Een lange vervelende zondag heeft ook voordelen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

De weersvoorspellingen gaven het al aan, in de nacht van zaterdag 9 naar zondag 10 maart zou het gaan sneeuwen en vriezen. Dat bericht beloofde niet veel goeds want slechte weersberichten komen meestal uit.

johann

Zondagmorgen was ik, net als andere zondagen in een voetbalseizoen, al vroeg op en toen ik naar buiten keek was het direct duidelijk, er wordt vandaag niet gevoetbald. Maar je weet het nooit in voetballand wonderland dus toch maar richting mijn, vriend” die al geduldig stond te wachten op mijn vingers die over zijn toetsenbord zouden gaan. Want een stelregel heb ik altijd al gehad, als ik zondagmiddag op pad ga voor de Ommelander Courant is mijn zaterdagbijdrage bij de redactie. Op teletekstpagina 603 was nog niets te vinden wat op een algemene afgelasting leek dus begon ik aan het uitwerken van mijn verslagen. Een groot verslag en vijf kleinere waren het deze keer en een paar uurtjes later was het karwei geklaard en wat mede kwam omdat ik de zaterdagavond gebruik om de verslagen in de, steigers’ te zetten. In de loop van de ochtend werd het al snel duidelijk dat mijn om zes uur getrokken conclusie de juiste was want het regende afgelastingen. Het regende afgelastingen is nog zacht uitgedrukt er viel gewoon een stortbui aan afgelastingen want er kon gewoon niet gevoetbald worden. Dat betekende een lange zondag die opeens anders ingevuld moest worden en ik moet bekennen dat viel mij reuze mee. Drie wedstrijden op Eredivisie Live, een uitzending van Studio Sport en als toetje het interview van Johan Derksen met Gertjan Verbeek.

Als voetballiefhebber ben jij dan een gelukkig mens zou je denken maar dat werd toch een ander verhaal omdat de drie duels live op TV gewoon teveel van het goede is.

Roda-Feyenoord, Ajax-PEC Zwolle en Twente-Vitesse zijn in samenvatting leuk maar niet voor negentig minuten. Maar gelukkig als de nood hoog is dan is de redding vaak dichterbij dan je denkt want boven op mijn wat een voetbalkamertje moet worden lagen nog een redelijk aantal exemplaren van de Ommelander Courant. Die lagen er te wachten tot ze aan het archief toegevoegd zouden worden en wat ondertussen al uit een zestal mappen bestaat.

Een groot aantal verslagen bladerde ik nog eens door en dan ontstaan er weer leuke ideeën en werd Ajax-PEC na de 2-0 vaarwel gezegd en werd Twente-Vitesse helemaal maar te zwijgen. Opeens werd de zondag die weleens een lange vervelende zondag kon worden omgebogen naar een mooie dag want de spreuk van Johan Cruijff scoorde weer vol de volle 100%: Ieder nadeel heeft een voordeel.