Voetbalhumor

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Voetbalhumor, welke voetballer of voetbalster kent het fenomeen niet zou ik bijna zeggen. Tompoezen gevuld met scheerschuim als vervanging van het toch vele malen beter smakende slagroom is daar maar nog maar een voorbeeld van.

johann

Voetbalhumor, je zou er wel een boek over kunnen schrijven, maar dat is een ongeschreven voetbalwet, dat gebeurt in de meeste gevallen niet. Kleedkamergeheimen worden het genoemd want waar de aanwezigen vaak drie slagen in de rondte liggen van het lachen wordt het, en wat volstrekt logisch is, door anderen totaal niet begrepen. Zo was daar het, geintje’ rond de escapades van CVVB op weg naar Marbella. Dinsdagavond was ik namens de Ommelander Courant in Bedum waar scheidsrechter Sybolt Hovenga de speld met de gouden fluit kreeg overhandigd voor zijn verdiensten als KNVB-scheidsrechter. Toen ik om even na tien uur de kantine verliet hoorde ik opeens mijn naam en kwam de voorzitter van CVVB, André van Haag, aangelopen. We spraken even over de trip die CVVB de volgende dag naar Marbella zou maken, namen nog even de laatste, transfers’ op trainersgebied door en André besloot met de opmerking, ik update jouw morgen wel wat betreft onze reis naar Marbella.”

We moesten er beide wel om lachen en toen ik de volgende morgen in alle vroegte het berichtje las dat CVVB met een kleine vertraging was vertrokken was het eerste, nieuwtje’ geboren. Zo kwamen er nog een paar, nieuwtjes’ binnen en even was daar weer het gevoel van kleedkamerhumor. Even lol om niets want natuurlijk is Duut Knol geen paparazzi-fotograaf en natuurlijk ging het eigenlijk nergens over maar werd het gezien het aantal hits in Bedum zeer gewaardeerd. Maar in de middag had ik kunnen, scoren toen er een foto op Facebook verscheen waar een aantal CVVB-ers opstonden in gezelschap van Ruud van Nistelrooy en Patrick Lodewijks, de oud-doelman van FC Groningen, PSV en Feijenoord waar hij nu als keepertrainer actief is.

Een mooie spannende kop er boven en de stunt zou zo gemaakt zijn maar dat ging mij net even te ver. Het moest wel leuk blijven want enkele meldingen via de sociale media deden mij beseffen, kappen met de pret, die er bij André en mij zeker aanwezig was.

Maar even was daar weer het gevoel van wat het in een kleedkamer ook altijd zo mooi maakte maar waar het ook was van, jongens nu is het mooi geweest en dat was op gegeven moment op de woensdag ook zo.