijna ieder voetbalveld te horen en Wessel Aslander spreekt in zijn column op Tweenul zelfs over duizenden euro’s per speler.

Bulten heeft mij, en wat ook in het artikel, http://lyt.sr/dr0on te lezen is, uitgelegd wat hij met randvoorwaarden bedoeld. Ik moet eerlijk zeggen, een duidelijk verhaal wat ik ook geloof. Ik geloof dat niet om als een slijmjurk over te komen maar omdat ik nu eenmaal zo in elkaar zit. Voor een interview ga ik altijd blanco naar de persoon toe en dan zie ik het allemaal wel. Maar toen ik op die bewuste maandagmorgen terug naar huis reed heb ik niet een keer gedacht, hier klopt iets niet. Dat er misschien weleens iets gebeurt, ik zou het niet te durven beweren want laten we eerlijk zijn, bij welke club zie je het voor je ogen gebeuren als een speler een enveloppe in zijn handen gedrukt krijgt.

Voor alle duidelijkheid, spelers betalen die als amateurs over het veld rennen ben ik op tegen. Dat strookt niet met mijn gedachte wat betreft het amateurvoetbal. Maar het is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is en waar door veel voetballers op ingespeeld wordt.
Als een veel scorende spits uit Groningen opeens bij een vijfdeklasser uit Friesland opduikt doet hij dat niet voor een zakje snoep en een half bevroren gehaktbal. Zo zal er dit seizoen  leedvermaak zijn als er puntverlies geleden wordt. Er zal leedvermaak zijn als de doelstelling van Wim Bulten, met Pelikaan S in een paar jaar tijd promoveren naar een paar niveautjes hoger, mislukt. Dan zullen velen lachen en zeggen, weer iemand die op zijn bek gaat die geld in een club pomt  waar genoeg voorbeelden uit het verleden te noemen waar dat fout ging. 

Maar op dit moment zijn alle ogen gericht op kwatta, lees Pelikaan S. Een vijfdeklasser uit Oostwold die het misschien wel moeilijker gaat krijgen dan velen denken want we kunnen de roodhemden wel een beetje met Ajax vergelijken. Daar is het ook, de dood of de gladiolen maar van die kut-Amsterdammers willen we winnen. Dat staat Pelikaan S ook te wachten want reken maar dat er strijd geleverd moet worden als het, sterrenensemble’, zoals ze in de volksmond genoemd worden de provincie intrekt. Een voorproefje kreeg men dinsdag in Oldehove toen een goed voetballend en veel strijd leverend OKVC de formatie van Pascal Mulder in het onderlinge bekerduel op 1-1 hield. Een voorproefje van een zwaar seizoen wat ze in Oostwold zelf ook wel zullen weten.

Ik denk daarom laat Wim Bulten lekker doen waar hij zin in heeft wat ik ook denk van Dominique Strauss-Kahn en Erik de Zwart. Laat iedereen lekker zelf doen met zijn centen wat hij wil want daar verander je toch niets aan. Want laten we eerlijk zijn, velen zouden maar wat graag met Erik de Zwart, Wim Bulten of zelfs met Dominique Strauss Kahn willen ruilen waarbij ik trouwens, of je het gelooft of niet, de laatste zijn hobby zou overslagen ……