De Wissel nieuw leven ingeblazen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Columns

Voor de rubriek club van de maand was ik op bezoek bij Jeanette en Jan Laning voor onder andere een interview met Berend Schuitema wat volgende week te lezen is op Puurvoetbalonline.nl

Voor de rubriek club van de maand was ik op bezoek bij Jeanette en Jan Laning voor onder andere een interview met Berend Schuitema wat volgende week te lezen is op Puurvoetbalonline.nl. Daar kwam de column, de wissel” ter sprake die nieuw leven is ingeblazen en waarin Tjaard Mulder terugkijkt op zijn, volgens Tjaard zelf!, niet zo bijzondere voetbalcarrière maar laat blijken een op en top Noorwolde-man  te zijn. Vandaar dat we zijn column in de de maand dat Noordwolde 50 jaar bestaat hebben geplaatst.

noordwoldelogo

v.v. Noordwolde

 

 

Ga je ook even naar de instuif van 30 januari jl. zijn er twee mensen die op het idee komen om de oude wissel om te zetten in een modernere versie en wie mag de spits afbijten, ik dus Tjaart. Aangezien mijn leeftijd ook begint mee te spelen heeft het even geduurd want moest even diep graven in mijn geheugen. Ik ben wat op latere leeftijd begonnen met voetballen, het juiste jaartal weet ik niet meer, maar ik dacht dat ik bij C’ers ben begonnen met voetballen natuurlijk bij de VVN, dat was gewoon vanzelfsprekend. We voetbalden na schooltijd bijna altijd op het veldje achter de school in Zuidwolde, en volgens mij ben ik toen gevraagd door leeftijd genootjes hé kom toch ook bij Noordwolde. Dat was thuis zeuren want ik was niet de enige thuis, maar het mocht doorgaan. Nu zijn alle teams voorzien van tenues maar toen moesten we dat nog zelf aanschaffen. Dus naar Sjoerd v.d. Baan gegaan shirt broek en kousen gekocht en het feest kon beginnen. Ik meen te herinneren dat ik gelijk het eerste seizoen al kampioen ben geworden met de C’ers, maar weet dit niet zeker meer. Toen destijds heb ik training gehad van o.a., Herman Loos, Ernst Bos, Jan Grijze en we hadden altijd lol op de training maar waren wel serieus. Rondjes rennen om het hoofdveld in het donker wat waren we snel,we sneden in het donker achter op het veld gewoon af, kon natuurlijk niet lang goed gaan dus maar weer gewoon op het trainingsveld. Dat was toen ook al zo slecht ik weet niet anders. Ja en zo doorloop je de B’ers en A’ers en word je senior, ik heb een paar keer met het eerste meegedaan toen onder leiding van Ferry Petterson, maar ben niet echt door kunnen breken want er was teveel potentieel van buitenaf. Ja daar zit je dan in de dug-out als wissel en dat verveelde mij snel, toen werd mij gevraagd door dhr. Sibma toen leider van het tweede, woarom komst nait bie ons speuln? Dat heb ik dus gedaan en geen spijt van gehad. Dan word je ouder en ga je in het derde spelen wat ook een leuke tijd was. Daarna  kreeg ik last van mijn knie waardoor ik gedwongen werd om te stoppen met voetballen ben gestopt met het voetballen. Daarna  een poos niet meer bij de club betrokken totdat mijn zoon  ging voetballen. Dan rol je er weer in, eerst gewoon als supporter daarna als elftalleider wat ik nog steeds ben en met veel plezier doe en zo is er steeds meer bij gekomen, grensrechter bij het eerste, materiaalbeheerder voor de jeugd, ook heb ik nog een 2-tal seizoenen in de jeugdcommissie plaats genomen waar ik mee ben gestopt. Noordwolde is een leuke club en volgens de vele leden die we hebben blijkt dat ook wel,. Aan wie geef ik de wissel door geef heb lang over moeten nadenken en het wordt Raymond Scholtens..

Tjaart Mulder   bron: www.vv-noordwolde.nl

 

 


_____________________________________________________________