Soms lukt het even niet….

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

 Soms heb je van die dagen dat het niet gaat zoals je graag wil. Dan is de, accu’ even leeg zegt men dan en dat overkwam mij deze week.

1350279244NDSC08015

Nog een paar weken en dan is Puurvoetbalonline drie jaar oud en waar ik erg veel energie in heb gestoken. Energie dat nodig was om er een steeds leukere, toegankelijker en nog betere site van te maken. Maar deze week merkte ik dat je daar vroeg of laat toch een keer de tol voor moet betalen toen ik begon aan iets wat ik al heel lang van plan was. Want waar steeds meer clubs overgaan tot het eren van oud-voetballers en trainers die daar in het verleden actief zijn geweest vond ik ook dat er richting de derde verjaardag van www.puurvoetbalonline.nl iets dergelijks moest komen. Enkele maanden geleden was ik op bezoek bij dé Reporter van Marum en omstreken, Johannes Kalfsbeek, en zijn echtgenote Tineke. Uiteraard kregen we het over Puurvoetbalonline en Tineke gaf aan dat ze het prachtig vond hoe mijn voetbalvriend uit Bedum, Jan van Dijken, op de homepagina aanwezig was. Ik gaf aan dat Jan bij Puurvoetbalonline hoorde en zijn beeltenis ook zeker niet zou verdwijnen zolang de site zou bestaan. We spraken er nog even over en op de terugweg bleef de opmerking van Tineke in mijn hoofd zitten. Maar alles vervaagd natuurlijk omdat we zo nodig als een razende Roeland van dag naar dag vliegen en het een moment snel weer gevolgd wordt door iets wat ook de nodige aandacht vraagt. Maar toch bleef de opmerking in mijn hoofd rondspoken tot enkele weken geleden. Ik zat een beetje te bladeren in het archief van Puurvoetbalonline en kwam het artikel over mijn vader, http://www.puurvoetbalonline.nl/columns/2958-mijn-trouwste-fan.html tegen dat ik schreef toen we het aantal van 100.000 bezoekers hadden bereikt. Toen ik dat las wist ik wat ik wilde en dat was een eregalerij van foto’s van personen uit de voetbalwereld die veel voor mij betekend hebben sinds het ontstaan van Puurvoetbalonline en daarvoor. Personen die helaas niet meer onder ons zijn maar waar ik nog zeer regelmatig, en bij sommige iedere dag, wel even aan denk. Toen kwam echter het, moeilijkste’ en dat was om de nabestaanden van de personen te vragen om toestemming want dat is zoals het hoort uiteraard. Hartverwarmende reacties waren dat en ik moet zeggen, dat doet wat met je. Zonder uitzondering werd dit idee namelijk door allen omarmd en daar ben ik ze zeer erkentelijk voor.

Sinds vanmorgen, donderdag 29 november, staat de teller op ruim 245.000 bezoekers en zullen we de gehoopte 250.000 ruimschoots voor 20 december gaan halen. Een aantal waar ik drie jaar geleden niet van had durven dromen ben ik heel eerlijk in maar waarvan ik nu vind dat Puurvoetbalonline nog meer door kan groeien. De personen die in de eregalerij een plaats krijgen, en waarbij ik de wens uitspreek dat de eregalerij voorlopig nog niet uitgebreid zal worden, zorgen namelijk allen op hun eigen manier voor veel inspiratie richting mijn activiteiten voor Puurvoetbalonline, de Ommelander Courant of de Oostermoer. Allen zijn een drijfveer op weg naar een nog mooiere voetbalsite, en niet onbelangrijk, om mij persoonlijk te verbeteren als verslaggever/journalist of hoe iemand het ook maar noemen wil.

De namen van de personen in de eregalerij blijven nog even geheim want alle foto’s zijn nog niet binnen en op de juiste grote gemaakt en ook de tekst die bij de personen hoort is nog niet geschreven want je hebt soms van die dagen dat het door een stapje terug in het verleden allemaal even niet zo gaat zoals je zelf zou willen…..