Weer afgelast!!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Vanmorgen rond half zeven vertrokken we vanuit een wederom witte Ezinge naar Groningen waar Martine haar aanwezigheid in zorgcentrum Mercator zeer op prijs werd gesteld. Na enkele minuten reden we langs het sportcomplex in Feerwerd en zeiden we tegen elkaar, dit gaat het voor de jongste jeugd weer niet worden,

johann

Dat deed mij op de terugweg terugdenken aan toen ik zelf nog een pupil van de voetbalvereniging Eenrum was. Groot was de teleurstelling als er toch nog een wedstrijd werd afgelast als de winter eindelijk uit Nederland was vertrokken. Want schaatsen allemaal leuk en prachtig, ik zag het alleen maar als een hinderlijke onderbreking van het voetbalseizoen en meer ook niet.

Maar deze week zag het er opeens een stuk beter uit voor onze jonge voetballers en voetbalsters want richting de paasdagen zou de koude oostenwind duidelijk in kracht afnemen en zou de temperatuur wat omhoog gaan, kortom, ook de jongste jeugd zou de wei eindelijk weer ingaan.

Vanmorgen keek ik echter naar buiten en dacht, dit zal toch niet waar zijn want het dak van onze overburen zag weer wit. Dat zou betekenen dat de F en E-junioren weer de, sjaak’ zouden zijn want er viel waarschijnlijk rond negen uur absoluut niet te voetballen.

Ik zie het gewoon voor mij, de F-junior die, nadat hij drie maanden geleden lid van een vereniging is geworden, mag eindelijk voetballen en pakt op vrijdagmiddag zijn van opa en oma gekregen sporttas alvast in. Want op tijd inpakken is een garantie dat je het ook nog een paar keer kunt controleren. Scheenbeschermers, voetbalschoenen, douchespullen, trainingspak en een, overlevingspakket’, lees een sultana en een pakje drinken, verdwijnen in de (te) grote sporttas want opa en oma hadden er alle vertrouwen in dat het een lange voetbalcarrière voor hun kleinzoon zou worden.

De jonge voetballer heeft voordat het 19.00 uur is zijn sporttas al drie keer uitgepakt en vervolgens weer ingepakt want niets wordt aan het toeval overgelaten. Even betrekt het gezicht als rond half 8 de mevrouw van weerbericht aangeeft dat er nog een lichte sneeuwbui kan vallen, maar, zegt ze er direct bij, dat stelt niet veel voor.

Met een goed gevoel ga je als pupil dan naar bed want het zal allemaal dus wel meevallen maar wat de volgende morgen totaal anders is. Weer een witte wereld wat er voor zou zorgen dat de jonge pupil niet zou kunnen spelen. Er zullen vanmorgen wat tranen gevloeid hebben, en wat ik mij goed kan voorstellen. Want ook de jeugdige voetballers zijn er flauw van om in een zaal rond te springen. Die willen ook het veld op en wat dus op paaszaterdag in veel gevallen niet door zal gaan. Waardeloos is dat en waarvan we mogen hopen dat de KNVB de voorjaarsreeksen wel volledig uit laat spelen. Want het zou toch van de pot gerukt zijn als nadat de najaarsreeks al, verkloot’ is ook in het voorjaar het programma niet wordt uitgespeeld.

Dat zou een regelrechte schande zijn want er is geen enkele jeugdspeler die er ook maar enig invloed op heeft dat het weer zo tegenwerkt. Daarom mogen de jeugdige voetballers niet de dupe worden van omstandigheden die de natuur dit jaar voor ons in petto had en misschien nog wel heeft. Die moeten voetballen tot het seizoen echt afgelopen is en al zou het dan ook al juni zijn dan is dat maar zo. Want allen zijn ze lid geworden om te kunnen voetballen en niet om een sms, whats ap of mail te krijgen met als tekst, het is weer afgelast!