Toercamp, met al je geweldige vrijwilligers, ik zal je missen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Een zakelijk bericht op de website van VVSV’09 maakte mij bepaald niet vrolijk moet ik zeggen. Met ingang van het seizoen 2013-2014 spelen alleen de pupillen, de F, E en D-pupillen op sportpark Toercamp en de rest van de teams van de fusieclub verhuizen naar Ulrum. Een besluit genomen op basis van de financiële situatie van de vereniging die nu twee complexen te onderhouden heeft.

johannIk snap de besluitvorming wel om alles zoveel mogelijk op een complex te spelen maar ik snap, en dat valt op de diverse sociale media te lezen, dat daar in Zoutkamp wat anders over gedacht wordt. Zoutkamp een mooi dorp waar ik acht seizoenen dames en jeugdtrainer ben geweest heeft  een prachtig sportcomplex. Een complex waar het schoner dan schoon is en waar clubiconen Albert Nauta, Remmelt Zuidersma, Rommie Dijkstra en Jenne Mollema duizenden uren hebben doorgebracht. Dat geldt ook voor, tante’ Trijn Mollema, Francien Houwen, Coba Nauta en Meta Buikema, Ria Staal- van Wijk en Martha, Sicco en Jaap van Dijk. Ik zou nog uren door kunnen gaan en Fred Bos, Freddy Bos en George Drent te noemen en nog tientallen meer die Toercamp tot een complex hebben gemaakt waar ik nog steeds graag kom.

Dit seizoen brachten mijn activiteiten voor de OC mij al een paar keer in Zoutkamp en dat deed wat met mij. Naarmate je ouder komen er steeds meer herinneringen en worden ze steeds mooier. Herinneringen aan acht jaar Toercamp waar alles altijd tip top in orde was en waar het ook jaren later nog steeds voelt als een beetje thuiskomen.

Want waar je acht jaar hebt rondgelopen voelt een beetje als thuis en ik was daarom blij, hoewel ik het complex in Ulrum ook prima vind, dat VVSV’09 zijn thuisduels dit seizoen in Zoutkamp afwerkte. Daar komt na dit seizoen een einde aan en ik moet zeggen, dat was even slikken toen ik het zakelijk bericht vanmorgen las. Ik besefte mij opeens dat er een einde zou komen aan een prachtige periode want hoelang ik ook nog voor de OC ergens langs de lijn zal staan, met ingang van volgend seizoen wordt dat geen Zoutkamp meer.

Het weer zorgde vanmorgen voor geen vrolijk begin van de dag en dit bericht zorgde ook niet voor zonneschijn aan de Peperweg. Nogmaals ik snap het wel maar uit de berichtgeving begrijp ik een beetje dat de meningen hier duidelijk verschillend over zijn, Ik ben bevooroordeeld dat weet ik, maar ik had het toch graag anders gezien, want het Zoutkamp-gedeelte van VVSV’09 heeft namelijk zijn klappen de laatste jaren wel gehad. Ik weet dat bij het besturen van vereniging emoties uitgeschakeld moeten worden maar toch…

Daarom zeg ik dan ook met pijn in mijn hart: Toercamp, met al je geweldige vrijwilligers, ik zal je missen!